17 Νοεμβρίου 2015

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΙΚΑΖΙ Σαν «καραμέλες» τα πλαστά διαβατήρια-«Παιχνιδάκι» για τους τρομοκράτες το πέρασμα στην ΕΕ

Σαν «καραμέλες» τα πλαστά διαβατήρια-«Παιχνιδάκι» για τους τρομοκράτες το πέρασμα στην ΕΕ

Την ευκολία με την οποία μπορεί να αποκτήσει κανείς πλαστό διαβατήριο που θα του δώσει το εισιτήριο για την Ευρώπη, αποκαλύπτει ρεπορτάζ βρετανικής εφημερίδας για την βιομηχανία παραχάραξης που ανθεί στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Ενδεικτικό της εύκολης πρόσβασης σε πλαστά έγγραφα, είναι το αλαλούμ που επικρατεί με το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε κοντά στο πτώμα καμικάζι στο Stade de France στο Παρίσι.

Το κύκνειο άσμα του ΙSIS;

Η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους έχει απ' ό,τι φαίνεται εμπλακεί σε μια αυτοκαταστροφική δυναμική, καθώς η ανάληψη ευθύνης για τη σφαγή στο Παρίσι οδηγεί στο αντίθετο του προσδοκώμενου αποτελέσματος: Ενθαρρύνει όχι μόνον την περαιτέρω στρατιωτική εμπλοκή της Δύσης στο Ιράκ και στη Συρία, αλλά καθιστά απόλυτη προτεραιότητα τη συντριπτική ήττα των τζιχαντιστών. Εδώ και έναν χρόνο, από τότε που άρχισαν οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ, πρώτα στο Ιράκ και μετά στη Συρία, το υπερόπλο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους δεν ήταν άλλο από την έλλειψη ομοφωνίας των αντιπάλων τους για την επόμενη μέρα στη Συρία, με κεντρικό ερώτημα τον ρόλο του προέδρου Ασαντ και του μπααθικού -αλαουιτικού καθεστώτος της Δαμασκού.

Λεϊλά Ζανά μίλησε στα κουρδικά στην ορκωμοσία της τουρκικής Βουλής - Δεν ισχύει ο όρκος της Τουρκία: Αντιδράσεις από την ορκωμοσία μιας βουλευτού του φιλοκουρδικού Κόμματος

Τουρκία: Αντιδράσεις από την ορκωμοσία μιας βουλευτού του φιλοκουρδικού ΚόμματοςΑναστάτωση επικράτησε κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των Τούρκων βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Η βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Λεϊλά Ζανά, ανέβηκε στο βήμα και πρώτα μίλησε στα Κουρδικά και κοιτάζοντας στα μάτια του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φωνάζοντας "Bi Hevîya Aşîtî Kî Bi Rûmet Û Mayînde."Mε την ελπίδα της μόνιμης και υπερήφανης ειρήνης»
Υπήρξαν αντιδράσεις πολλών βουλευτών και η Ζανά άρχισε να διαβάζει το κείμενο του όρκου στα τούρκικα, Όμως την πρόταση που αναφέρει « θα υπηρετώ τα συμφέροντα του Τουρκικού λαού» την άλλαξε ως "του λαού της Τουρκικής Δημοκρατίας " προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις. Ο πρόεδρος της Βουλής Ντενίζ Μπαϊκαλ μετά από πολλές παρατηρήσεις κάλεσε τη Ζάνα να ορκιστεί ξανά αλλά η ίδια δεν το δέχθηκε και ο πρόεδρος ανακοίνωσε πως δεν ισχύει ο όρκος της.

Μάρω Δούκα, Αρχαία Σκουριά

https://raseaakasoee.files.wordpress.com/2012/11/politexneio-1i-selida_page9_image1.png"Συλλογίζομαι πως αν όλες οι πολυκατοικίες στη Στουρνάρα και στην οδόν Πολυτεχνείου άνοιγαν διάπλατα τις πόρτες και τα παράθυρα, αν φώτιζαν όλα τα δωμάτια και τα μπαλκόνια, ετούτα τα μεσάνυχτα δε θα μπορούσαν να μας μακελέψουν. Κι ήξερα πως, ό,τι γίνει απόψε εδώ, θα γίνει με την ανοχή των πολυκατοικιών – της σιωπηλής πλειοψηφίας. Κι αυτό που λέει ο Φραντς Φανόν για τους δειλούς και τους προδότες, ήταν εδώ ακριβώς που εφάρμοζε απόλυτα. Αναρωτιόμουν τι να κάνουν στα σπιτάκια τους.

Τι έγραψε στην τουρκική εφημερίδα Αρθρο Τσίπρα στην «Σαμπάχ»: Ουσιαστικής σημασίας η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό


Αρθρο Τσίπρα στην «Σαμπάχ»: Ουσιαστικής σημασίας η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικόΟ κ. Τσίπρας ξεκινά το άρθρο του τονίζοντας πως είναι δύσκολες εποχές για τη ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας
Ένα άρθρο του Αλέξη Τσίπρα φιλοξενεί στην αγγλόφωνη έκδοσή της η ιστοσελίδα της τουρκική εφημερίδας «Σαμπάχ», λίγες μόνο ώρες πριν από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γράφει για την "Daily Sabah"», αναφέρεται στην τουρκική ιστοσελίδα και στη συνέχεια παρατίθεται το άρθρο του πρωθυπουργού στο οποίο ο κ. Τσίπρας μιλά «για μια νέα εποχή συνεργασίας», όπως είναι άλλωστε και ο τίτλος που επέλεξε. Ο κ. Τσίπρας ξεκινά το άρθρο του τονίζοντας πως είναι δύσκολες εποχές για τη ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας.

OI TOYΡΚΟΙ ΕΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ »YUNANISTAN» ΚΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ


HELLAS
Της Ναταλίας Ανδρικοπούλου
Κανένα ελληνικό κανάλι δεν θα μεταδώσει το φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που διεξάγεται σήμερα στη γείτονα χώρα παρόντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.Τα τηλεοπτικά δικαιώματα της αναμέτρησης του εθνικής μας ομάδας έμειναν τελικά αδιάθετα, καθώς ακόμα και η απόπειρα της ΕΡΤ να τα εξασφαλίσει στο παρά πέντε της διεξαγωγής του αγώνα, έπεσαν στο κενό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, ο λόγος που η δημόσια τηλεόραση δεν έκλεισε τελικά η συμφωνία για την αναμετάδοση του ματς στο οποίο θα παρίσταται και ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι το υψηλό κόστος που ζήτησαν οι Τούρκοι αλλά και η εμπλοκή που προέκυψε σε ό,τι αφορά την αναγραφή των ομάδων.