13 Μαΐου 2016

Βιασμοί ανηλίκων σε τουρκικό προσφυγικό καταυλισμό! Όσα δεν είδε η Μέρκελ

merkel_davoutoglu
Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Απερίγραπτο το δράμα των προσφύγων. Δεν φτάνει που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σώσουν τη ζωή τους από τον πόλεμο που προκάλεσαν τρίτοι για δικά τους συμφέροντα, αντιμετωπίζουν  χιλιάδες δυσκολίες. Ανείπωτη η τραγωδία τους. Δέκα χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά , λέγεται, ότι εξαφανίστηκαν στην Ευρώπη.   Τι έγιναν όλα αυτά τα αθώα πλάσματα; Δυστυχώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι έπεσαν θύματα εμπόρων οργάνων! Πόσο άγρια ζώα έχουμε γίνει οι άνθρωποι; Είναι δυνατόν να εμπορεύονται όργανα ;

Τουρκία: Προκαλούν οι δηλώσεις της αντιπολίτευσης Η απόπειρα επιβολής νέου συστήματος θα έχει αιματηρά αποτελέσματα λέει ο Κιλιτσντάρογλου Του Νίκου Στέλγια

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η δήλωση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου όπου αναφερόμενος στην διαδικασία δημιουργίας του νέου συντάγματος και προεδρικού συστήματος τονίζει ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση και το Προεδρικό επιμένουν να επιβάλλουν στην τουρκική κοινωνία ένα προεδρικό σύστημα, στην χώρα ενδέχεται να χυθεί αίμα. Με άλλα λόγια, η απόπειρα της κυβέρνησης θα είναι αιματηρή.
Η νέα δήλωση προκαλεί αναστάτωση στην Άγκυρα, με τους Τούρκους εισαγγελείς να ξεκινούν εκτάκτως έρευνα και να κατηγορούν τον κ. Κιλιτσντάρογλου με το πρόσχημα ότι σπρώχνει την κοινωνία και την αντιπολίτευση σε αντιδημοκρατικές πρακτικές.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά του κ. Κιλιτσντάρογλου. Την ίδια στιγμή, ο φιλοκυβερνητικός τύπος εντατικοποιεί την προσπάθεια της για συσχετισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία.
Παρά τις αντιδράσεις, ο κ. Κιλιτσντάρογλου υπερασπίζεται την θέση του και αναρωτιέται δημοσίως: «Ας επιχειρήσει ο κ. Ερντογάν να επιβάλλει στην κοινωνία προεδρικό σύστημα. Να δούμε πως θα τα καταφέρει;»

Από τη Συρία στη Ρουμανία...


http://static1.businessinsider.com/image/545a6f18eab8ead4588b456c-876-597/screen%20shot%202014-11-05%20at%201.39.28%20pm.pngΟι ΗΠΑ σε πολιτική - στρατιωτική συμμαχία και σε επιχειρησιακό συντονισμό με τη Ρωσία και το Ιράν στη Συρία αλλά και στο Ιράκ έχουν ολοκληρώσει μια στρατηγικής συμμαχίας στροφή της πολιτικής τους στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Μια στροφή που έχει προκαλέσει κρίση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ουάσιγκτον από την μια πλευρά και τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Ισραήλ από την άλλη.
Την ίδια στιγμή, Λευκός Οίκος και Πεντάγωνο ενεργοποίησαν χθες στην αμερικανική στρατιωτική βάση Ντεβεσέλου στη Ρουμανία το σύστημα αντιπυραυλικής ασπίδας που έχει ως δεδηλωμένο στόχο την αναχαίτιση πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν, με τη Ρωσία να καταγγέλλει ότι με την επιλογή αυτή η Ουάσιγκτον αμφισβητεί την ισορροπία του τρόμου με την απόκτηση δυνατότητας πρώτου πυρηνικού πλήγματος. Στα παραπάνω, αντίφαση και μάλιστα σουρεαλιστικού χαρακτήρα υπάρχει μόνο εκ πρώτης όψεως: αν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή αναλαμβάνουν την ευθύνη να διακινδυνεύσουν τις συμμαχικές τους σχέσεις με Τουρκία, Ισραήλ και Σαουδική Αραβία, δεν είναι διατεθειμένες να πάρουν παρόμοιο ρίσκο στην Ανατολική Ευρώπη, μια περιοχή που σταθερά από την άνοιξη του 2003 είναι το πιο ισχυρό γεωπολιτικό έρεισμα της Ουάσιγκτον στη Γηραιά Ηπειρο.

Αξιολογώντας την Αποπομπή Νταβούτογλου

epa05290503 Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu looks during a press conference following the central executive committee of the ruling party Justice and Development party (AKP) in Ankara, Turkey, 05 May 2016. Davutoglu announced his resignation on the same day. EPA/STRτου Δρ. Ζήνωνα Τζιάρρα*-Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του νυν πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου – που μάλλον ερμηνεύεται ως αποπομπή του από τον πανίσχυρο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για τον διάδοχό του θα αποφασίσει το επερχόμενο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) την 22η Μαΐου. Πάντως, όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση γύρω από το τι θα φέρει η επόμενη μέρα στο εσωτερικό αλλά και την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με ταχείς ρυθμούς. Το αποτέλεσμα είναι, μεταξύ των ορθών και μετρημένων εκτιμήσεων, να υπάρχουν και παρερμηνείες προσώπων και καταστάσεων. Εδώ θα αποπειραθώ να αναφέρω τις διάφορες διαστάσεις της πολιτικής κρίσης αλλά και να δώσω μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εικόνα των αλλαγών που θα επέλθουν ή όχι με την αποπομπή Νταβούτογλου.

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ:Το “τίποτα” που ήθελε να γίνει “κάτι” και τον έκαναν πρωθυπουργό




davoutoglu_erdogan Ποιος ήταν πράγματι ο κ. Νταβούτογλου που αποπέμφθηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο-σουλτάνο;  Πώς από απλός διπλωμάτης κατάφερε να γίνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο σύμβουλος του πρωθυπουργού Ερντογάν, υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του, αρχηγός του Κόμματος και πρωθυπουργός της χώρας;Αυτή η ιλιγγιώδης αναρρίχηση του οφείλεται στις ικανότητες του ή στην τυφλή υπακοή και αφοσίωση του στον σουλτάνο;
Όλοι οι αυλοκόλακες στην ιστορία της ανθρωπότητας εκτοξεύτηκαν σαν διάττοντες αστέρες , μετά έσβησαν και χάθηκαν .

Το Ιράκ, οι τζιχαντιστές και μια απίθανη συμμαχία

Το Ιράκ, οι τζιχαντιστές και μια απίθανη συμμαχία
Μαρία Καρχιλάκη , CNN Greece H φωτογραφία του Οτσαλάν δεσπόζει σε μαυσωλείο του PKK στο βόρειο Ιράκ - Πηγή: REUTERS/Goran TomasevicTo Ουμ αλ Ντιμπάν, ένα τόσο δα χωριουδάκι στο βόρειο Ιράκ, στα σύνορα με τη Συρία, δεν υπάρχει καν σε όλους τους χάρτες. Αντανακλά, όμως, την πολυπλοκότητα του πολέμου που μαίνεται στην περιοχή και μαζί τις τεράστιες δυσκολίες για την επίτευξη ειρήνης.

Μεγάλη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη Στους επτά ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών Του Νίκου Στέλγια


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το NTV ο αριθμός των τραυματιών είναι 7. Έξι στρατιώτες και ο οδηγός του λεωφορείου που τους μετέφερε έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε κοντινά νοσοκομεία. Οι στρατιωτικές πηγές καθησυχάζουν την κοινή γνώμη δηλώνοντας ότι η κατάσταση υγείας τους δεν είναι σοβαρή.
Προηγούμενη Ενημέρωση
Μεγάλη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ειδησεογραφικά δίκτυα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες, ενώ η κατάσταση ενός εξ αυτών κρίνεται ως σοβαρή.
Πρόκειται για μια νέα έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο.
Η επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή στο Σαντζάκτεπε, μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα από την πύλη ενός στρατοπέδου. Τα δίκτυα μεταδίδουν την πληροφορία ότι η επίθεση έλαβε χώρα την στιγμή που στην περιοχή κινούταν ένα λεωφορείο του στρατού.Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή νεκροί από τις τάξεις του τουρκικού στρατού. Οι κάμερες καταγράφουν μαύρους καπνούς να υψώνονται στον ουρανό.
http://kathimerini.com.cy

«Η Άγκυρα δεν μπορεί να δεχθεί αλλαγές στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία της»



Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Μποζκίρ είπε ακόμη ότι οι αλλαγές στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία δεν είναι ένα στοιχείο της συμφωνίας που σχεδιάζεται με την Ευρώπη για την κατάργηση της βίζας.
Η ΕΕ ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από τα κράτη-μέλη να καταργήσουν τις θεωρήσεις εισόδου για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη σε αντάλλαγμα για την αναχαίτιση, από την Άγκυρα, των μεταναστών που επιθυμούν να φθάσουν στην Ευρώπη, αλλά είπε ότι η Τουρκία θα πρέπει ακόμη να επιφέρει αλλαγές σε κάποιους νόμους, περιλαμβανομένης και της εναρμόνισης της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της με την ΕΕ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- See more at: https://left.gr/news/

Κέρδισε πολιτικό χρόνο

Κέρδισε πολιτικό χρόνο - MediaΈνα λειψό εικοσιτετράωρο ήταν αρκετό για να μεταβληθούν σημαντικά οι όροι διεξαγωγής του πολιτικού παιχνιδιού στο εσωτερικό της χώρας.
Η ψήφιση του φορολογικού και του ασφαλιστικού στη Βουλή και η κοινή δήλωση που προέκυψε από τη συνεδρίαση του Eurogroup με­ρικές ώρες αργότερα έφεραν νέα στοιχεία στην εσωτερική πολιτική ατζέντα.
1. Η κυβέρνηση απαλλάχθηκε από το βάρος της απαίτησης να νομοθετήσει τώρα επιπλέ­ον 3,6 δισ. προληπτικών μέτρων, τα οποία θα λει­τουργούσαν ως «κάβα» σε περίπτωση απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους. Τα όποια μέτρα – εφόσον υπάρχει απόκλιση – θα αποφασί­ζονται σε δύο φάσεις: μία τον Μάιο κάθε έτους, όταν θα υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία για το πρω­τογενές πλεόνασμα, και μία το φθινόπωρο, όταν θα αποφασίζεται ποια μέτρα θα εντάσσονται στον προϋπολογισμό τους επόμενου έτους.
Δεδομένης μάλιστα της υπέρβασης του περ­σινού στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα και των προβλέψεων της Κομισιόν για ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, στην κυβέρνηση αισιοδοξούν ότι κανένα νέο μέτρο δεν θα χρειαστεί. Κάποιοι μάλιστα βλέπουν ότι οι χαμηλοί στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα το 2016 και το 2017 (0,5% και 1,75% του ΑΕΠ αντιστοίχως) βοηθούν ώστε να δημιουργηθούν «κάβες» πλεονασμάτων από την προηγούμενη διετία, ώστε ο στόχος του 2018 να επιτευχθεί ευκολότερα.

Τουρκικό «φιρμάνι» στον ΟΗΕ για Κύπρο, Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο


Τουρκικό «φιρμάνι» στον ΟΗΕ για Κύπρο, Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο«Φιρμάνι» για την Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κατέθεσε στον ΟΗΕ η Τουρκία δηλώνοντας ότι, ως η χώρα με την μεγαλύτερη ακτογραμμή, έχει απαράγραπτα δικαιώματα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο δυτικά του γεωγραφικού μήκους 32°16'18"E, δηλαδή δυτικά των χωρικών υδάτων της Κύπρου.Με επιστολή του της 28ης Απριλίου προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, (η οποία δημοσιεύτηκε ως επίσημο έγγραφο στις 2 Μαΐου) ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας Χαλιτ Τσεβίκ, απαντώντας στην επιστολή του κύπριου Μονίμου Αντιπροσώπου Νίκου Αιμιλίου (της 7ης Απριλίου) προβάλλει βασικά στοιχεία της τουρκικής πολιτικής για διεκδίκηση σχεδόν όλης της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.