14 Νοεμβρίου 2015

Το France24 κάνει λόγο για «Υπουργό Εξωτ. της Βόρειας Κύπρου» Εκτενής αναφορά από το γαλλικό κανάλι για την διχοτόμηση της Κύπρου


Το γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι «France 24» πραγματοποιεί αναφορά στην διχοτόμηση της Κύπρου, η οποία διαρκεί πάνω από 40 χρόνια και αναφέρεται στην περίπτωση της «Βόρειας Κύπρου». Το γαλλικό κανάλι παρουσιάζει το βόρειο κομμάτι του νησιού ως «αποσχισμένη περιοχή».
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, το κανάλι «France 24» παρουσιάζει την Εμινέ Τσολάκ με τον λεγόμενο επίσημο τίτλο της, δηλαδή ως «Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κύπρου».
Το «France 24» πραγματοποίησε μια συνέντευξη τύπου με την κ. Τσολάκ, η οποία εστίασε στις συνομιλίες για την λύση του Κυπριακού. Το κανάλι επισημάνει ότι ο κ. Τσολάκ εκφράζει ελπίδες για την λύση του Κυπριακού.

Ξεφεύγει από τον έλεγχο η κατάσταση στο Ντιγιάρμπακιρ Χτυπήματα από ειδικές δυνάμεις και στρατό, εγκλωβισμένοι χιλιάδες κάτοικοι Του Νίκου Στέλγια


Τις τελευταίες ώρες οι εχθροπραξίες και οι συγκρούσεις στον δήμο Σίλβαν (Φάρκιν στα Κούρδικα) του Ντιγιάρμαπκιρ (Άμεντ στα Κούρδικα) τείνουν να ξεφύγουν από κάθε είδους έλεγχο.Σύμφωνα με πηγές της «Κ», εδώ και λίγη ώρα, εναέρια μέσα των δυνάμεων καταστολής και του τουρκικού στρατού έχουν ξεκινήσει να βομβαρδίζουν τον δήμο. Την ίδια στιγμή, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας πλήττουν στόχους του κουρδικού κινήματος μέσα στα σοκάκια και στους στενούς δρόμους.

Νέο πλήγμα για την ελευθεροτυπία στην Τουρκία Διακόπτεται η μετάδοση του σήματος συνολικά 13 καναλιών Του Νίκου Στέλγια


Από αύριο, στα ερτζιανά της γειτονικής Τουρκίας ξεκινά μια νέο περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, η τουρκική κυβέρνηση προχωρά στην διακοπή της μετάδοσης του σήματος των μέσων ενημέρωσης, τα οποία διατηρούν σχέσεις με το Κίνημα Γκιουλέν, από τον τουρκικό δορυφόρο.
H τουρκική ιστοσελίδα diken μεταδίδει ότι πριν από λίγο έφτασε στο ειδησεογραφικό κανάλι Samanyolu Haber η είδηση ότι από αύριο θα διακοπεί η μετάδοση του δορυφορικού σήματος.

Τουρκία: Χτύπησαν την συνπρόεδρο του HDP Η αστυνομία άσκησε βία σε μια ομάδα βουλευτών Του Νίκου Στέλγια

http://icdn.posta.com.tr/editor/HD/13/11/2015/fft2mm7377852.jpg
Πριν από λίγη ώρα, η αστυνομία του Ντιγιάρμπακιρ έπληξε με ένα δακρυγόνο την συνπρόεδρο του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία χτύπησε με ένα όπλο, το οποίο πετά δακρυγόνα την Φιγκέν Γιουκσέκνταγ. Παράλληλα, η αστυνομία άσκησε βία σε μια ομάδα βουλευτών. Μαζί με τους βουλευτές Χατίπ Ντίτζλε, Ερτουγρούλ Κιουρκτσού και Ιντρίς Μπαλούκεν επίθεση δέχθηκαν και άλλα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών. Η επίθεση έλαβε χώρα την στιγμή που η ομάδα του HDP επιχείρησε να προσεγγίσει το Σίλβαν (Φάκριν στα Κούρδικα), το οποίο έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης εδώ και 10 ημέρες. http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=223979

Τζαράμπλους: Καταγράψτε με προσοχή το όνομα αυτής της συριακής πόλης Του Νίκου Στέλγια

https://alnafoorah.files.wordpress.com/2015/02/1502-conflict-map-ypg-isis-2.png«Οι Αμερικάνοι και οι δορυφόροι τους πραγματοποιούν το ένα λάθος μετά το άλλος. Αντί να υπερασπιστούν το δυτικό κομμάτι της Συρίας, το οποίο θα μπορούσε να απελευθερωθεί με σχετική ευκολία κατά τις επόμενες εβδομάδες, τρέχουν πίσω από σενάρια και σχέδια, τα οποία είναι προϊόντα φαντασίας». Η συγκεκριμένη επισήμανση έρχεται από μια ρωσική πηγή, η οποία γνωρίζει πολύ τα δρώμενα του κόσμου των μυστικών υπηρεσιών και φέρει στις πλάτες του εμπειρία και ιστορίες από την περίοδο του Πρώτου Ψυχρού Πολέμου.Η πηγή μας ασκεί δριμύτατη κριτική στην Ουάσιγκτον και στις περιφερειακές δυνάμεις, οι οποίες ανταγωνίζονται η μια την άλλη, για να εξυπηρετήσουν τα αμερικανικά συμφέροντα. Κατά την άποψη της, η αμερικανική στρατηγική για την Μέση Ανατολή έχει καταρρεύσει. Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον σε θέση να καθορίσουν τα δεδομένα και τις εξελίξεις στην Συρία, στο Ιράκ και στην ευρύτερη περιοχή. Οι περιφερειακές δυνάμεις, επωφελούνται από τις αδυναμίες της Ουάσιγκτον για να προωθήσουν τις «εθνικές ατζέντες» τους. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

Ανγκελα Μέρκελ: «Παλεύω για το όραμά μου» Η η γερμανίδα καγκελάριος απαντά στις επικρίσεις για το προσφυγικό

Ανγκελα Μέρκελ: «Παλεύω για το όραμά μου»
«Παλεύω για το όραμά μου» ήταν η απάντηση που έδωσε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στις επικρίσεις που δέχεται για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση του θέματος των προσφυγικών ροών, και ειδικά για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων που έχει δεχτεί ως σήμερα η χώρα της. Η ένταση στο εσωτερικό του κόμματός της και η μονομερής απόφαση του γερμανού υπουργού Εσωτερικών για την πολιτική ασύλου έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά την ηγεσία της, αν και πηγές από τον κυβερνητικό συνασπισμό απορρίπτουν τη φημολογία περί πραξικοπήματος εναντίον της, όπως αναφέρει το Reuters. Παράλληλα, έρευνα που πρόβαλε το γερμανικό κανάλι ZDF την Παρασκευή κατέδειξε πως μια οριακή πλειοψηφία Γερμανών πιστεύουν ότι η Μέρκελ δεν κάνει καλή δουλειά στο θέμα των προσφύγων.

«Διαμάντια» στη νέα πολωνική κυβέρνηση Εμπάθεια και συντηρητισμό στα μέλη της διακρίνουν στελέχη της ΕΕ

«Διαμάντια» στη νέα πολωνική κυβέρνηση

Απογοήτευση και κάποια «συγκρατημένη ανησυχία» εκφράζουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη σύνθεση της νέας πολωνικής κυβέρνησης η οποία με πρωθυπουργό την Μπεάτα Στίντλο ορκίστηκε την Πέμπτη  12 Νοεμβρίου. «Εμπαθείς ιδεολογικά, έμπειροι αλλά σφιχτά δεμένοι με τη συντηρητική Καθολική Εκκλησία και με το παρελθόν,  αρνούμενοι να διακρίνουν το μέλλον της Ευρώπης» είναι τα περισσότερα μελή της, σχολίασε στέλεχος του γραφείου του αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.Τα υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών κατέλαβαν πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν διακριθεί για τον έντονο αντικομουνισμό τους, για συντηρητικό Καθολικό θεοκρατισμό και για την πίεση που άσκησαν στο ΝΑΤΟ να εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα και αμερικανικές δυνάμεις στην Πολωνία. Κεντρικό πρόσωπο στην επιλογή τους το οποίο θα είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός οδηγός τους και ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει σύντομα την πρωθυπουργό είναι ο Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, ιδρυτής του συντηρητικού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» το οποίο σημείωσε εκλογικό θρίαμβο στις πρόσφατες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.