14 Δεκεμβρίου 2015

Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους προωθούνται στο εσωτερικό της Λιβύης στοχεύοντας τα κοιτάσματα πετρελαίου

Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους προωθούνται στο εσωτερικό της Λιβύης στοχεύοντας τα κοιτάσματα πετρελαίου Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει ήδη εδραιώσει την παρουσία της στις ακτές της Λιβύης, αρχίζει να προωθείται "προς το εσωτερικό" της χώρας με στόχο να αποκτήσει πρόσβαση στις πετρελαιοπηγές, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν."Βρίσκονται στη Σύρτη, το έδαφός τους εκτείνεται σε μήκος 250 χιλιομέτρων στις ακτές, αλλά αρχίζουν να διεισδύουν προς το εσωτερικό και να τείνουν προς την απόκτηση πρόσβασης στις πετρελαιοπηγές και τις δεξαμενές πετρελαίου, δήλωσε ο Λε Ντριάν στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.Το Ισλαμικό Κράτος αριθμεί 2.000 έως 3.000 μαχητές στη Λιβύη, οι 1.500 από αυτούς είναι ανεπτυγμένοι στη Σύρτη, γενέτειρα του Μουάμαρ Καντάφι, σε απόσταση 450 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται Λίβυοι που έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία και επιστρέφουν στη χώρα τους, αλλά και ξένοι προερχόμενοι από την Τυνησία, το Σουδάν ή την Υεμένη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Τουρκία: Λόγος για ελεύθερους σκοπευτές κατά διαδηλωτών(upd) Συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και δύο νεκρούς στο Ντιγιάρμπακιρ


Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής αφήνουν πίσω τους στο Ντιγιάρμπακιρ τουλάχιστον δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Είναι η Τουρκία το «κακό παιδί» της Μέσης Ανατολής;

ERDOGAN DAVUTOGLU
Αυτό είναι ίσως το κρισιμότερο ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει η πολιτικό-διπλωματική νομεκλαντούρα της γειτονικής μας χώρας σε ένα διάλειμμα των νεο-οθωμανικών της σχεδιασμών.
Είναι φανερό ότι οι δύο ηγετικές, και σημαντικές, μορφές της Τουρκικής πολιτικής σκηνής, ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέντ Νταβούτογλου, κινδυνεύουν, να πέσουν οι ίδιοι θύματα της πολιτικής τους. H εμμονή που επιδεικνύουν στην αναβίωση ενός νεο-οθωμανικού μοντέλου διοίκησης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αντιμετωπίζει, ως σχεδιασμός, ένα βασικό ελάττωμα στον σχεδιασμό του.

Αρνηση της πραγματικότητας

Η άρνηση της πραγματικότητας δεν είναι μόνο ψυχοπαθολογικό σύμπτωμα αλλά και σε ό,τι αφορά τη Γερμα­νία φιλοσοφική θέση. «Τα γεγονότα σάς διαψεύδουν» είχαν πει οι μαθητές του φιλοσόφου Φίχτε στον δάσκαλό τους, για να πάρουν την απάντηση «Τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα».Στις πρώτες μέρες της εβδομάδας που πέρασε, τόσο το σοκ από την πρωτιά της Λεπέν στη Γαλλία στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών όσο και η απογοήτευση των αγορών που κατέγραψαν τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Ντράγκι, της 3/12 ως κατώτερες των προσδοκιών τους για περισσότερη χαλάρωση μαζί με την πρόκληση αντιμετώπισης του προσφυγικού και του κόστους θωράκισης απέναντι στην τρομοκρατία έθεταν ευθέως το ερώτημα αν το Βερολίνο πρόκειται να αποδεχθεί ρητά ή να ανεχθεί σιωπηλά ουσιαστική χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Δεν υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες, καθώς η Μέρκελ δέχεται ισχυρή αμφισβήτηση από τα δεξιά για χαλαρότητα κυρίως στο προσφυγικό, με το συνέδριο της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης που συνέρχεται αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη στην Καρλσρούη να έχει προεξοφληθεί ως σκληρή δοκιμασία για την καγκελάριο.

Γκάμπριελ και Βαλς προειδοποιούν

Την Παρασκευή ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Γκάμπριελ από το βήμα κομματικού συνεδρίου του SPD στο Βερολίνο κατηγόρησε τη Μέρκελ ότι συνέβαλε στην άνοδο της Λεπέν με τις πιέσεις που άσκησε στη Γαλλία για περισσότερη δημοσιονομική λιτότητα. Λίγες ώρες μετά, στο βήμα της Εθνοσυνέλευσης στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Βαλς προειδοποίησε ότι η ατζέντα της ακροδεξιάς του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν εμπεριέχει μια δυναμική εμφυλίου πολέμου. Οι προειδοποιήσεις είναι συμπληρωματικές και ταυτόχρονα εμπεριέχουν κραυγαλέες αντιφάσεις:

Τσε Γκουεβάρα, ο βρωμο-Κυπριοελληναράς!

Tου Αλέξανδρου Ασωνίτη,συγγραφέα, συντονιστή της σχολής σεμιναρίων: “Ανοιχτή Τέχνη”
http://www.onalert.gr/image/?w=630&src=/files/Image/NewOnAlert/HISTORY/che.jpg Κλάψτε, εγχώριοι Νεότουρκοι! Μοιρολογήστε, πεμπτοδιεθνιστές, θρηνήστε κρατικοδίαιτοι ψευτοεπαναστάτες, μαυροφορεθείτε γραφειοκράτες! Σε λίγο κάποιος θα μιλήσει για σας, χωρίς να σας κατονομάσει και χωρίς να σας οικτίρει.11 Δεκεμβρίου 1964, Νέα Υόρκη: «Και τώρα καλείται στο βήμα ο εκπρόσωπος της Κ…..». Στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΟΗΕ επικρατεί για λίγο αμήχανη σιωπή κι ύστερα οι παριστάμενοι αρχίζουν να χειροκροτούν. Χειροκροτούν τον εκπρόσωπο  της  Κ., που έχει σηκωθεί από το έδρανο του, στο πάνω μέρος του πρώτου διαζώματος, και κατευθύνεται προς το βήμα. Είναι ψηλός και ευθυτενής, έχει μεγάλες πλάτες, κοντά μαλλιά, ελαφρά γένεια, κρατάει χαρτιά στο χέρι του τυλιγμένα σε ρολό, προχωράει με συγκρατημένη βιασύνη, ανεβαίνει τα δυο σκαλιά και στέκεται στο βήμα. Το χειροκρότημα συνεχίζεται. Διαρκεί συνολικώς 34 δευτερόλεπτα και σταματάει για να μπορέσει να μιλήσει ο εκπρόσωπος της Κ. Κι εκπρόσωπος της Κούβας είναι ένας ευγενικός κύριος με στρατιωτικά και αμπέχωνο.

Η Μαρίν Λεπέν δεν είναι μόνη

Η Μαρίν Λεπέν δεν είναι μόνη
Στο Βέλγιο, στην Αυστρία, στην Ολλανδία, στη Δανία, στη Σουηδία, στην Ελβετία, στην Ουγγαρία και στην Πολωνία ακροδεξιά, ευρωσκεπτικιστικά και μισαλλόδοξα κόμματα κυριαρχούν εν μέσω προσφυγικής και οικονομικής κρίσηςΦτώχεια, ανεργία, λιτότητα, ανασφάλεια. Με νέο φόντο το ανθρώπινο ποτάμι των, κυρίως μουσουλμάνων, προσφύγων από τη Συρία και τη βάρβαρη ισλαμιστική τρομοκρατία με τους 130 νεκρούς στο Παρίσι. Να γιατί η Ακροδεξιά προκαλεί πολιτικό σεισμό στη Γαλλία και εκκωφαντικό συναγερμό σε όλη την Ευρώπη. Αλλά η Μαρίν Λεπέν δεν είναι η μόνη που θριαμβεύει στις κάλπες. Από τη Σκανδιναβία και τη Βρετανία ως το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Πολωνία - για να μη μιλήσουμε για τη Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία και τη Χρυσή Αυγή -, ακροδεξιά, ρατσιστικά, αντι-ευρωπαϊκά, εθνικο-λαϊκιστικά κόμματα γνωρίζουν πρωτοφανή επιτυχία.

Καινούργια μέτωπα ανοίγει ο Ερντογάν

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-Η μεταφορά 25 τουρκικών αρμάτων μάχης και εκατοντάδων στρατιωτών στην Μπασίκα του βορείου Ιράκ, το περασμένο Σαββατοκύριακο, άνοιξε νέο μέτωπο μεταξύ Τουρκίας - Ιράκ.
Η μεταφορά 25 τουρκικών αρμάτων μάχης και εκατοντάδων στρατιωτών στην Μπασίκα του βορείου Ιράκ, το περασμένο Σαββατοκύριακο, άνοιξε νέο μέτωπο μεταξύ Τουρκίας - Ιράκ.
Την «ολοκληρωτική χρεοκοπία της τουρκικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή» διεκτραγωδούσε την περασμένη εβδομάδα ο αρθρογράφος της Hurriyet, Σεμίχ Ιντίζ. Αντί για «μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες», η νεοοθωμανική Τουρκία των Ερντογάν και Νταβούτογλου κατάφερε να βρίσκεται σε διάσταση με τους περισσότερους περιφερειακούς παίκτες, διαπιστώνει ο αναλυτής της τουρκικής εφημερίδας: ρήξη με τη Συρία του Ασαντ, αποξένωση από την Αίγυπτο και το Ιράν, επικίνδυνη σύγκρουση με τη Ρωσία μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους – και τώρα, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αντιπαράθεση και με το Ιράκ.

Δεν τρέχει κάστανο για την ΕΛ.ΑΣ.

http://im2ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/620x320/article/2015/50/191639-dsc00670.jpg..«Κυνηγώντας τους μικροπωλητές και αφήνοντας τους μεγαλοκαρχαρίες να λυμαίνονται τις ζωές μας, δεν ανακεφαλαιοποιείται η δικαιοσύνη, που τόσο έχουμε ανάγκη. Με αυτούς τους τρόπους δεν έρχεται η ανάπτυξη, αλλά η συντριβή κάθε ελπίδας ανάκαμψης, κάθε ελπίδας να φτιάξουμε έναν κόσμο με ισονομία, ανθρωπιά και σεβασμό» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Καληνύχτα ΑΟΖ…


Του Θεόδωρου Καρυώτη -Ποτέ στην Ελλάδα, μετά τον εμφύλιο πόλεμο, δεν είχαμε μια τόσο φιλοαμερικανική κυβέρνηση όσο η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Έρχονται Αμερικανοί υπουργοί, υφυπουργοί, βοηθοί υπουργοί και τους υποδεχόμεθα μετά Βαΐων και Κλάδων λες και είναι οι σωτήρες της Ελλάδας που θα μας απελευθερώσουν από τους κακούς Ευρωπαίους και θα υπερασπιστούν το μαρτυρικό νησί και το Αιγαίο Πέλαγος από τους κακούς Τούρκους.
Βέβαια, οι Αμερικανοί κάνουν την δουλειά τους, αλλά αυτή η αφέλεια της κυβέρνησης δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εξωτερική μας πολιτική. Δεν υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σπουδάσει και εργαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και έτσι δεν μπορούν να καταλάβουν τις κινήσεις των Αμερικανών. Ο μόνος ειδικός στα αμερικανικά θέματα στην κυβέρνηση τοποθετήθηκε Διοικητής της ΕΥΠ.

Τούρκοι στρατιώτες αποχωρούν από στρατόπεδο στο βόρειο Ιράκ

http://ekurd.net/wp-content/uploads/2015/12/450x360xA-large-convoy-of-Turkish-military-toward-the-Iraqi-border-2015-afp.jpg.pagespeed.ic.rbOqJYJLNe.jpgΈνα απόσπασμα των Τούρκων στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο Ιράκ εγκατέλειψε σήμερα στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στη Μοσούλη, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, και μετακινείται βόρεια, δήλωσε τουρκική στρατιωτική πηγή, μετά την ανακοίνωση της Βαγδάτης ότι θα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να δώσει εντολή στις τουρκικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν το ιρακινό έδαφος.Το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ανακοινώσει την Παρασκευή απόφασή του για την αναδιοργάνωση του στρατιωτικού προσωπικού της Άγκυρας στο στρατόπεδο της Μπασίκα, έπειτα από συνομιλίες με Ιρακινούς αξιωματούχους.Η σημερινή αυτή μετακίνηση στρατιωτών εντάσσεται στο πλαίσιο μιας «νέας ρύθμισης» που υπήρξε, πρόσθεσε η τουρκική στρατιωτική πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται, στις δηλώσεις που έκανε στο Ρόιτερς.

Ρωσικά επικοινωνιακά παραγάδια στο Αιγαίο

http://www.newsit.gr/files/Image/2015/12/13/resized/RUSSIA_555_355.JPGΤου Ιωάννη Σ. Θεοδωράτου*  Η εικόνα της δήθεν «ναυμαχίας» και του «θερμού επεισοδίου» μεταξύ ρωσικών και τουρκικών πλοίων, η οποία προβλήθηκε έντονα από πολλά Μέσα στην Ελλάδα, σίγουρα συνέλεξε πολλά κλικ και like, καθώς ικανοποίησε την ανάγκη που αισθάνεται μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης να πληροφορηθεί ότι επίκειται η εκπλήρωση προφητειών και η απαρχή ενός ρωσοτουρκικού πολέμου.Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική και χειραγωγείται με δεξιοτεχνία από την ρωσική πλευρά, η οποία μην μπορώντας να απαντήσει στρατιωτικά στο τουρκικό ράπισμα που δέχθηκε με την κατάρριψη του Su-24M, χρησιμοποιεί άλλα μέσα.

Η Κύπρος ενώπιον των παγκοσμίων εξελίξεων

Του Χριστόδουλου Κ. Γιαλλουρίδη-Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΗΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ, Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ  Πρέπει κανείς να ελπίζει πως δεν θα καταφέρει η Τουρκία να υπονομεύσει το κοινό μέτωπο, διότι, όπως όλοι ξέρουμε, ήδη γίνεται διεθνώς πλέον αποδεκτό πως η Τουρκία συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές στη μεταφορά και πώληση του συριακού πετρελαίου που κατέχουν παρανόμως οι ISIS στη διεθνή αγορά

Η διεθνής κοινότητα και εν προκειμένω ο συνασπισμός του μετώπου των δυνάμεων εναντίον του ISIS βρίσκεται στα πρόθυρα της τελικής φάσης, της κλιμάκωσης και κορύφωσης της ήδη ευρισκόμενης εν εξελίξει διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης με στόχο την εξάλειψη επί του συριακού και ιρακινού εδάφους, του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, που αποτυπώνει κατά τρόπο τραγικό την τρομοκρατική βαρβαρότητα ενός ισλαμικού εξτρεμισμού.

Πρέπει (κάποτε) να μιλήσουμε για την Τουρκία

Πρέπει (κάποτε) να μιλήσουμε για την Τουρκία Του Σλαβόι Ζίζεκ* Η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, με την οποία η Άγκυρα θα μειώσει τις εισροές προσφύγων στην Ευρώπη σε αντάλλαγμα μιας γενναιόδωρης οικονομικής στήριξης, είναι μια ξεδιάντροπη, αηδιαστική πράξη" Ο αποκαλούμενος "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" έχει καταλήξει μια σύγκρουση στο εσωτερικό κάθε πολιτισμού, στην οποία κάθε πλευρά παριστάνει πως μάχεται εναντίον του ISIS, στην ουσία για να χτυπήσει τον πραγματικό της εχθρό.Συμβαίνει κάτι περίεργο σχετικά με τις μεμονωμένες διακηρύξεις περί πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος -όλες οι υπερδυνάμεις του κόσμου ενάντια σε μια θρησκευτική συμμορία, που ελέγχει ένα μικρό μέρος μιας σχεδόν εξ ολοκλήρου ερημικής περιοχής... Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επικεντρώσουμε την προσπάθειά μας στη διάλυση του ISIS, χωρίς όρους και χωρίς "αλλά"... Το μοναδικό "αλλά" αφορά το ότι είναι επιτακτικό να επικεντρώσουμε μόνο σε αυτό και, για να γίνει αυτό, χρειάζονται πολλά περισσότερα από τις μεμψίμοιρες διακηρύξεις και εκκλήσεις για αλληλεγγύη μεταξύ όλων των πολιτισμένων δυνάμεων ενάντια στον δαιμονισμένο φονταμενταλιστικό εχθρό.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ρωσία θα θέσει ζήτημα κυρώσεων στην Τουρκία

Σύγκρουση "τιτάνων" μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας;

Σύγκρουση "τιτάνων" μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας;Των Zvi Magen, Gallia Lindenstrauss, Sarah Fainberg Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία στις 24 Νοεμβρίου 2015, προκάλεσε μια ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στην πραγματικότητα, το περιστατικό έχει δημιουργήσει μια νέα διεθνή πραγματικότητα με συνέπειες για τα διμερή ρωσό-τουρκικά ζητήματα, την περιφερειακή δυναμική και τη διεθνή κοινότητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ Εισβολή ενόπλων σε φεστιβάλ ρακί στην Τουρκία

Εισβολή ενόπλων σε φεστιβάλ ρακί στην Τουρκία (video)Μια ομάδα ένοπλων ανδρών εισέβαλε σε ένα φεστιβάλ στη νότια Τουρκία, που ήταν αφιερωμένο στο ρακί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πυροβολώντας στον αέρα και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κατανάλωσης αλκοόλ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan σήμερα.
H εφημερίδα Hurriyet ανήρτησε στον ιστότοπό της βίντεο όπου διακρίνεται μια ομάδα ανδρών να διασχίζει τρέχοντας μια κατάμεστη από κόσμο αγορά στα Άδανα, φωνάζοντας και πυροβολώντας στον αέρα.Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις υπόπτους με την κατηγορία ότι χτυπούσαν τα τραπέζια και τους πάγκους της αγοράς με μεγάλα μαχαίρια, όπως ακριβώς αυτά που χρησιμοποιούνται για το κόψιμο του κεμπάμπ, προσέθεσε το Dogan.

Νέο ναυτικό επεισόδιο. Ρωσικά πλοία ανάγκασαν τουρκικό εμπορικό να αλλάξει πορεία στη Μαύρη Θάλασσα

Μία μόλις ημέρα μετά την παρολίγον σύγκρουση στο Αιγαίο μεταξύ ρωσικού αντιτορπιλικού σκάφους και τουρκικού αλιευτικού, νέο επεισόδιο ρίχνει λάδι στη φωτιά μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας
Υπενθυμίζεται, πως την Κυριακή, η Ρωσία κάλεσε τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα έπειτα από συμβάν που σημειώθηκε στις 09.00 το πρωί της ίδιας ημέρας, 13,6 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λήμνο, κατά το οποίο ένα ρωσικό αντιτορπιλικό κατάφερε μόλις να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο Αιγαίο.

“Χορός” κατασκόπων στην Σερβία. Χοντρά στο παιχνίδι η ΜΙΤ


Δυναμικό παρόν στην Σερβία δίνει η τουρκική ΜΙΤ.Η Σερβία αποτελεί σήμερα πεδίο κατασκοπευτικής δράσης πολλών ξένων υπηρεσιών, όπως τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, αναφέρουν ΜΜΕ στο Βελιγράδι.Η εφημερίδα “Νόβοστι”, επικαλούμενη επίσημες εκτιμήσεις της σερβικής αντικατασκοπείας, αναφέρει ότι στη χώρα δρουν 55 ξένες υπηρεσίες πληροφοριών από 40 χώρες του κόσμου.
Εκτός από τις υπηρεσίες των ισχυρών χωρών, την αμερικανική CIA, τη βρετανική ΜΙ6, τη γερμανική BND και τη ρωσική FSB, που έχουν έντονη και διαρκή παρουσία τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα επιθετικές εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια η τουρκική ΜΙΤ και η κροατική υπηρεσία πληροφοριών.