17 Μαΐου 2016

Μια θνησιγενής συμφωνία


Μέρα με τη μέρα η συμφωνία Μέρκελ-Νταβούτογλου για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών αποδεικνύεται θνησιγενής, με τη διαμάχη για την αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου στην Τουρκία ως προαπαιτούμενου για την κατάργηση της βίζας να είναι η κορυφή του παγόβουνου ή απλώς ένα πρόσχημα.Ο Ερντογάν διαμηνύει ότι δεν θα θυσιάσει την τελική μάχη που δίνει για τη συγκρότηση ενός προσωποπαγούς αυταρχικού καθεστώτος στις δημοκρατικές ευαισθησίες, πραγματικές ή προσχηματικές, της Κομισιόν. Η προχθεσινή παρέμβαση της Αστυνομίας, που ματαίωσε συνδιάσκεψη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ηγέτη του εθνικιστικού ΜΗΡ Μπαχτσελί, είναι χαρακτηριστική τού μέχρι πού μπορεί να φθάσει η αυταρχική εκτροπή. Ο Ερντογάν όχι μόνο δεν δέχεται έλεγχο δημοκρατικής πολιτικής ορθότητας από τις Βρυξέλλες, αλλά απαιτεί και φίμωση των αντιφρονούντων, αλλά και των επικριτών του από τις κυβερνήσεις της ΕΕ.

Δεν άρεσε η παρουσία του Χ. Ακάρ στον γάμο της Σ. Ερντογάν


Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας υπερασπίστηκαν με σθένος την παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στο γάμο της μικρότερης κόρης του Προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που τελέστηκε το Σάββατο, απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.Ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, 64 ετών, ήταν ένας από μάρτυρες στη γαμήλια τελετή, που πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη.Η μικρότερη κόρη του Τούρκου Προέδρου, Σουμεγιέ παντρεύτηκε τον Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, η οικογένεια του οποίου είναι ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών.Η παρουσία του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε αυτό το κοσμικό γεγονός, μία ημέρα μετά το θάνατο οκτώ στρατιωτών στις επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, πυροδότησε θύελλα επικρίσεων.

«ΣΧΕΔΙΟ Β» ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ, ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Τι σημαίνει η «τορπίλη» Ερντογάν στη συμφωνία για το Προσφυγικό

Φοβού τον «σουλτάνο» και (ειρηνικά) δώρα φέρει... Φοβού τον «σουλτάνο» και (ειρηνικά) δώρα φέρει...-Του Γιώργου Παυλόπουλου
Η συμφωνία της 18ης Μαρτίου για το προσφυγικό, που επετεύχθη μετά από μαραθώνιο «παζάρι» των Ευρωπαίων με την Τουρκία, δεν υπήρξε ποτέ καλή, ούτε χαρακτηριζόταν από τις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού -γι' αυτό, άλλωστε, τόσο ο ΟΗΕ όσο και μια σειρά διεθνείς φορείς και οργανώσεις είτε έσπευσαν εξαρχής να πάρουν αποστάσεις είτε την κατήγγειλαν ανοιχτά.
Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι ειδικά για την Ε.Ε., υπήρξε μια κάποια λύση, μιας και στο διάστημα που μεσολάβησε, ο αριθμός των προσφύγων που κατάφεραν να διασχίσουν το Αιγαίο και να φτάσουν στα ελληνικά νησιά έχει σαφώς μειωθεί.

Ανησυχεί τους Αμερικανούς η σχιζοφρενική συμπεριφορά του Ταγίπ: Απρόβλεπτος Σουλτάνος

FILE PHOTO: Protesters holding a sign reading 'Killer Erdogan. EPA, GREGOR FISCHERΤου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ Η παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, που έχει καθηλώσει τη χώρα και έχει δημιουργήσει στρατιές ανέργων, δεν επιτρέπει καν σκέψεις για άλλα θέματα, εξίσου σοβαρά, όπως είναι τα εθνικά. Και είναι ευτύχημα ότι αν εξαιρέσουμε το Κυπριακό, όπου κακώς συνεχίζεται ο «διάλογος κωφών» με τους αυλικούς του Ταγίπ Ερντογάν, οι συζητήσεις για τα ελληνοτουρκικά έχουν παγώσει. Εσχάτως, στην Ουάσιγκτον κυριαρχεί η ανησυχία στους απασχολούμενους με την Τουρκία, καθώς ο “μεγάλος ηγέτης” της επιδεικνύει μία σχιζοφρενική συμπεριφορά. Οι γραφειοκράτες του Λευκού Οίκου και των βασικών αμερικανικών υπουργείων δεν μένουν ασυγκίνητοι από τις κακές ειδήσεις που φτάνουν στα γραφεία τους από την Αγκυρα, ειδήσεις που προκαλούν μερικές φορές τρόμο

Η Άνγκελα Μέρκελ μοιάζει ξαφνικά πολιτικά θνητή: Πληρώνει τα λάθη της προσφυγικής κρίσης

FILE PHOTO: German Chancellor Angela Merkel (C) during a session of the German parliament Bundestag in Berlin, Germany, 13 May 2016. EPA, MICHAEL KAPPELERΤου Μάικλ Γουάιτ * Η σημαντικότερη πολιτικός της Ευρώπης επικρίθηκε πρόσφατα από το στρατόπεδο του Brexit επειδή έριξε το βάρος της υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρώπη. Αν προστεθεί και η κριτική που έχει δεχθεί για τον χειρισμό της προσφυγικής κρίσης, η Άνγκελα Μέρκελ μοιάζει ξαφνικά πολιτικά θνητή. Το αξίζει; Ναι, αλλά κυρίως όχι. Σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, το πιθανότερο είναι πως το σταθερό της χέρι θα μας λείψει όταν αποχωρήσει από το προσκήνιο. Η Μέρκελ γεννήθηκε το 1954 στο Αμβούργο και μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία, όπου κυριαρχούσε η Στάζι.

Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας καταγγέλλει επιχείρηση αρπαγής της γης της

A sunset at the seaside of Gjiri i Lalzit near Durres, Albania. EPA, ARMANDO BABANIΣτα αλβανικά δικαστήρια έχουν προσφύγει δήμοι και κοινότητες της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, διεκδικώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας στην μεθοδευμένη -όπως καταγγείλουν- υφαρπαγή δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων λιβαδιών, δασών και καλλιεργήσιμης γης από Αλβανούς, οι οποίοι με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτιά εμφανίζονται ως δήθεν ιδιοκτήτες. Πηγές των μειονοτικών δήμων της Φοινίκης και Δρόπολης, στους νομούς Αγίων Σαράντα, Δελβίνου και Αργυροκάστρου, ανέφεραν ότι έχει αλλάξει ήδη παρανόμως η κυριότητα επί της γης σε περισσότερες από 220 χιλιάδες στρέμματα, που ανήκαν σε περιοχές με αμιγή ελληνικό μειονοτικό πληθυσμό. Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι η όλη διαδικασία υφαρπαγής με πλαστά έγγραφα, «στημένες» δικαστικές αποφάσεις και εξόφθαλμες παραβιάσεις του νόμου, κ.ά., εξελίσσεται τα τελευταία δεκαπέντε με είκοσι χρόνια, προκαλώντας αναστάτωση στη μειονότητα

Επίπληξη στον Ισραηλινό πρόξενο Κωνσταντινούπολης για συμφιλίωση…με Τουρκία

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών επέπληξε τον πρόξενο Κωνσταντινούπολης για δηλώσεις του περί συμφιλίωσης με Τουρκία. Φωτογραφία Φιλελεύθερος.Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επέπληξε τον ισραηλινό Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη, Shai Cohen, λόγω της συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters σχετικά με τις συνομιλίες συμφιλίωσης του Ισραήλ με την Τουρκία. Αυτό αναφέρεται άρθρο στο ειδησεογραφικό portal Arutz 7. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του Raoul Wootliff στο αγγλόφωνο ειδησεογραφικό portal The Times of Israel, ο ισραηλινός Πρόξενος δήλωσε ότι «έχει δημιουργηθεί μια θετική δυναμική όσον αφορά τη διαδικασία συμφιλίωσης Ισραήλ – Τουρκίας και ελπίζουμε ότι δεν θα επηρεαστεί από την πολιτική αλλαγή [αναφ. στην πρόσφατη παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου] στην Τουρκία. Πιστεύω ότι θα χρειαστεί άλλον έναν ή δύο γύρους [διαπραγματεύσεων] ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία…

Ερντογάν και Τουρκία: Ο “οδικός χάρτης” του “σουλτάνου” και το plan b!

erdogan_cameraΤου Χρήστου Μηνάγια-www.geostrategy.gr
Μετά το 2011, το κυβερνόν κόμμα ΑΚΡ μετασχηματίσθηκε σε καθεστώς και συγκεκριμένα στο καθεστώς Ερντογάν, το οποίο όχι μόνο δεν μπόρεσε να επιλύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, αλλά τα έκανε περισσότερο πολύπλοκα. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουρκική εξωτερική πολιτική, η οικονομία, η ενότητα, η συνοχή, καθώς επίσης το περιβάλλον της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας της χώρας.

Ο Ρίχτερ οι ιστορικές ανοησίες “δικαίωσης” των ναζί και οι “εγχώριοι” υποστηρικτές του


Ο συνταξιούχος ιστορικός Χάϊντς Ρίχτερ επιμένει να προκαλεί,λίγες ημέρες πριν από την επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης. Οι ανιστόρητες απόψεις του Ρίχτερ που έχουν μερικούς…ένθερμους υποστηρικτές και εντός Ελλάδας, φαίνεται ότι προκάλεσαν και τους νοσταλγούς της ναζιστικής Βέρμαχτ! Σύλλογοι νοσταλγών θέλουν να έρθουν στην Κρήτη για να “τιμήσουν”, τον “ανθό της γερμανικής νεολαίας” όπως έγραψε ο Ρίχτερ, ο οποίος “έπεσε για τη σημαία της μεγάλης Γερμανίας”!!! Τα…μπουμπούκια της Βέρμαχτ έκαψαν χωριά, σκότωσαν αμάχους,εκτέλεσαν αθώους. Αυτά έκαναν και αν είχαν πιστέψει στην …μεγάλη ναζιστική ιδέα από νεανκή αφέλεια όπως θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ο Ρίχτερ και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους μας είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ. Όσοι θέλουν …πιστοποιητικά “φιλοευρωπαϊσμού” και δεν διστάζουν να ξεπουλάνε τα πάντα για να τα πάρουν ας κρατήσουν τις απόψεις τους,αλλά δεν θα μας τις επιβάλλουν κιόλας.
Σε απάντηση των ισχυρισμών Ρίχτερ το κείμενο από την Εφημερίδα των Συντακτών:
Συντάκτης: 
Χάγκεν Φλάισερ, Καρλ Χάιντς Ροτ, Κριστόφ Σμινκ-Γκουστάβους

Εμπόριο οργάνων στη Συρία: Η αθέατη πλευρά του πολέμου

Έξαλλος ο Ερντογάν από την μεταμόρφωση του σε Χίτλερ στην τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο -


Έξαλλος ο Ερντογάν από την μεταμόρφωση του σε Χίτλερ στην τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο - ΦΩΤΟ
Η ομάδα PixelHELPER προέβαλε στο κτίριο της τουρκικής πρεσβείας στο Βερολίνο φωτογραφίες του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως Αδόλφο Χίτλερ.
Οι Γερμανοί καλλιτέχνες όπως δήλωσαν προχώρησαν σε αυτήν την πράξη, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελείται στην Τουρκία.Σε μία από τις φωτογραφίες ο Ερντογάν εμφανίζεται να φοράει ένα περιβραχιόνιο των Ναζί και να φέρει το χαρακτηριστικό μουστάκι του Χίτλερ.