22 Νοεμβρίου 2015

Μαριάς: Να εφαρμοστεί η συμφωνία με την Τουρκία για την επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών

Επιδίωξη της Βρετανίας είναι τα hot spots να δημιουργηθούν και στην Τουρκία και στο Λίβανο και η Ελλάδα θα πρέπει να συνταχθεί και να το εκμεταλλευτεί, δήλωσε στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104, 9 FM ανεξάρτητος βουλευτής, Νότης Μαριάς ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αναγκάστηκε να υποδεχτεί πολύ μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων απ΄ ότι προβλέπεται από τη συμφωνία των αρχηγών κρατών της ΕΕ.Όπως είπε ο κ.Μαριάς, μιλώντας στην εκπομπή ¨καθημερινά" που παρουσιάζουν ο Χρήστος Μάτης και η Νικόλ Καζαντζίδου, το παραπάνω συμπέρασμα για τις προθέσεις της Βρετανίας προέκυψε στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχαν Ευρωπαίοι αντιφεντεραλιστές με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντ. Κάμερον, ο οποίος – όπως είπε ο Έλληνας βουλευτής – στο θέμα της τρομοκρατίας τάσσεται με τη σκληρή γραμμή της Γαλλίας κατά των τζιχαντιστών.

Οργή Τουρκίας κατά Ρωσίας για επιθέσεις κατά Τουρκομάνων στη Συρία


Η Τουρκία κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στη χώρα να δώσει εξηγήσεις για πλήγματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατά θέσεων Τουρκομάνων ανταρτών στη Συρία.
Σχετική δήλωση έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος σημείωσε ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν χωριά στα οποία διαμένουν Τουρκομάνοι.
Η Ρωσία, σε άτυπη συμμαχία με το συριακό καθεστώς Άσαντ, τη λιβανική σιιτική Χεζμπολάχ και το Ιράν πλήττει στόχους όχι μόνον του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και ενόπλων δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης, κοσμικής και ισλαμικής, στην οποία συμμετέχουν και τα ένοπλα τμήματα των Τουρκομάνων.Οι Τουρκομάνοι είναι Σύροι πολίτες τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι αναφέρονται πολλές φορές είτε ως Τούρκοι της Συρίας είτε ως Συροτούρκοι.ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Το «επόμενο βήμα» για Ελλάδα - Ισραήλ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Το Ισραήλ επενδύει στην εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο ενός ευρύτερου περιφερειακού σχεδιασμού στον οποίο περιλαμβάνεται επίσης η Κύπρος, και δυνητικά η Αίγυπτος. Αυτό είναι το πλαίσιο εντός του οποίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί, την προσεχή Τετάρτη, την πρώτη του επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ όπου θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, ενώ θα υπάρξουν επίσης επαφές με τον πρόεδρο Ρίβλιν, τον υπουργό Ενέργειας, και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Η κούρσα του φυσικού αερίου στη Μεσόγειο

http://2.bp.blogspot.com/-Ogl24Bsr4cI/UlmL3SEPkXI/AAAAAAACD3U/bPaejleBmxw/s1600/%CF%845%CE%B7.jpgΤου Bachir El-Khoury*
Επισήμως σε κατάσταση πολέμου, η Δημοκρατία του Λιβάνου και το κράτος του Ισραήλ δεν έχουν προχωρήσει σε οριοθέτηση των συνόρων τους από την ίδρυση του εβραϊκού κράτους, το 1948. Την ώρα που οι δύο γειτονικές χώρες δεν έχουν λύσει ακόμη τις εδαφικές διαφορές τους γύρω από την κοιλάδα Σεμπάα, από το 2011 βρίσκονται σε αντιδικία και για τον έλεγχο μιας θαλάσσιας ζώνης που φαίνεται να κρύβει σημαντικά αποθέματα υδρογονανθράκων.

Ελληνοτουρκική διυπουργική επιτροπή, μέρος της λύσης για το προσφυγικό

    Ελληνοτουρκική διυπουργική επιτροπή, μέρος της λύσης για το προσφυγικό
  • Παπαδημητρίου Νίκος-Από την αρχή της συριακής κρίσης περίπου 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες βρήκαν πρώτο καταφύγιο στην Τουρκία. Από αυτούς, 650.000 πέρασαν από την Ελλάδα, ως ενδιάμεσο σταθμό για κάποια χώρα της κεντρικής ή βόρειας Ευρώπης.Τα στοιχεία αυτά αρκούν για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να είναι από την ίδια πλευρά στην αντιμετώπιση αυτού του -ανθρωπιστικού πρωτίστως- ζητήματος. Με τη διαπίστωση αυτή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην... επιθετικά φιλική πρόταση για σύσταση ελληνοτουρκικής διυπουργικής επιτροπής για το προσφυγικό, με τη συμμετοχή των υπουργείων Εξωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη.

Τούρκοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε… λάθος προξενείο Διαμαρτυρόμενοι για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, μπέρδεψαν το προξενείο της Ρωσίας με εκείνο της Ολλανδίας.

Τούρκοι διαδηλωτές, που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν στην Κωνσταντινούπολη κατά των βομβαρδισμών που εξαπολύει η Ρωσία εναντίον της τουρκόφωνης μειονότητας της Συρίας, μπέρδεψαν τη διεύθυνση όπου επρόκειτο να συγκεντρωθούν και κατέληξαν να διαδηλώνουν έξω από το γενικό προξενείο… της Ολλανδίας.Έπειτα από το κάλεσμα χθες το βράδυ ενός εθνικιστικού κινήματος, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους διασχίζοντας τη λεωφόρο Ιστικλάλ με κατεύθυνση το γενικό προξενείο της Ρωσίας.

Στη σκιά του τρόμου η Ευρώπη

Στη σκιά του τρόμου η Ευρώπη Η Ευρώπη είναι σε πόλεμο! Για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες περιπολεί ο στρατός και απαγορεύονται δημόσιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.Ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, από το βήμα της εθνοσυνέλευσης τόνισε ότι η Γαλλία δεν χτυπήθηκε από τους τζιχαντιστές γι αυτά που κάνει στη Μέση Ανατολή και στη βόρεια Αφρική, αλλά γι αυτό που είναι, την ίδια στιγμή, όμως, ζητούσε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ένα τρίμηνο, δήλωνε έτοιμος να περιορίσει προσωρινά τις υπόλοιπες ελευθερίες εν ονόματι της ασφάλειας, ζητώντας την αναθεώρηση του νόμου για την κήρυξη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης του 1955 ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η Τουρκία έτοιμη να εισβάλει στην Συρία...

Του Γεωργίου Κ. Φίλη Ph.D. -Οι εξελίξεις στην Συρία, η κλιμάκωση της έντασης, η εμπλοκή της Ρωσίας και κυρίως η αναμενόμενη αναβάθμιση της δυτικής παρουσίας στα τεκταινόμενα, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα των Παρισίων, για ακόμα μία φορά φέρνουν στο προσκήνιο την ιδέα της δημιουργίας μίας «ζώνης ελεύθερης από το Ισλαμικό Κράτος» στα βόρεια σύνορα της Συρίας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνεπάγεται την άμεση χερσαία εμπλοκή της Τουρκία στη σύγκρουση κάτι που αλλάζει για ακόμα μία φορά τους όρους του παιχνιδιού αλλά και τις ισορροπίες επί του εδάφους. Πώς δικαιολογείται μία τέτοια ενέργεια και τι κινδύνους ελλοχεύει για την ίδια την Τουρκία αλλά και την περιοχή;

Τουρκία: Βουλευτής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Τουρκία: Βουλευτής καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση
Δικαστήριο της πόλης Βαν της ανατολικής Τουρκίας καταδίκασε χθες Παρασκευή σε κάθειρξη έξι ετών και τριών μηνών, κρίνοντάς τον ένοχο της κατηγορίας ότι ανήκει σε μια «τρομοκρατική οργάνωση», ένα στέλεχος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) που είχε εκλεγεί βουλευτής στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Κατόπιν μιας μακράς δίκης το δικαστήριο έκρινε τον Λεζγκίν Μποτάν, στέλεχος του HDP, ένοχο για σχέσεις με την Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK), το οποίο οι τουρκικές αρχές θεωρούν πολιτική πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.