17 Μαρτίου 2016

Προκλητικοί οι Τούρκοι: Επίθεση σε Ελλάδα για Αρμενική Γενοκτονία από τους γενοκτόνους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος (Δ) και ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Serzh Sargsyan (Α). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ«Η Τουρκία και το τουρκικό έθνος δεν θα δώσουν σε καμία περίπτωση βάση σε αυτούς που με κάθε ευκαιρία προβάλλουν μία μονομερή, γεμάτη εμμονές, αποκομμένη από την πραγματικότητα και εκτός δικαίου αντίληψη περί ιστορίας». Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψη του Αρμένιου Προέδρου στην Αθήνα

Όταν ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας γίνεται εργαλείο προπαγάνδας…

Του Βασίλη Πάικου- Σταύρος Ψυχάρης απεκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας …
-Η εισαγγελέας Τσατάνη απεκάλυψε ότι ο υπουργός Παπαγγελόπουλος
Πρόκειται για «ειδήσεις», όπως ακριβώς μεταδόθηκαν από τα ιδιωτικά κανάλια και από πολλά ραδιόφωνα. Με πηγή το Βήμα της Κυριακής.Ε λοιπόν όχι, ούτε ο εκδότης, ούτε η εισαγγελέας «απεκάλυψαν». Υποστήριξαν, ισχυρίστηκαν αν προτιμάτε. Βλέπετε στην ελληνική γλώσσα η χρήση του ρήματος «αποκαλύπτω» αναφέρεται, πάντοτε, σε πραγματικότητα αδιαμφισβήτητη. Η χρήση του ρήματος «αποκαλύπτω» εμπεριέχει, πάντοτε, βεβαιότητα. Και βεβαιότητα επ’ αυτών δεν διαθέτει κανένας αναμεταδότης της πληροφορίας. Ούτε τα κανάλια, φυσικά…

Νάτος, νάτος ο λαϊκισμός…

Βασίλης Πάικος
Βασίλης Πάικος
Ποιός μπορεί να κοιμάται ήσυχος όσο υπάρχει η Ειδομένη; Πληγή στην καρδιά μας. Και στη συνείδησή μας. Στη συλλογική μας συνείδηση. Φταίμε – δεν φταίμε, δεν έχει πολλή σημασία. Και μόνο που υπάρχει.Και είναι κρίμα, πραγματικά κρίμα, που πάνω σ’ αυτή την πληγή περισσεύει η υποκρισία και οργιάζει ο λαϊκισμός. Ο λαϊκισμός ο ακραίος, ο αφόρητος από κόμματα, από εφημερίδες και ραδιόφωνα, προπάντων από κανάλια. Διαθέτουν, βλέπεις, αυτά τα τελευταία, και το προνόμιο των πλάνων. Των «καλών» πλάνων, των πιασάρικων, που απεικονίζουν «θεαματικά» την εξαθλίωση.Ακούμε, μέρες τώρα, τις κραυγές, τις οιμωγές, τα δάκρυα τα κροκοδείλια. Και τις εν ιερά αγανακτήσει καταγγελίες. Για την παντελή απουσία της Πολιτείας, για την εγκατάλειψη των «κολασμένων της γης» στην άθλια μοίρα τους. Έτσι, ελαφρά τη καρδία και τη συνειδήσει, εντελώς ανόητα, όλωσδιόλου απερίσκεπτα.

Συρία: Η κατάπαυση του πυρός αντέχει, αλλά το κουρδικό ζήτημα βάζει φωτιές

Η κατάπαυση του πυρός στη Συρία, που διαρκεί ήδη σχεδόν τρεις εβδομάδες, τηρείται σε γενικές γραμμές και η Τετάρτη ήταν μια από τις πιο «ήσυχες» ημέρες μέχρι τώρα, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της Βρετανίας για τη συριακή κρίση, Γκάρεθ Μπέιλι.Ο Μπέιλι, από τη Γενεύη όπου βρίσκεται, επέμεινε πάντως ότι
θα πρέπει να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση» χωρίς τον Μπασάρ αλ Άσαντ,  ενώ η απόδοση ευθυνών στον Σύρο πρόεδρο για τα εγκλήματα  που φέρεται να έχει διαπράξει «θα πρέπει να έχει κεντρική θέση στη διευθέτηση» της συριακής κρίσης.Ο Γιαν Έγκελαντ, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε από την πλευρά του ότι αυτοκινητοπομπές με τρόφιμα και φάρμακα κατευθύνονται προς τέσσερις συριακές πόλεις, μεταξύ των οποίων στη Φούα, τη Μαντάγια, την Κουφρέγια και το Ζαμπάντανι. Ωστόσο, η Δαμασκός αρνείται ακόμη την προώθηση βοήθειας σε έξι πολιορκημένες πόλεις και, όπως είπε, άνθρωποι στη Συρία πεθαίνουν ακόμη λόγω έλλειψης ιατροφαρμακευτικού υλικού και ιατρικού προσωπικού.

Γιατί ο Putin εξαγγέλλει τερματισμό των επιχειρήσεων στη Συρία

Πούτιν: H Ρωσία μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να επιστρέψει στη ΣυρίαΤου Κώστα Ράπτη- Η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία τον περασμένο Σεπτέμβριο υπήρξε μια έκπληξη πρώτου μεγέθους. Η ανακοίνωση από τον Vladimir Putin του τερματισμού της δεν αιφνιδίασε λιγότερο. Όπως μάλιστα συνέβη με την εν κρυπτώ μεταφορά των ρωσικών μαχητικών στη Συρία, έτσι και τώρα αντιλαμβάνεται κανείς ότι των αποφάσεων του Κρεμλίνου προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο.

Προς συνολική προσέγγιση

Η ανακοίνωση της έναρξης της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία έρχεται την κατάλληλη στιγμή να συμβάλει αποφασιστικά τόσο στη διασφάλιση της εκεχειρίας και την περαιτέρω σταθεροποίηση όσο και στην εξεύρεση πολιτικής λύσης.Η σχετική δήλωση Πούτιν επιβεβαιώνει τον πλήρη πολιτικό και επιχειρησιακό συντονισμό ΗΠΑ - Ρωσίας από την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και σήμερα: Τότε η εμπλοκή της Μόσχας ανακοινώθηκε την επόμενη μέρα της συνάντησης Πούτιν - Ομπάμα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ενώ προχθές Δευτέρα λίγο μετά την ανακοίνωση της έναρξης της αποχώρησης ακολούθησε τηλεφωνική συνομιλία των ενοίκων του Κρεμλίνου και του Λευκού Οίκου για τις εξελίξεις στη Συρία και την Ουκρανία.

Από την Ειδομένη στο Μπρένερ...

Ελιγμός εν όψει της σκληρής διαπραγμάτευσης στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο ή αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή που οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση; Το ερώτημα τίθεται εύλογα, καθώς η Αυστρία ετοιμάζεται να κλείσει σε ορίζοντα λίγων εβδομάδων σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας της χώρας τα σύνορα με την Ιταλία, αρχής γενομένης από το οδικό και σιδηροδρομικό ορεινό πέρασμα Μπρένερ στις Αλπεις.

Ανακοινώθηκε η ίδρυση της Ομοσπονδίας Βόρειας Συρίας Οι Κούρδοι δημιουργούν νέα κρατική δομή στη Συρία Του Νίκου Στέλγια



Οι Κούρδοι της Συρίας προχωρούν στη δημιουργία μιας νέας κρατικής δομής στο βόρειο κομμάτι της Συρίας. Τα τρία κουρδικά καντόνια δίνουν το πράσινο φως για τη νέα εξέλιξη όπως μετέδωσε χτες σε δημοσίευμα της «Κ». 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το βόρειο κομμάτι της Συρίας, στο Κομπάνι, οι Κούρδοι και οι πολιτικοί σύμμαχοί τους προχώρησαν στην ανακοίνωση της ίδρυσης της Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας. Στη νέα κρατική δομή, θα συμμετάσχουν τα τρία κουρδικά καντόνια της Συρίας, οι κουρδικές δυνάμεις, οι Χριστιανοί Άραβες, οι Μουσουλμάνοι Άραβες και οι Τουρκομάνοι, οι οποίοι συνεργάζονται με το κουρδικό κίνημα.

Πρός Εθελοτυφλούντες



Τα σκίτσα είναι του Γιάννη Δερμεντζόγλου. 

Σε κατάσταση συναγερμού η Τουρκία Δρομολογούνται μαζικές συλλήψεις και άρση της ασυλίας των Κούρδων βουλευτών Του Νίκου Στέλγια

Με τις ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες να προειδοποιούν τους πολίτες τους για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα στις τουρκικές πόλεις και τις συγκρούσεις των Κούρδων μαχητών με τον στρατό να συνεχίζονται στα κουρδικά αστικά κέντρα της Τουρκίας, η Τουρκία εισέρχεται σε μια νέα φάση του Κουρδικού Ζητήματος. 

Γιατί ο Ερντογάν έχει εγκλωβιστεί - Πρώτη φορά τόσα ανοιχτά μέτωπα, παζάρια με την Ευρώπη, αλλά είναι η μοναδική του διέξοδος

Γιατί ο Ερντογάν έχει εγκλωβιστεί - Πρώτη φορά τόσα ανοιχτά μέτωπα, παζάρια με την Ευρώπη, αλλά είναι η μοναδική του διέξοδος  - Media ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΟΥΠΗΣ-Μπορεί ο Ερντογάν να επιχειρεί να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί από την απελπισία της Ευρώπης μέσω της συμφωνίας για το προσφυγικό, όμως τόσο η χώρα, όσο και ο ίδιος δεν έχουν, στην πραγματικότητα, και πολλές διεξόδους.