18 Ιουλίου 2016

Οι 8 πραξικοπηματίες το Μαξίμου και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι 8 πραξικοπηματίες το Μαξίμου και τα ανθρώπινα δικαιώματα - MediaΗ Τουρκία απαιτεί, το Μαξίμου θέλει, η δικαιοσύνη αποφασίζει…Η τήρηση της  νομιμότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  από τη μία και από την άλλη η πάγια κατευναστική πολιτική που ακολουθεί (και αυτή) η κυβέρνηση έναντι της Τουρκίας, περιγράφουν τη δύσκολη άσκηση που έχει να επιλύσει το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την ικανοποίηση του τουρκικού αιτήματος για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών οι οποίοι κατάφυγαν –δραπετεύοντας με ελικόπτερο- το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Μπόρις Τζόνσον: Ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας έχει ρίζες τουρκικές!

Boris-Johnson-wins-seat-MPΤης ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Τα παιχνίδια της μοίρας και της ιστορίας. Ο Boris Johnson  είναι εγγονός του δημοσιογράφου Αλί Κεμάλ (1867-1922).  Μεγάλη μερίδα του τουρκικού Τύπου χαιρέτισε την ανάδειξη του Boris  στην κυβέρνηση της Βρετανίας. Αγνοεί, όμως, βασικά στοιχεία της καταγωγής του.
Ο Αλί Κεμάλ γνώρισε και ερωτεύτηκε την  Wnifred  στην Ελβετία. Ο πατέρας της ήταν  Ελβετός και η μητέρα της Αγγλίδα. Οι δυο νέοι παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο.  Η  Wnifred  δεν έγινε ποτέ Μουσουλμάνα, αλλά ο Αλί της έδωσε το όνομα  Φιτρέτ. Άλλωστε έτσι έκαναν και οι οθωμανοί σουλτάνοι. Έδιναν μουσουλμανικά ονόματα στις συζύγους τους και δεν τις υποχρέωναν να ασπαστούν την θρησκεία τους.  Το πρώτο παιδί του ζεύγους πέθανε σχεδόν ένα μήνα μετά τη γέννηση του. Μετά γεννήθηκε η Σελμα και  αργότερα ο Οσμάν. Η Φιτρέτ πέθανε σε ηλικία 26 ετών αφήνοντας μόνο τον Αλί με τα δυο παιδιά τους. Ο πληγωμένος πατέρας προσπάθησε να ζήσει στο  Winbledon αλλά δεν μπόρεσε να συνηθίσει την απουσία της αγαπημένης του γυναίκας. Άφησε τα παιδιά στην πεθερά του Margaret  και επέστρεψε στην Πόλη. 

Συλλήψεις ΣΟΚ στην Τουρκία που αγγίζουν και το κόμμα Ερντογάν! Απόλυτος εξευτελισμός των ΕΔ

http://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2016/07/syllipsi_akar.jpgΟι συλλήψεις στρατιωτικών στην Τουρκία φθάνουν όλο και πιο ψηλά.Ακόμη και ο αδελφός του αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος AKP συνελήφθη με τη κατηγορία συμμετοχής στο πραξικόπημα.Το καθεστώς Ερντογάν συλλαμβάνει τους πάντες και όπως θα δείτε και στο βίντεο μια επιχείρηση απόλυτου εξευτελισμού του στρατεύματος βρίσκεται σε εξέλιξη.Σύμφωνα με πρωινές αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ συνελήφθη ο Yποστράτηγος Mehmet Disli, ο οποίος υπηρετεί στο Τ/ΓΕΕΔ, με την κατηγορία συμμετοχής στο πραξικόπημα της 15/7.Ο ανώτατος Αξιωματικός κατηγορείται ότι βρισκόταν πίσω από την ομηρεία του Α/ΓΕΕΔ HULUSI AKAR.Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία ο συγκεκριμένος Αξιωματικός συνοδεύει τον Α/ΓΕΕΔ κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα την Σάββατο.Επιπλέον, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ο Υποστράτηγος M. DISLI είναι αδελφός του Αντιπροέδρου του Κυβερνώντος κόμματος ΑΚP SABAN DISLI.

FT: Ο Ερντογάν αντιμέτωπος τώρα με τις αγορές


http://www.enikonomia.gr/data/photos/resized/720_109827_9ffc00d549-bfa5e83ad8da004e.jpg
Η Τουρκία κινήθηκε για να διασφαλίσει τους επενδυτές ότι η οικονομία δεν θα εκτροχιαστεί μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα. Η Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι θα προσφέρει απεριόριστη ρευστότητα στις τράπεζες ενώ το αναπληρωτής πρωθυπουργός Mehmet Simsek υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο και «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».Ο κος Mehmet Simsek που χθες το βράδυ αναμένονταν να έχει τηλεδιάσκεψη με επενδυτές έγραψε στο twitter: Η χώρα μας επιστρέφει γρήγορα στην κανονικότητα μετά από αυτή την προσπάθεια πραξικοπήματος που απέτρεψε το έθνος μας. Τα θεμελιώδη μακροοικονομικά της χώρας μας παραμένουν ισχυρά. Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο τελευταίος ασπασμός του Μουσταφά Κεμάλ

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/beheading.jpgΔεν έκανε ο στρατός το πραξικόπημα. Ο Ερντογάν το έκανε. Πρόκειται για ένα πραξικόπημα φανατικών. Με γένια τζιχαντιστών, σαλβάρια, σκούφους, πάλες. Οι ήρωες του Σίβας και του Καχραμάνμαρας! Έκοψαν το κεφάλι ενός στρατιώτη 20 χρόνων πάνω στη γέφυρα. Έναν άλλον τον λίντσαραν. Μαστίγωσαν και κλότσησαν τους στρατιώτες που παραδόθηκαν. Κοιτάξτε αυτές τις φωτογραφίες. Τις γενειάδες τους. Αυτοί είναι εκείνοι που υπερασπίζονται τη δημοκρατία. Που απέτρεψαν το πραξικόπημα. Φωνάζοντας «ισλαμικός νόμος». Επαναλαμβάνοντας ρυθμικά τη λέξη Αλλάχ. Φωνάζοντας «στο όνομα του Αλλάχ, ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Έσωσαν τη δημοκρατία, λέει! Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν. «Ξεχυθείτε στους δρόμους», τους είπε. Ξεχύθηκαν! Τι σκευωρία είναι αυτή. Τι δολοπλοκία. Τι σενάριο! Όσοι επέζησαν θα γράψουν αυτά που δεν γνωρίζουμε τώρα μετά από χρόνια στα απομνημονεύματά τους. Μόνο που θα έχει περάσει ο καιρός. Έστω και αν λέγεται ότι ήταν αθώος ο στρατιώτης του οποίου έκοψαν το κεφάλι, εκείνος δεν θα το γνωρίζει αυτό.

Αντιπαράθεση για τη λειτουργία εκκλησιών στα Κατεχόμενα Οι κινήσεις του μουφτή, η αντίδραση της τ/κ Δεξιάς και οι σχέσεις με τον Ερντογάν Του Νίκου Στέλγια

http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2016/03/3-lezanta.jpg
Ο μουφτής της Κύπρου είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι οι στενές σχέσεις που διατηρεί με το τουρκικό κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), οι οποίες προβληματίζουν αυξανόμενο αριθμό ατόμων στα Κατεχόμενα. Πριν από λίγο καιρό, ο καθηγητής Ταλίπ Αταλάι επιχείρησε να λάβει μέρος στις τουρκικές βουλευτικές εκλογές από τη λίστα του ΑΚΡ.Αυτή η κίνησή του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και τελικά λαμβάνοντας υπόψη του και τις παραινέσεις της Άγκυρας, ο κ. Αταλάι επέστρεψε στα καθήκοντά του και επικέντρωσε την προσοχή του στον διαθρησκευτικό διάλογο. Σήμερα, για μία ακόμη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο μουφτής της Κύπρου έρχεται στο προσκήνιο της κυπριακής επικαιρότητας λόγω μιας «υπόγειας» σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει στα Κατεχόμενα και στην οποία πρωταγωνιστούν ο ισχυρός πολιτικός άνδρας της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και παράγοντες της τ/κ Δεξιάς.

Η Άγκυρα κρύβει την πραγματική συμφωνία με το Ισραήλ Χωρίς πρόνοια για την απομόνωση της Γάζας αναφέρει η Τζουμχουριγιέτ Του Νίκου Στέλγια

Νέο ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στο προσκήνιο της επικαιρότητας ο αντιπολιτευόμενος τύπος της Τουρκίας δείχνει ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν δίνει στην δημοσιότητα το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας με το Ισραήλ. Με άλλα λόγια, η Άγκυρα επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη.Η Τζουμχουριγιέτ, σε σημερινό δημοσίευμα της, τονίζει ότι η τουρκική κυβέρνηση παραπληροφορεί την κοινή γνώμη σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε με την κυβέρνηση του Ισραήλ. Αναλύοντας το κείμενο της συμφωνίας, το οποίο απαρτίζεται από έξι παραγράφους και το οποίο έχει συνταχθεί στα τουρκικά, στα εβραϊκά και στα αγγλικά, η τουρκική εφημερίδα καταλήγει σε μια σειρά σημαντικών συμπερασμάτων.

CNN TURK: 42 τουρκικά ελικόπτερα αγνοούνται Σε συναγερμό η Αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη για τυχόν επιδρομή

Σε συναγερμό βρίσκεται η τουρκική αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη με ειδικές δυνάμεις και στρατιωτικό εξοπλισμό στην πόλη, μετά από ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες για το ενδεχόμενο επιδρομής ελικοπτέρων. Ήδη η CNN TURK αναφέρει οτι 42 στρατιωτικά ελικόπτερα αγνοούνται μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος την περασμένη Παρασκευή.http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=244466

Φόβος για εκτροχιασμό των εξελίξεων στην Τουρκία Σε άξονα πολιτικής αστάθειας η χώρα από το βράδυ της Παρασκευής Του Νίκου Στέλγια

Η τουρκική κυβέρνηση μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχο της την μεγάλη κρίση που ξέσπασε την νύχτα της Παρασκευής με την απόπειρα ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. Η «Κ» υπήρξε από τα πρώτα μέσα που μετέδωσε την πληροφορία μιας έκτακτης στρατιωτικής κινητικότητας στην Τουρκία, την νύχτα της Παρασκευής, η οποία συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες ώρες του Σαββάτου. Με την λαϊκή υποστήριξη, την στήριξη της αστυνομίας και την συνεργασία μερίδων του στρατού που παρέμειναν πιστές στην κυβέρνηση, ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους την κατάσταση σε ολόκληρη την Τουρκία.

Παράμετροι του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Του Νίκου Μούδουρου

turkcouupmoud
Από τις 10 περίπου το βράδυ της 15ης ιουλίου μέχρι αυτή τη στιγμή, μπορούν να καταγραφούν οι πιο κάτω αρχικές παράμετροι που δεν φαίνονται δημόσια τόσο ξεκάθαρα...
1. Η απόπειρα πραξικοπήματος έγινε εκτός της ιεραρχίας και κεντρικού μηχανισμού λήψης αποφάσεων του στρατού. Η πλειοψηφία των μέχρι στιγμής συλληφθέντων είναι συνταγματάρχες, αντισυνταγματάρχες και ταγματάρχες.

Τουρκία: Πραξικόπημα προορισμένο να αποτύχει

Τουρκία: Πραξικόπημα προορισμένο να αποτύχειΤου Κώστα Ράπτη-Η αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Tayyip Erdoğan και της κυβέρνησής του στην Τουρκία αποτελεί θεαματική εκδήλωση των εκρηκτικών αντιθέσεων που συσσωρεύονται τα τελευταία χρόνια στη γειτονική χώρα. Ήταν όμως προορισμένη να αποτύχει για δύο λόγους.Ο πρώτος είναι ότι, σε αντίθεση με όλα τα ιστορικά προηγούμενα στην χώρα, το πραξικόπημα δεν είχε σχεδιασθεί από την ανώτατη στρατιωτική ιεραρχία. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου βρέθηκε όμηρος των πραξικοπηματιών (που φέρονται να προέρχονται μόνο από την Α' Στρατιά) και όχι να γνωστοποιεί από τηλεοράσεως προς το έθνος ότι έχει αναλάβει τις τύχες του.

Ενισχυμένος ο Ερντογάν, αποδυναμωμένος ο στρατός στην Τουρκία

https://pbs.twimg.com/media/CngYATQWIAAGif1.jpg
Αποδυναμωμένο βγαίνει το στράτευμα ως θεσμός από την απόπειρα πραξικοπήματος της Παρασκευής, τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βγαίνει περαιτέρω ενισχυμένος, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, επισημαίνοντας πως αυτό που απομένει πλέον είναι να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Τούρκου προέδρου.«Έχουμε ένα διχασμένο στράτευμα κι αυτό συνετέλεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό σ' αυτό το οποίο είδαμε» τόνισε ο κ. Φίλης, μιλώντας στην έκτακτη εκπομπή του ραδιοφώνου του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις εξελίξεις στην Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαία, όπως τόνισε, στήριξη από το εξωτερικό στον κ. Ερντογάν.
«Δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί εν αντιθέσει με τα προηγούμενα πραξικοπήματα, αυτή τη φορά τα πράγματα γίνονταν σε βάρος ενός ηγέτη που ήταν λαοφιλής. Ο Ερντογάν έχει διχάσει την Τουρκία αλλά ακόμη κι έτσι η μισή Τουρκία είναι υπέρ του. Άρα ακόμη κι αν πετύχαινε το πραξικόπημα, την επόμενη ημέρα πιθανόν να είχαμε χάος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, επισημαίνοντας πως «βρισκόμενοι μπροστά στο φάσμα μιας τέτοιας εξέλιξης, οι ηγέτες όλων των χωρών -συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας- συνειδητοποίησαν πόσο αρνητική εξέλιξη θα ήταν αυτή».

Η εκκωφαντικά σιωπηλή νίκη της Τουρκίας στο Αιγαίο

http://www.onalert.gr/image/?w=630&src=/files/Image/aphotos/Turkey/AEROSKAFH/paraviaseis%20F-16%20tourkiko.jpgΟι μεγαλύτερες απώλειες και τα σημαντικότερα προβλήματα συνήθως συσσωρεύονται σιωπηρά και γίνονται αντιληπτά όταν είναι πλέον αργά. Από την κλιματολογική αλλαγή ως τη βουβή μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων, τα αντανακλαστικά μας δεν ενεργοποιούνται όταν ο αντίκτυπος δεν είναι άμεσα ορατός. Η σταδιακή, ύπουλη επισώρευση δημιουργεί αίσθηση αποδοχής του τραγικού ως δεδομένου, προκαλώντας μας είτε να αρνηθούμε την πραγματικότητα είτε να δικαιολoγήσουμε υποσυνείδητα την απραξία μας αποδεχόμενοι την κατάσταση παθητικά.

Tα 7 ερωτήματα για το “πραξικόπημα μπανάνα” της Τουρκίας! Οι περίεργες αστοχίες

erdogan_akar3Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Η Τουρκία, μια χώρα έμπειρη σε στρατιωτικά πραξικοπήματα έζησε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ μια παρωδία. Έγινε μια απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν , η οποία ήταν τόσο κακά οργανωμένη ή σκηνοθετημένη που γεννά πολλά ερωτηματικά:

Ποιος «λαός» κατέβηκε στους δρόμους της Τουρκίας;

Μιλάμε για τη χώρα που ο Ερντογάν κέρδισε ψηφοφόρους (όταν δεν ψήφιζαν τα δέντρα) χαρίζοντας ηλεκτρικές κουζίνες σε χωριά που δεν έχει φτάσει ακόμα ο ηλεκτρισμός. Σε ανθρώπους που καίνε καβαλίνες το χειμώνα για να ζεσταίνονται. Φυσικά και είναι πολύ εύκολο να χειραγωγήσεις αυτούς τους πολύ θυμωμένους και φοβισμένους ανθρώπους. Μόλις τους γεμίσεις τα μυαλά με πλάνα εκδίκησης, τους καλείς να αναλάβουν δράση, δίνοντάς τους την ψευδαίσθηση ότι τους υπολογίζεις. Κάπως έτσι δεν έγινε και το 1955 με τα Σεπτεμβριανά της Πόλης;

Οι εγχώριοι …σαμουράϊ του Ερντογάν! Περίεργα δημοσιεύματα υπέρ του “σουλτάνου”

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ17FP0ruQogUGOW9fgZG9iNG82Z4quzA3lr-KUlTGNtLCq2wIv
Από την ώρα της εκδήλωσης του πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο facebook,εμφανίστηκαν κάποιοι εγχώριοι “σαμουράϊ” του Ερντογάν! Με προφίλ ψεύτικα,χωρίς καμία πληροφορία,έγραφαν μόνο θετικά σχόλια για τον σουλτάνο Ερντογάν και καλούσαν τους αναγνώστες να μην πιστεύουν όσα ελληνικά ΜΜΕ έγραφαν! Ο Ερντογάν κατά τα γραφόμενά τους είναι …ο λαοπρόβλητος ηγέτης που “ξεβρακώνει” το στρατό.Εντύπωση προκαλούν οι πολύ καλές φωτογραφίες που είχαν …οι λάτρεις του Ερντογάν απ΄ όσα γίνονταν στην Τουρκία! Ούτε τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν τις είχαν! Πολύ καλή πληροφόρηση μάλλον απ΄ ευθείας από την Τουρκία…

Οι πλάνες των αναλύσεων για την Τουρκία: Είναι οι στρατηγοί πιο επικίνδυνοι;

https://pbs.twimg.com/media/CnnrVzbWIAASRWr.jpg
Του Ηλία Κουσκουβέλη* Με αφορμή το πραξικόπημα στην Τουρκία επανήλθε στο προσκήνιο από διάφορες κατηγορίες αναλυτών – πανεπιστημιακούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους – η βασική πλάνη ή αξίωμα στην ανάλυση των τεκταινομένων στην Τουρκία και ιδιαίτερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: ότι οι στρατιωτικοί-Κεμαλιστές είναι πιο επικίνδυνοι από τον Ερντογάν και το σύστημα εξουσίας του. Σε ενίσχυση του συγκεκριμένου αξιώματος επικαλούνται ότι στην περίοδο Ερντογάν δεν υπήρξε μείζων κρίση όπως το 1996 (Ύμια), το 1987 ή το 1976. Τούτο δεν ισχύει. Θα θυμίσω απλά ότι ο Ερντογάν όχι μόνο συνέχισε τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά τα ενίσχυσε και επιδιώκει και αυτός την απόκτηση πυραυλικών συστημάτων και πυρηνικών όπλων. Θα θυμίσω επίσης ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο Κυπριακό, όπως επίσης ότι προκάλεσε την περυσινή προσφυγική κρίση, η οποία είχε διαφορετικό μεν, τεράστιο δε κόστος στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Η Τουρκία είτε υπό τον Ερντογάν είτε υπό τους στρατιωτικούς είναι πλέον μία ισχυρή δύναμη, με αναθεωρητικές και επεκτατικές επιδιώξεις, όπως απέδειξε η εμπλοκή της στη Συρία και στο Ιράκ.

Η τύχη ενός ηγέτη, η μοίρα μιας χώρας


https://rojnama.files.wordpress.com/2015/07/erdogan-isis.jpg?w=664&h=442
Οι εξελίξεις στην Τουρκία αιφνιδίασαν. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι η εποχή των πραξικοπημάτων -τουλάχιστον των φανερών- είχε παρέλθει. Είχαν περάσει άλλωστε σχεδόν 20 χρόνια από την τελευταία επέμβαση του στρατού, το 1997, όταν ένα «μεταμοντέρνο», άνευ όπλων, πραξικόπημα οδήγησε στην πτώση της ισλαμικής κυβέρνησης Ερμπακάν. Ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε και εξελίχθηκε επίσης ξάφνιασε. Ήταν ένα πραξικόπημα θαρρείς βγαλμένο από τον 20ό αιώνα, το οποίο φάνηκε να αγνοεί τελείως την τεχνολογία, αλλά και τη δύναμη που αυτή προσφέρει σε πολιτικούς και πολίτες, τον 21ο αιώνα.

Τα πλοκάμια της Siemens: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα και δεν θα τιμωρηθεί κανείς

https://tolimeri.files.wordpress.com/2016/05/image003-5.jpg?w=524&h=319Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ* Το σκάνδαλο της Siemens πρέπει να είναι η μεγαλύτερη υπόθεση πολιτικής, και όχι μόνο, διαφθοράς. Ολα τα υπόλοιπα σκάνδαλα και οι υποθέσεις διαφθοράς είναι απλώς… οδοντογλυφίδες. Η γερμανική εταιρεία, που στην πραγματικότητα κυβερνά και τη Γερμανία, διέβρωσε το ελληνικό πολιτικό σύστημα και «εισέβαλε» και σε άλλους τομείς της ζωής στην Ελλάδα. Σε ανύποπτο χρόνο κυκλοφόρησε ευρύτατα ότι από το ταμείο της Siemens περνούσε κάθε καρυδιάς καρύδι, ακόμα και δημοσιογράφοι. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, διότι προσωπικά δεν έχω αποδείξεις, αλλά εάν συνεργάστηκαν με τη διαβόητη εταιρεία και δημοσιογράφοι, είμαστε και εμείς άξιοι της τύχης μας. Αλλωστε, μέρος του συστήματος είναι και μερικά μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας και πιστεύω πως το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου δεν θα είχε γίνει χωρίς τη βοήθεια των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, που κάλυψαν τον Κώστα Σημίτη και τους υπουργούς του.