15 Φεβρουαρίου 2016

Η τουρκική μπλόφα στην Συρία και η ελληνική κοινή γνώμη!

Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου*
Μπορώ να καταλάβω τους λόγους για τους οποίους καλλιεργείται κατά διαστήματα στην Τουρκία  από το νέο-οθωμανικό καθεστώς Ερντογάν – Νταβούτογλου  «πολεμικό κλίμα» για την Συρία ακόμα και όταν σε συγκεκριμένο χρόνο  εντατικοποιείται όπως έγινε και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αλλά ομολογώ ότι αδυνατώ να κατανοήσω την αναπαραγωγή αυτού του κλίματος στην Ελλάδα και μάλιστα με προσθετική διάσταση.

Μέρκελ: «Ναι» στη δημιουργία ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στη Συρία

Μέρκελ: «Ναι» στη δημιουργία ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στη Συρία Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι βλέπει θετικά τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, όπως ζητά εδώ και πολύ καιρό η Τουρκία, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.-«Στην παρούσα κατάσταση, θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει μια ζώνη την οποία να μη βομβαρδίζει κανείς από τους εμπόλεμους, δηλαδή κάποιου είδους ζώνη απαγόρευσης πτήσεων», απάντησε η καγκελάριος όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δημιουργία ενός «ασφαλούς χώρου» στη Συρία.
Η Άγγελα Μέρκελ τόνισε ότι "δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους τρομοκράτες" του Ισλαμικού Κράτους, όμως μια συμφωνία «μεταξύ των υποστηρικτών» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και "του συνασπισμού κατά του Άσαντ" θα αποτελούσε "μεγάλη ανακούφιση".

Βέτο ΗΠΑ-Ρωσίας στον Ερντογάν


http://www.socialisme.be/nl/wp-content/uploads/sites/2/2014/11/ypg.jpgΗ τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν χθες Κυριακή επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την κοινή γραμμή πλεύσης ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία, παρά τις κάποιες επικριτικές δηλώσεις των επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου τις προηγούμενες μέρες για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Είναι σαφές ότι στην πραγματικότητα οι βομβαρδισμοί των Ρώσων έχουν την ανοχή των ΗΠΑ, όπως επίσης είναι σαφές ότι η εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας που προωθεί η αμερικανική πλευρά έχει την αποδοχή του Κρεμλίνου.

Κουρδικό και προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Ντεμιρτάς

Κουρδικό και προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-Ντεμιρτάς
Ανεπίσημη συνάντηση είχε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας με τον συμπρόεδρο του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς.