03 Ιουνίου 2016

Ανάγνωση του Κορανίου κατά το Ραμαζάνι στην Αγιά Σοφιά

Από την Αγιά Σοφιά θα διαβάζεται το κοράνι για 30 μέρες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και από εκεί θα το αναμεταδίδει το κρατικό θρησκευτικό κανάλι TRT Diyanet, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το κοράνι από την Αγιά Σοφιά θα διαβάζεται για το πρόγραμμα sahur (πρωινή προσευχή πριν τη νηστεία) με τον τίτλο “Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας”.

Παρέμβαση της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων για τα Αρχαία στο Γυμνάσιο

Διάλογος για την παιδεία
Συντάκτης: efsyn.gr-Κατάπληξη και αγανάκτηση εκφράζει η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων για την ανακοίνωση των 56 πανεπιστημιακών που προτείνουν την κατάργηση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας από το πρωτότυπο στο Γυμνάσιο.Χαρακτηρίζουν την πρόταση αντιπαιδαγωγική και καλεί το υπουργείο Παιδείας να την αγνοήσει. Αναλυτικά η ανακοίνωση:Τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, του αρχαιότερου φιλολογικού σωματείου της χώρας, με κατάπληξη και αγανάκτηση αναγνώσαμε την ανακοίνωση των 56 Πανεπιστημιακών που προτείνουν την κατάργηση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας από το πρωτότυπο στο Γυμνάσιο.

Ελληνισμός και αναβαθμισμένη ρωσική πολιτική

Του Χριστόδουλου Κ. Γιαλλουρίδη-Οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις αποπνέουν μια θετική παράσταση που εδράζεται σε μια ουσιαστική ως προς το περιεχόμενό της ιστορική διαδρομή, που διακρίνεται από την κοινή αντίληψη του κόσμου, όπως την αποπνέει η δύναμη της Ορθοδοξίας που ενώνει τους δύο λαούς και που παραπέμπει διαρκώς σε έναν ιστορικά δικαιωμένο πολιτιστικό δεσμό, ο οποίος, παρά τις ψυχικές του δυνάμεις και κοινωνικές αναφορές, δεν κατάφερε ποτέ να γίνει το ίδιο ισχυρός και αποτελεσματικός στο πολιτικό επίπεδο, δηλαδή της κοινής πορείας των κρατών, των κυβερνήσεων και των συμφερόντων της πολιτικής.

Συνομιλίες Ε.Ε.-Τουρκίας στη σκιά της... Αρμενικής Γενοκτονίας

Συνομιλίες Ε.Ε.-Τουρκίας στη σκιά της... Αρμενικής Γενοκτονίας
Το timing είναι μάλλον ατυχές. Από την μια, σε εφαρμογή των όσων προέκυψαν από την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου αντιπροέδρου της Κομισιόν Frans Timmermans στην γείτονα, η Ε.Ε. και η Τουρκία ξεκινούν σήμερα Πέμπτη συνομιλίες σε επίπεδο επιτροπών εμπειρογνωμόνων για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες – με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυβέρνησης Yildirim, Ömer Çelik να ανακοινώνει το γεγονός υπενθυμίζοντας ότι η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων και η επανεισδοχή ή μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, όπως αυτή προβλέπεται από την ευρωτουρκική συμφωνία της 18ης Μαρτίου, αποτελούν διαφορετικές όψεις της αυτής διαδικασίας.

Γης Μαδιάμ στον συνασπισμό της Μέρκελ

Εικόνα διάστασης παρουσιάζει ο μεγάλος συνασπισμός της Μέρκελ. Η προσφυγική κρίση έχει φέρει τα δύο χριστιανικά κόμματα στα πρόθυρα ρήξης. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα επιλέγει τακτικές λαϊκισμού για να ανακτήσει έδαφος.Τελευταία οι αρθογράφοι των γερμανικών εφημερίδων επαναφέρουν πολλές φορές στη μνήμη εκείνες τις ημέρες του Νοεμβρίου του 2013, όταν μετά από διαπραγματεύσεις σχεδόν δύο μηνών η καγκελάριος ανακοίνωνε εμφορούμενη από αισιοδοξία τη συμφωνία για τον μεγάλο συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες. Πάνω από 3 χρόνια μετά η αισιοδοξία έχει εξανεμιστεί. Η αρμονία εκείνων των ημερών αποτελεί σήμερα παρελθόν.

Κασιδιάρης: Ο Χρίστου του ΕΛΑΜ ήταν στη φρουρά Μιχαλολιάκου

http://politis.com.cy/images/05-2016/xristou1.jpgΩς ένα δυνατό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, χαρακτήρισε ο Ηλίας Κασιδιάρης τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ και βουλευτή Χρίστο Χρίστου. Ένας από τους δυνατούς «πυρήνες» όπως είπε στη διαδικτυακή του εκπομπή, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και μέλος της προσωπικής φρουράς του Νίκου Μιχαλολιάκου, ως ένα από… τα παιδιά «με τα κόκκινα τζόκεϊ».Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εκλογική νίκη του ΕΛΑΜ, ο Ηλίας Κασιδιάρης, είπε μάλιστα ότι ο Χρίστος Χρίστου έβγαλε την ίδια «σχολή» με εκείνον. Την… «σχολή της Χρυσής Αυγής» στη Σολωμού 72, κοντά στα Εξάρχεια, όπου… φοίτησε όταν ο Χρίστου σπούδαζε στην Αθήνα στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αρχές του 2000.

Η Τουρκία ζητάει να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο



Η συγκυρία προφανώς δεν είναι τυχαία. Συμπίπτει χρονικά με το εκβιαστικό από την πλευρά της Τουρκίας παζάρι για τη βίζα, αλλά και με την επερχόμενη κορύφωση της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. Συμπίπτει επίσης με τη συνεχιζόμενη κόντρα Αγκυρας-Ουάσιγκτον για τον ενισχυμένο στρατιωτικό ρόλο των Κούρδων της Συρίας (PYD) στη μάχη κατά του ISIS, αλλά και με τα τελευταία σημάδια υπέρ της αποκατάστασης των δεσμών ΕΕ-Ρωσίας (διά στόματος Γιούνκερ και Σταϊνμάγερ) και της εξομάλυνσης των δεσμών ΝΑΤΟ-Ρωσίας (διά στόματος Στόλτενμπεργκ).

Στοιχειωμένο παρελθόν


http://armedia.am/static/news/b/2015/03/15539.jpgΗ αναγνώριση της Σφαγής των Αρμενίων το 1915 από την Μπούντεσταγκ ως Γενοκτονίας ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη, είχε προεξοφληθεί από την στιγμή που το Κόμμα των Πρασίνων κατέθεσε τη σχετική πρόταση, με τον υπερκομματικό χαρακτήρα της σχεδόν ομόφωνης σχετικής απόφασης να το επιβεβαιώνει.
Η Γερμανία έχει με υποδειγματικό τρόπο στιγματίσει τη Γενοκτονία των Εβραίων από το ναζιστικό καθεστώς και έχει με δική της πρωτοβουλία καταργήσει κάθε διορία παραγραφής των διώξεων για τους εμπλεκομένους. Ετσι το Βερολίνο δεν είχε τα περιθώρια ελιγμών που έχουν άλλες δυτικές χώρες να θυσιάσουν στο όνομα της συνεργασίας με την Τουρκία την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης. Υπάρχει όμως και ένας επιπρόσθετος λόγος: Το καθεστώς των Νεοτούρκων που διέταξε τη Σφαγή των Αρμενίων είχε ως πρότυπο τον γερμανικό μιλιταρισμό. Λίγο μετά το κίνημα των Νεοτούρκων, την αναδιοργάνωση του οθωμανικού στρατού ανέλαβαν δύο Γερμανοί στρατηγοί, ο Λίμαν φον Σάντερς και ο Φον Ντερ Γκολτς, οι οποίοι πήραν τον τίτλο του πασά και ανέλαβαν καθήκοντα διοίκησης στην κορυφή της στρατιωτικής ιεραρχίας.

Ένας αδύναμος γίγαντας είναι ο στρατός του Ιράκ

Iraqi security forces and Shiite fighters fire artillery toward Islamic State militants near Fallujah on Wednesday.Οι μάχες για την ανακατάληψη της Φαλούτζα είναι πολύ σκληρές. Οι ιρακινές δυνάμεις, με τη βοήθεια σουνιτών και σιιτών πολιτοφυλάκων, προσπαθούν να πάρουν πίσω την πόλη, που βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται στη Φαλούτζα και μάχονται να την κρατήσουν. Σύμφωνα, όμως, με εκτιμήσεις οι τζιχαντιστές δεν ξεπερνούν τους χίλιους, ενδεχομένως να είναι και πολύ λιγότεροι γιατί αρκετοί διέφυγαν, πολύ προτού ξεκινήσει η πολιορκία της πόλης. Οι δυνάμεις που έχουν απέναντί τους είναι πολύ μεγαλύτερες αριθμητικά, καθώς η κυβέρνηση της Βαγδάτης θεωρεί τη Φαλούτζα πολύ σημαντική και θέλει να την πάρει πίσω.

Ο Χίτλερ μαθητής του Κεμάλ στον αυταρχισμό και το έγκλημα αποδεικνύει Βρετανός ιστορικός

http://i0.wp.com/mignatiou.com/wp-content/uploads/2016/06/XITLER-KEMAL.jpg?resize=570%2C270Ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο γεννήτορας της σύγχρονης Τουρκίας, είχε έναν θαυμαστή που αιματοκύλησε τον κόσμο. Ποιον; Μα τον Αδόλφο Χίτλερ! Αυτό υποστηρίζει ο Βρετανός ιστορικός Στέφαν Αϊριγκ, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κουίν Μέρι του Λονδίνου, με διδακτορική διατριβή στο Κέϊμπρτζ που έχει θέμα τις σχέσεις Ναζί- Κεμάλ. Στο βιβλίο του «Ατατούρκ και Ναζί», που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, βασιζόμενος σε γερμανοβρετανικές αποδεικνύει ότι ο Ατατούρκ ήταν ο δάσκαλος και ο Χίτλερ ο μαθητής, μαθητής στον εθνικισμό, στον ρατσισμό, την αντιθρησκευτικότητα, τον ολοκληρωτισμό και πάνω απ΄όλα στη γενοκτονία παίρνοντας το κεμαλικό πρότυπο εξόντωσης Αρμενίων και Ελλήνων της Ιωνίας και του Πόντου και εφαρμόζοντάς το στους Εβραίους.

Σύμβουλος Ερντογάν: Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία βλέπουν νέα ένωση Μελλοντική διοίκηση από την Κωνσταντινούπολη συζητούν οι τρεις χώρες Του Νίκου Στέλγια

«Ο ελληνικός λαός έχει μια νέα επιθυμία, να διοικείται από την Κωνσταντινούπολη» είπε στενός συνεργάτης του Προέδρου της Τουρκίας.
Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν σε θέματα οικονομίας μιλώντας στο TRT HABER, ο Γιγίτ Μπουλούτ ισχυρίστηκε ότι το τελευταίο διάστημα, οι λαοί της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας έχουν φέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα νέο σχέδιο. Ως γνωστόν και η Ε.Ε. έχει απογοητεύσει αυτές τις τρεις χώρες. Έτσι, οι τρεις χώρες των Βαλκανίων στρέφουν τα βλέμματα τους στην Τουρκία όπως ισχυρίζεται ο κ. Μπουλούτ.

Κρίσιμες ώρες για τις σχέσεις Τουρκίας- Δύσης Το Βερολίνο αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων παρά τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας Του Νίκου Στέλγια


http://www.middleeasteye.net/sites/default/files/styles/main_image_article_page/public/main-images/Danke.2June2016.AFP_.jpgΚρίσιμες ώρες διανύουν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Δύση, στον απόηχο της νέας πρωτοβουλίας της Γερμανίας και μιας νέας δήλωσης των ΗΠΑ. Ο επιτετραμμένος της Γερμανίας στην Άγκυρα μεταβαίνει εκτάκτως στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από το κοινοβούλιο της χώρας του. Την ίδια στιγμή, στην Άγκυρα αναμένεται ο Πρέσβης της Τουρκίας στο Βερολίνο.