25 Αυγούστου 2016

Παράδοση Jarablus απο το ISIS στο AKP με τις Ευλογίες των ΗΠΑ,υπο την Σιωπή της Ρωσίας και την Συνδρομή Τεχεράνης-Δαμασκού

http://i1.wp.com/www.presspublica.gr/wp-content/uploads/2016/08/jarablus-turkey5.jpg?resize=592%2C542Το Τουρκικό καθεστώς εκμεταλλευόμενο άριστα τις συνθήκες ως διαμορφώθηκαν:
α) το εσωτερικό της Τουρκίας μετά το "Πραξικόπημα" της 15ης Ιουλίου,καθώς ένα ασύλληπτο πογκρόμ κατά των "εχθρών" του καθεστώτος Ερντογάν επέφερε την δαιμονοποίηση κάθε δημοκρατικής φωνής αντίστασης στο φασιστικό-τουρκοισλαμικό ολοκληρωτισμό που αυτό επιβάλλει ,
 β)στο εξωτερικό της ,
- με το διπλωματικό "άνοιγμα" πρός την Ρωσία για αποκατάσταση των σχέσεων τους
-με την αυξημένη Αμερικανική κατανόηση ως απόρροια του έντονου αντιαμερικανισμού ττου AKP ,του οποίου προμετωπίδα αποτέλεσε η εχθρική στάση τόσο απέναντι στην κοινότητα Γκιουλέν  όσο και στο ΝΑΤΟ
-με την αποκατάσταση της συνεργασίας με το Ιράν και την Δαμασκό,συνεπεία της μεταστροφή της  τουρκικής πολιτικής στο Συριακό ζήτημα,την αποδοχή δηλ. του καθεστώτος Ασαντ, εκμεταλλευόμενο παράλληλα και την από κοινού ανησυχία τους, στο ενδεχόμενο Κουρδικό Ντόμινο

Επίθεση στην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζουν οι Κούρδοι της Συρίας Συμμορφώθηκαν στην απαίτηση των ΗΠΑ να αναδιπλωθούν ανατολικά του Ευφράτη


Οι κατά βάση κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις αναδιπλώθηκαν την Πέμπτη ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, στη βόρεια Συρία, ετοιμάζοντας επιχείρηση για την κατάληψη της «πρωτεύουσας» του Ισλαμικού Κράτους Ράκα.
Την πληροφορία έδωσε εκπρόσωπος της υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συμμαχίας ενάντια στο ISIS.
Αξιωματούχοι των ΣΔΔ, που αποτελούνται κυρίως από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), δεν έχουν σχολιάσει ακόμη την πληροφορία.Οι ΣΔΔ είχαν κινηθεί δυτικά του Ευφράτη, παρά την αντίθετη γνώμη της Τουρκίας, για να απελευθερώσουν από το Ισλαμικό Κράτος την πόλη Μανμπίτζ.

Τα γεωπολιτικά «κατάλοιπα» του αποτυχημένου πραξικοπήματος

«Πέρασε ένας μήνας από την απόπειρα πραξικοπήματος και ακόμα δε μας επισκέφθηκε κανένας αρχηγός δυτικού κράτους… Και επίσης προσέξαμε ότι αυτοί που τηλεφωνούν ενδιαφέρονται περισσότερο για την κατάσταση των πραξικοπηματιών. Δε ρωτούν για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ενάντια στο πραξικόπημα…». Αυτά μεταξύ άλλων σημείωνε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, στις 16 Αυγούστου 2016 σε συνάντηση που είχε με την Ένωση Δικηγορικών Συλλόγων Τουρκίας. Η κριτική που άσκησε στη Δύση – όντως σε χαμηλότερους τόνους από ότι συνηθίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα – ξεφεύγει από τα όρια ενός απλού παραπόνου. Είναι μια σημαντική καταγραφή της διεθνούς πτυχής των όσων ακολούθησαν την τραγική νύχτα της 15ης Ιουλίου, αλλά και των «στιγμάτων» που αυτή η πτυχή αφήνει πίσω της επηρεάζοντας σαφώς τους προσανατολισμούς της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Με λίγα λόγια, αποτελεί μια επανάληψη της καταγγελίας για τη στάση που τήρησαν έναντι του πραξικοπήματος οι ισχυρότεροι δυτικοί παράγοντες με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Μια Δημοκρατία χωρίς Κράτος: Το κουρδικό παράδειγμα της Ροζιάβα

Spiegel: Η Γερμανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το Ιντσιρλίκ

Κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας λόγω της απαγόρευσης επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη βάση του Ιντσιρλίκ μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Mπούντεσταγκ (Bundestag).
Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) μάλιστα μιλά για πρώτη φορά ευθέως για αποχώρηση των γερμανικών μαχητικών αεροσκαφών και σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel γίνεται ήδη η σχετική προετοιμασία από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

Παρέμβαση Ισραήλ στους πολίτες του: «Μην επισκέπτεστε τα κατεχόμενα» της Κύπρου

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου. Φωτογραφία ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣΠαρά τη συμφωνία επαναπροσέγγισης Τουρκίας- Ισραήλ, το ισραηλινό υπουργείο Τουρισμού συνιστά να αποφεύγονται οι επισκέψεις στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο». Σύμφωνα με το ισραηλινό ειδησεογραφικό portal Walla News, «μετά από πιέσεις της Λευκωσίας, το Ισραήλ ανανέωσε πρόσφατα τη σύστασή του για αποφυγή της τουριστικής δραστηριοποίησης στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού». Σε επιστολή του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπ. Τουρισμού προειδοποίησε ότι οι επισκέψεις στην περιοχή θεωρούνται από την Κύπρο ως “αναγνώριση της τουρκικής οντότητας”»

Η Τουρκία και πάλι παίκτης με επιρροή στην Μέση Ανατολή, λένε Τούρκοι αναλυτές

http://i1.wp.com/www.presspublica.gr/wp-content/uploads/2016/08/jarablus-turkey5.jpg?resize=592%2C542Μέσα σε 14 ώρες κατελήφθη η πόλη Τζεραμπλούς και εκδιώχθηκε το Ισλαμικό Κράτος, σχολιάζουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνοντας ότι τα τουρκικά τανκ συνοδεύοντας τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό καταλάμβαναν ένα ένα τα χωριά και έφτασαν μέχρι την Τζεραμπλούς. Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο έλεγχος Τζεραμπλούς είναι σημαντικός για την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας. Ωστόσο για Τουρκία δεν είναι αρκετό να “καθαρίσει” από το Ισλαμικό Κράτος, πρέπει να “καθαρίσει” και από τους Κούρδους Συρίας και να ελεγχθεί από Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Με τον έλεγχο της Τζεραμπλούς θα δημιουργηθεί ένας διάδρομος 55 χιλιομέτρων ωστόσο μετά την Τζεραμπλούς ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα θέσει ως στόχο το Αλ Μπαμπ για να εμποδίσει τους Κούρδους της Συρίας να το καταλάβουν και να δημιουργήσουν εκεί διάδρομο στα σύνορα Τουρκίας στο Χατάι.

Πρόσκαιρες συμμαχίες που κατέληξαν σε σύγκρουση και έσπειραν πολέμους

http://4.bp.blogspot.com/-oytNjt316Ws/Vfu3YuMbuNI/AAAAAAAAaF4/gPQwMESVEEA/s1600/01%2Bbrzezinski%2Bbin%2Bladen.jpg
Eίναι αδιάσειστο το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής χρηματοδοτούν μαχητές και παραστρατιωτικούς, σε όλο τον κόσμο, συνάπτοντας πρόσκαιρες συμμαχίες για την επίτευξη ορισμένων γεωπολιτικών τους στόχων.Για παράδειγμα οι ΗΠΑ είχαν συμμαχήσει με τους Αφγανούς τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου κατά της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, την περίοδο 1979-1988, αλλά μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Γενεύης και τη συνακόλουθη απόσυρση των σοβιετικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν την υποστήριξή τους και πέρασαν στην αντιπαράθεση και τη σύγκρουση.