27 Ιουλίου 2016

Από το ειδύλλιο στον γάμο...


http://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2016/02/U.S.-Russia-Syria-570x332.jpgΔεν χρειάζεται κανείς να είναι ειδικός στον εναέριο επιχειρησιακό σχεδιασμό για να καταλάβει ότι από πέρυσι τον Οκτώβριο υπάρχει μια de facto στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία: Ανταλλαγή πληροφοριών, κατανομή των στόχων που θα προσβληθούν και μέτρα ασφαλείας για τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών των δύο χωρών που επιχειρούν το ένα δίπλα στο άλλο. Χθες από το μακρινό Βιεντιάν, την πρωτεύουσα του Λάος, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε ότι ελπίζει στις αρχές Αυγούστου να είναι σε θέση να ανακοινώσει λεπτομέρειες της αμερικανικής πρότασης για στενότερη επιχειρησιακή συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Ούάσιγκτον και Μόσχας για τη Συρία.

Πού είναι ο Χουρσίτ Κουλτέρ;

CmlXNmEUMAAfwUSΑφίσες και συνθήματα έχουν κατακλύσει, εδώ και ένα μήνα, τους δρόμους των περιοχών της νοτιοανατολικής Τουρκίας με ένα ερώτημα: «Πού είναι ο Χουρσίτ Κουλτέρ;»

Ο 32χρονος Κούρδος ακτιβιστής και πολιτικός που αγνοείται από τις 26 Μαΐου έχει φέρει πίσω στην μνήμη των περισσοτέρων τις αποτρόπαιες ημέρες διώξεων της δεκαετίας του 90 με τις χιλιάδες «εξαφανίσεις-εκτελέσεις» Κούρδων αγωνιστών.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές ανθρωπιστικών οργανώσεων πάνω από 2.500 Κούρδοι έπεσαν τότε θύματα του τουρκικού στρατού, οι περισσότεροι από αυτούς στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική ενδοχώρα, όπου αυθαίρετες συλλήψεις και εκτελέσεις χωρίς δίκη τρομοκρατούσαν τον πληθυσμό σε καθημερινή βάση πριν από δύο δεκαετίες.

Η ανησυχητική στροφή της Τουρκίας Τρομοκρατία και ασφάλεια μετά την απόπειρα πραξικοπήματος

25072016-1.jpg
Πριν από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου, η Τουρκία πάλευε να ανακάμψει από μια βομβιστική επίθεση και πυροβολισμούς που σκότωσαν 45 ανθρώπους στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης [1] στις 28 Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι η απόπειρα πραξικοπήματος περιπλέκει την καταστολή της χώρας σχετικά με την τρομοκρατία, τα προβλήματα ασφαλείας της άρχισαν πολύ πριν την αναταραχή του φετινού καλοκαιριού. Οι τρεις τζιχαντιστές που σχεδίασαν την επίθεση ήταν στην Τουρκία εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας ταξιδέψει πάνω από 750 μίλια από την Συρία, νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στην Κωνσταντινούπολη, και στην συνέχεια συναρμολογούσαν βόμβες επί έναν μήνα. Το έπραξαν χωρίς να ξεσηκώσουν συναγερμό για έναν απλό λόγο: Η ίδια η Τουρκία ριζοσπαστικοποιείται και οι τζιχαντιστές αναμειγνύονται [με τους Τούρκους].

Η επαναπροσέγγιση Ρωσίας και Τουρκίας Μην περιμένετε μια ισότιμη εταιρική σχέση

http://www.abc.net.au/news/image/6973760-3x2-940x627.jpg
Η εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ρωσία στα τέλη Ιουνίου αποτέλεσε ένα σπάνιο δείγμα καλών ειδήσεων για την χώρα. Υπό την πίεση ενός κύματος τρομοκρατικών επιθέσεων από Κούρδους αντάρτες [2] και το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ή ISIS [3], μιας μαζικής εισροής προσφύγων από την Συρία [4], αυξανόμενων οικονομικών προβλημάτων [5] επιδεινούμενων από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και αυξανόμενων τριβών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να έχει αποφασίσει ότι η χώρα του δεν μπορούσε πλέον να αντέξει έναν ψυχρό πόλεμο με τη Μόσχα.

Τουρκία: Άλλοι 47 δημοσιογράφοι της Zaman οδεύουν για τα κάτεργα του Ερντογάν

Εντάλματα σύλληψης κατά 47 πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman στην Τουρκία. ΕΡΑΟι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων, πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman, στο πλαίσιο του πογκρόμ που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η τουρκική αστυνομία εντέλλεται να κρατήσει τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της έρευνας για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος. Οι 47 εργάζονταν για την συνδεόμενη με το δίκτυο του Γκιουλέν εφημερίδα Zaman, η οποία κατασχέθηκε από τις τουρκικές αρχές τον Μάρτιο στο πλαίσιο του πογκρόμ κατά των υποστηρικτών του αυτοεξόριστου κληρικού.

..Hταν Ολοι τους Εκεί...

https://pbs.twimg.com/media/CoXBc6LWAAAJLYK.jpg

Τουρκικές θεωρίες συνωμοσίας: Το ερασιτεχνικό πραξικόπημα και η διαιρεμένη Τουρκία

FILE PICTURE. Protesters carry an effigy of Turkish Muslim cleric Fethullah Gulen, founder of the Gulen movement, during a demonstration at Taksim Square. EPA, SEDAT SUNAΆρθρο της βρετανικής εφημερίδας Financial Times – www.ft.com Ενα από τα μυστήρια που δεν έχουν ακόμα λυθεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία είναι το εξής: η επίθεση το πρωί του Σαββάτου από κομάντος που έφτασαν με τρία ελικόπτερα σε ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα. Εκεί υποτίθεται ότι θα βρισκόταν ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου μία ώρα αφότου κάθε δελτίο ειδήσεων μετέδωσε εικόνες του κ. Ερντογάν να απευθύνεται στο έθνος από το αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη, περίπου 750 χιλιόμετρα μακριά. Το επεισόδιο αποτελεί μια από τις περίεργες συμπτώσεις και τις ανακολουθίες σε ένα πραξικόπημα που η ερασιτεχνική, σχεδόν «καμικάζι» φύση του είχε προκαθορίσει την αποτυχία και που τώρα προσφέρει πλούσιο υλικό για θεωρίες συνωμοσίας.

ΠΡΟΗΓ. ΕΠΟΜ. Ιστορική αλλαγή στις στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας Το μέλλον του τουρκικού στρατού αποφασίζεται εν μέρει αύριο στη συνεδρίαση του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου.

http://fm.cnbc.com/applications/cnbc.com/resources/img/editorial/2016/07/16/103793726-turkeycoup.530x298.jpg?v=1468662388Το μέλλον του τουρκικού στρατού αποφασίζεται εν μέρει αύριο στη συνεδρίαση του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για ιστορική αλλαγή των στρατιωτικών δυνάμεων. Ο τουρκικός στρατός με δύναμη 750.000 ανδρών είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος του ΝΑΤΟ.

Απόδραση από Τουρκία για τον πρώην σταθμάρχη της CIA τη νύχτα του πραξικοπήματος

http://www.meltemhaber.com/images/haber/11013.jpgΤης ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ-Πέρασαν λίγες μέρες από το αποτυχημένο πραξικόπημα και καθημερινά αποκαλύπτονται νέα στοιχεία, τα οποία αντί να διαφωτίζουν,  συσκοτίζουν την υπόθεση ακόμα περισσότερο.Ο σύμβουλος του Ερντογάν και αρθρογράφος της εφημερίδας Μιλλιέτ  Τζεμίλ Ερτεμ, ισχυρίστηκε ότι τη νύχτα της 15ης Ιουλίου βρισκόταν στην Τουρκία ο πρώην σταθμάρχης της CIA Graham Fuller μαζί με συνεργάτες του. Αμέσως μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος ο  Fuller διέφυγε με μυστηριώδη τρόπο σε γειτονική χώρα.Κατά τον αρθρογράφο το σχέδιο δεν ήταν ένα συμβατικό πραξικόπημα, αλλά μια ξεκάθαρη επίθεση στην Τουρκία, με στόχο την βαλκανοποίηση της.