07 Ιουνίου 2016

«Η Αγία Σοφία είναι οικουμενικό μνημείο. Είμαστε σθεναροί στη μη μετατροπή της σε τζαμί»

http://www.thepressroom.gr/sites/default/files/styles/image_1100_xxx/public/field/articles/images/agia_sofia.jpg?itok=Tsnyc1R7Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη και το Κόκκινο FM:
Η Αγία Σοφία είναι ένα οικουμενικό διεθνές μνημείο που απαιτεί σεβασμό από όλους. Ανήκουν σε όλη την ανθρωπότητα -τόσο η Ακρόπολη όσο και η Αγία Σοφία. Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ σθεναροί στη μη μετατροπή της σε τζαμί αλλά να μη μεγαλοποιούμε και να μην παίζουμε το παιχνίδι του τουρκικού φανατισμού και της τουρκικής υπεραναπλήρωσης. Να είμαστε προσεκτικοί, να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο σοβαρό.

Η Γερμανία υπενθυμίζει στην Τουρκία τα πραγματικά της μεγέθη

Η Γερμανία υπενθυμίζει στην Τουρκία τα πραγματικά της μεγέθηΤου Κώστα Ράπτη
Αν ήταν φυσικό πρόσωπο, θα μιλούσαμε για παθητικο-επιθετική συμπεριφορά. Όμως είναι η γερμανική εξωτερική πολιτική – οπότε θα χρειαστεί για την περίσταση να επινοηθούν νέοι όροι.Η ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή της Γερμανίας ενέκρινε, με μόλις μία αρνητική ψήφο και μία αποχή, το ψήφισμα που προωθούσε από καιρό το Κόμμα των Πρασίνων (και δη ο καταγόμενος από την τσερκέζικη κοινότητα της Τουρκίας συμπρόεδρός του, Cem Özdemir) στο οποίο η Σφαγή των Αρμενίων το 1915 αναγνωρίζεται ως γενοκτονία.

Η Αυστρία προπομπός νέας πολιτικής της Ε.Ε. στο προσφυγικό;

Η Αυστρία προπομπός νέας πολιτικής της Ε.Ε. στο προσφυγικό;Του Κώστα Ράπτη-Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας και ανερχόμενος αστέρας του συγκυβερνώντος κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος, ο μόλις 29 ετών Sebastian Kurz, ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά πρότεινε να ακολουθήσει η Ε.Ε. στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα το παράδειγμα της Αυστραλίας: ήτοι να απαγορευτεί το δικαίωμα χορήγησης ασύλου σε όποιον καταφθάνει στην Ευρώπη με κάποια από τις βάρκες και τα άλλα σκάφη που διασχίζουν τη Μεσόγειο.

Ουστούν Εργκιουντέρ: Ο αυταρχισμός είναι συστημικό πρόβλημα της Τουρκίας Ο Ερντογάν είναι το αποτέλεσμα, λέει σε συνέντευξή του στη «Hurriyet»

https://pbs.twimg.com/media/CkV8w0oXEAAm_aI.jpg«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι πρόβλημα στην Τουρκία σήμερα λόγω του αυξανόμενου αυταρχισμού του, αλλά είναι μάλλον το αποτέλεσμα ενός συστημικού προβλήματος της χώρας» σύμφωνα με τον Ουστούν Εργκιουντέρ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Sabanci και από τους πιο γνωστούς πολιτικούς επιστήμονες και στοχαστές στην Τουρκία. Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε στη «Hürriyet Daily News»:
«Πρέπει να δούμε πώς εξελίχθηκε η ηγεσία του Ερντογάν. Το διάστημα 2002-2007 ήταν η καλύτερη περίοδος, επειδή υπήρχαν έλεγχοι και ισορροπίες - όχι όλες κοινοβουλευτικές. Το κυβερνών AKP έπρεπε να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα στην κοινωνία των πολιτών για να βρει συμμάχους και να αποτρέψει επεμβάσεις του στρατού. Ο ευρωπαϊκός στόχος ήταν ένας τρόπος για τον έλεγχο της απειλής της στρατιωτικής επέμβασης. Οταν υπήρχαν έλεγχοι και ισορροπίες, το σύστημα λειτούργησε πιο δημοκρατικά. Μόλις οι έλεγχοι και οι ισορροπίες εξαφανίστηκαν, αρχίσαμε να βλέπουμε σταδιακά μια κίνηση προς τον αυταρχισμό. Το βλέπω αυτό ως ένα συστημικό πρόβλημα στην Τουρκία. Δεν είναι θέμα προσωπικοτήτων».

Παιδιά-σκλάβοι στην Τουρκία ράβουν τις στολές του ISIS Προσφυγόπουλα δουλεύουν από 9 χρονών ολόκληρα 12ωρα

http://www.newsbeast.gr/files/1/2016/06/ISISrouxa8.jpgΠαιδιά ακόμα και ηλικίας 9 ετών προσλαμβάνει ο 35χρονος Σύρος Abu Zakour στην «επιχείρησή» του, που φτιάχνει τα ρούχα που φορούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Τα παιδιά από τη Συρία- κυρίως αγόρια και μερικά κορίτσια «κρυμμένα» στον πάνω όροφο- πληρώνονται περίπου 12 ευρώ την ημέρα για να κόβουν, να μετρούν και να ράβουν και να βοηθούν τους μεγαλύτερους υπαλλήλους να ολοκληρώνουν τις στολές που περνούν από τα σύνορα της Τουρκίας στις ένοπλες ομάδες.
«Τα δικά μου παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο που έχει οργανώσει μια ΜΚΟ», λέει στη Daily Mail από την πόλη Antakya κοντά στα σύνορα. «Θα μπορούσαν κι αυτά τα παιδιά να πάνε αλλά οι γονείς τους θέλουν να βγάλουν λεφτά οπότε εγώ τι να κάνω;», διερωτάται.

Ρατσιστική επίθεση Ερντογάν σε Τούρκο βουλευτή της Γερμανίας Ζητεί την εξέταση αίματός του για να διαπιστωθεί η σχέση του με την τουρκική φυλή Του Νίκου Στέλγια

http://4.bp.blogspot.com/-qIQ4o5vjptY/TjCQq5BWpNI/AAAAAAAAe38/TmCPqCl2ZHg/s1600/Erdogan%2Bdances%2Bon%2BArmenian%2Bgraves%2Bcartoon.jpgΝέα επίθεση από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο, το οποίο πριν από λίγες ημέρες έλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία στο ζήτημα της Αρμενικής Γενοκτονίας.Ο Πρόεδρος Ερντογάν έθεσε στο στόχαστρο της χώρας του, τον τουρκικής καταγωγής βουλευτή της Γερμανίας, Τζεμ Όζντεμιρ, ο οποίος κινητοποίησε το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της χώρας του προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης του μεριδίου της ευθύνης της χώρας του στην Αρμενική Γενοκτονία.Ο κ. Ερντογάν ζητά από τα χημικά εργαστήρια να αναλάβουν πρωτοβουλία για να ελέγξουν το αίμα του κ. Όζντεμιρ για να διαπιστωθεί ότι ο κ. Όζντεμιρ δεν φέρει σχέση με την τουρκική φυλή.

Νέο κύμα επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία Πληροφορίες που επιβεβαιώνει το Κουρδικό Κίνημα Του Νίκου Στέλγια

https://pbs.twimg.com/media/CkV3uF2UYAAwiSS.jpgΑντιμέτωπο με τις επιθέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων και των περιφερειακών παραγόντων σε Ιράκ και Συρία, το Ισλαμικό Κράτος δρομολογεί νέες στρατηγικές. Την παραπάνω πληροφορία εξασφαλίζει η «Κ» από παρατηρητές στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.
Τις τελευταίες ώρες, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και στο βόρειο κομμάτι της Συρίας κυκλοφορούν σημαντικές πληροφορίες. Σύμφωνα με μια νέα πληροφορία, το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να περάσει σε αντεπίθεση εξαπολύοντας νέο κύμα επιθέσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας και στις μεγάλες πόλεις της Δύσης. Την συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιώνουν οι κύκλοι του κουρδικού κινήματος που εξασφαλίζουν πληροφορίες από το Ισλαμικό Κράτος δια μέσου των δικών τους οδών πληροφόρησης.

Τι συμβαίνει στην Τουρκία και γιατί σωπαίνουμε; Του Νίκου Στέλγια


https://pbs.twimg.com/media/CkV0P_zWsAAgLBq.jpg«Χάσαμε τα ίχνη των έξι βελών σου Ατατούρκ μου
Σήκω, ξύπνα όλοι έχουν γίνουν Αρμένιοι, όλοι παραχαράκτες
Εγώ ποιος είμαι; Ο υιός του Τούρκου, τον οποίο καταδιώκουν
(…)
Η σφαίρα που δέχεται ο Μεχμέτ μου (ο Τούρκος στρατιώτης) έχει την σφραγίδα της δύσης, πες μου είναι ψέμα;
Τραβήξανε κουρτίνες σε εκείνα τα μάτια (…)
(…)
Στο αίμα μου φέρω τον πόνο των Μαρτύρων, το αισθάνομαι κάθε πρωί στις φλέβες μου
(…)
Τα λεφτά μου, η κόκα κόλα που αγοράζω, υποστηρίζουν την Τρομοκρατία, σήκω ξύπνα Ατατούρκ μου, είμαι μόνος
Ανθρώπινα δικαιώματα; Πρώτα από όλα τάισε με
Μια προειδοποίηση από την νεολαία που χάνεται
Είτε λύστε το (Κουρδικό) πρόβλημα, είτε κρεμάστε αυτόν που το δημιούργησε (τον Αμντουλλάχ Οτζαλάν)
Είτε θα αγαπάς (την πατρίδα), είτε θα την εγκαταλείψεις! Δεν είμαι Φασίστας, είναι Μεχμέτ το όνομα μου!
Πηγαίνει στο βουνό, ποιο είναι το πρόβλημα του; Ίσως να μην του αρκεί και αυτό
Εικοσάχρονα παλικάρια πήγαν στον θάνατο
Άνοιξε το λιμάνι στον Ρωμιό (Ελληνοκύπριο), ένα σχέδιο του Σιωνισμού
Δεν τα κατάφεραν με τις συγκρούσεις ανάμεσα στην Αριστερά και στην Δεξιά, τώρα (χρησιμοποιούν) το ψέμα του Κουρδικού»