04 Μαρτίου 2016

Συλλήψεις επιχειρηματιών στην Τουρκία -Χρηματοδοτούσαν τον αντίπαλο του Ερντογάν

Συλλήψεις επιχειρηματιών στην Τουρκία -Χρηματοδοτούσαν τον αντίπαλο του ΕρντογάνΗ τουρκική αστυνομία προχώρησε σήμερα στη σύλληψη γνωστών επιχειρηματιών με την κατηγορία χρηματοδότησης της ομάδας του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν που θεωρείται βασικός αντίπαλος του προέδρου Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan news.Η αστυνομία συνέλαβε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Boydak Holding Μεμντούχ Μποϊντάκ, τον πρόεδρο του ομίλου Χατζί Μποϊντάκ, αλλά και δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στην εταιρία. Κανένας από την εταιρία, που έχει την έδρα της στην πόλη Κάισερι της Κεντρικής Τουρκίας δε στάθηκε δυνατό να σχολιάσει άμεσα τις εξελίξεις.
Ο Ερντογάν έχει λάβει δραστικά μέτρα κατά των υποστηρικτών του πρώην συμμάχου του Γκιουλέν, μετά τις κινήσεις της αστυνομίας, αλλά και δικαστικών που χαρακτηρίζονται ως φίλα προσκείμενοι στον Γκιουλέν να ενεργοποιήσουν έρευνα για τη διαφθορά στον προσωπικό κύκλο ανθρώπων του Ερντογάν, το 2013.

Κερίμ Χας: «Αρκεί μια αφορμή για να χάσει τον έλεγχο η Τουρκία» Πολυσύνθετα τα προβλήματα της χώρας, λέει ο τούρκος διεθνολόγος

Κερίμ Χας: «Αρκεί μια αφορμή για να χάσει τον έλεγχο η Τουρκία»
«Η Τεχεράνη αναδύεται ως εν δυνάμει ισχυρός εταίρος τόσο για τους Αμερικανούς όσο και για τους Ρώσους» υποβιβάζοντας την Αγκυρα, εκτιμά μιλώντας αποκλειστικά στο «Βήμα» ο Κερίμ Χας, τούρκος ερευνητής της Διεθνούς Οργάνωσης Στρατηγικών Ερευνών (USAK), που εδρεύει στην Αγκυρα

Ο προσφυγικός εφιάλτης έρχεται για την Τουρκία! Και δεν θα προκύψει από πόλεμο!

turkey_climate_changeΤου Χρήστου Μηνάγια
www.geostrategy.gr
www.medintelligence.org/
Η μέχρι τώρα συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης κατέδειξε ότι, η Άγκυρα διαχειρίζεται την «προσφυγική» κρίση επικίνδυνα, ανεύθυνα και τυχοδιωκτικά, λαμβανομένου υπόψη της σοβαρότητας και των ακόλουθων διαστάσεων που αυτή έχει και τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα:

Ντεμίρτας: Ορατός ο κίνδυνος του εμφυλίου στην Τουρκία Προβλέπει κορύφωση της έντασης μέχρι το καλοκαίρι ο συνπρόεδρος του Δημ. Κόμματος των Λαών


Ο ηγέτης του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Τουρκίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας γενικευμένης εμφύλιας σύρραξης υπό την σκιά των τελευταίων εξελίξεων.Μιλώντας στον αμερικανικό Τύπο, ο συνπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Σελαχαττόν Ντεμίρτας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το πολιτικό μέλλον της Τουρκίας. Προβλέπει την κορύφωση της έντασης μέχρι το καλοκαίρι ενώ παράλληλα, ζητά την διαμεσολάβηση των ΗΠΑ για τον έλεγχο της έντασης.«Μέχρι το καλοκαίρι ενδέχεται να εντατικοποιηθεί η ένταση στις σχέσεις ΡΚΚ-κυβέρνησης. Ενδέχεται να πεθάνουν πολλοί Κούρδοι και Τούρκοι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη μιας εμφύλιας σύγκρουσης», προειδοποιεί ο κ. Ντεμίρτας.

Η Άγκυρα «φακελώνει» τις μειονότητες της Κωνσταντινούπολης Αρμένιοι, Έλληνες, Κούρδοι και θρησκευτικές ομάδες καταχωρούνται ως «απειλή»


Ένα νέο σκάνδαλο φέρνει στο προσκήνιο το νέο δημοσίευμα της αρμένικης εφημερίδας της Κωνσταντινούπολης, «Αγκός». Σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, η Άγκυρα «φακελώνει» τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.
Παρά το γεγονός ότι στη σύγχρονη δημογραφική δομή της Κωνσταντινούπολης, η κοινότητα των Ελλήνων είναι σχεδόν ανύπαρκτη, η Τουρκία θεωρεί τον κάθε ελληνικής καταγωγής πολίτη της Τουρκικής Δημοκρατίας «απειλή» κατά του τουρκικού κράτους. Και αυτό συμβαίνει την στιγμή που η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι επιδιώκει βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και λύση του Κυπριακού.

Ο "Κόλπος των Χοίρων του Erdogan"


Ο "Κόλπος των Χοίρων του Erdogan"
Η κυρίαρχη ευρωπαϊκή στρατηγική για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, όπως τουλάχιστον την εμπνεύστηκε η Γερμανία, στηρίζεται σε ένα παράδοξο: εξαρτά την επιτυχία της (για τη μείωση των "εισροών” και τον διαχωρισμό, κατά το δυνατόν, προσφύγων και μεταναστών) από την συνεργασία της Τουρκίας. Πρόκειται όμως ακριβώς για τη χώρα, η οποία αφενός έχει ενεργό ρόλο στην παρατεταμένη αιματοχυσία και λεηλασία της Συρίας και αφετέρου φέρεται εμπλεκόμενη στα δίκτυα διακίνησης και πάντως εμφανώς εκβιάζει πολιτικά την Ε.Ε. με όχημα το προσφυγικό ζήτημα. Με δεδομένο το πόσο πολλά έχει επενδύσει η Άγκυρα στην "αλλαγή καθεστώτος” στη Δαμασκό, δεν είναι παράδοξο που η "πληθυσμιακή αποψίλωση” (depopulation) της χώρας-στόχου, μόνο ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν αντιμετωπίσθηκε κατά την πρώτη τετραετία της σύρραξης.