12 Οκτωβρίου 2015

Να ζητήσει η Ελλάδα τη στήριξη του NATO έναντι του κράτους-τζιχαντιστή που λέγεται Τουρκία

Image
Τις τελευταίες ημέρες το NATO και ο γενικός του γραμματέας έχει βαλθεί να παιξει με τα νεύρα των Ελλήνων. Όχι δεν ξύπνησαν τα “αντινατοϊκά” και “αντιαμερικανικά” συναισθήματα της δεκαετίας του 70 και του 80,ούτε υπάρχει κάποια …νοσταλγία για τα τα συνθήματα “έξω οι βάσεις του θανάτου” κι άλλα σχετικά. Όμως η Συμμαχία και ο Στόλτενμπεργκ μας θεωρούν είτε ηλίθιους, είτε απολύτως δεδομένους. Πιθανόν και τα δύο…
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ λοιπόν ξαναεμφανίστηκε δηλώνοντας:

Όπλα στέλνουν οι ΗΠΑ σε Σύρους και Κούρδους αντάρτες για την καταπολέμηση του ISIS


Οι Άραβες αντάρτες της Συρίας ενημερώθηκαν από την Ουάσινγκτον ότι νέα όπλα είναι καθ' οδόν για να τους βοηθήσουν να εξαπολύσουν μια επίθεση, σε συνεργασία με τους Κούρδους συμμάχους τους, στην πόλη Ράκα, την οποία ελέγχουν εδώ και πάνω από έναν χρόνο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. "Συναντηθήκαμε με τους Αμερικανούς και αυτό (η αποστολή όπλων) εγκρίθηκε. Μας είπαν ότι αυτά τα νέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων και όπλων σύγχρονης τεχνολογίας, είναι καθ' οδόν", δήλωσε ο Άμπου Μουάζ, ένας εκπρόσωπος του Επαναστατικού Μετώπου της Ράκα, μιας ομάδας που αποτελείται κυρίως από Άραβες αντάρτες και μέλη φυλών από την περιοχή αυτή.

Νέα τραγωδία στην Τουρκία - Νεκρό 3χρονο κοριτσάκι από πυρά σε διαδήλωση


Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό έρχεται να σοκάρει για μια ακόμη φορά την Τουρκία, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση του περασμένου Σαββάτου στην Άγκυρα. Νεκρό έπεσε, από πυρά αγνώστων, ένα 3χρονο κοριτσάκι στα Άδανα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα.Το κοριτσάκι κρατούσε στην αγκαλιά της η μητέρα του και παρακολουθούσαν τη διαδήλωση μπροστά από το σπίτι τους, όταν ξέσπασαν επεισόδια, με την αστυνομία να επιτίθεται στους διαδηλωτές με αντλίες νερού και σπρέι πιπεριού. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η μικρή δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι και διακομίστηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.ΑΥΓΗ

ΑΟΖ Αιγαίο: Τι πρέπει να "διαβάσει" η Ελλάδα από τη Ρωσική παρέμβαση στη Συρία

Image του Χρήστου Καπούτση-Η αξιοποίηση των σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, η ασφάλεια των δικτύων μεταφοράς ενεργείας, η αντιμετώπιση ακόμη και με στρατιωτικά μέσα του ανεξέλεγκτου κύματος μεταναστών και προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες (Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Κουρδικές περιοχές και Ισλαμικό Κράτος) προς την Ευρώπη και η γεωπολιτική επιρροή, αποτελούν ψηφίδες ενός δυναμικά μεταβαλλόμενου πεδίου στην γεωγραφική «γειτονιά μας».

ΤΟΥΡΚΙΑ: "Θα είναι το επόμενο κράτος που θα καταρρεύσει στη Μέση Ανατολή"!

Image
“Η Τουρκία θα είναι το επόμενο κράτος που θα καταρρεύσει στη Μέση Ανατολή”. Το άρθρο που υπογράφει ο Ντέϊβιντ Γκόλντμαν για τους Asia Times είναι πολύ σκληρό για το καθεστώς Ερντογάν.
“Δεν γνωρίζουμε ποιος πυροδότησε τις δύο βόμβες στην Άγκυρα ,αλλά η κυβέρνηση του Προέδρου Ερντογάν δεν είναι αθώα”, γράφει και προσθέτει:
“Ο βουλευτής Lutfu Turkkan, έγραψε μετά τη βομβιστική επίθεση: “η επίθεση ήταν μια αποτυχία,για την υπηρεσία πληροφοριών, ή έγινε από την υπηρεσία πληροφοριών”. Βαριές κατηγορίες αλλά ο αρθρογράφος έχει επιχειρήματα:

Στην Τουρκία η Μέρκελ για παροχή στήριξης στον Ερντογάν – Aντιδράσεις στη Γερμανία


German Chancellor Angela Merkel. EPA/JAN WOITAS
Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας προκαλεί η ανακοίνωση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ότι θα επισκεφθεί την επόμενη Κυριακή την Άγκυρα, λίγες μέρες μετά την αιματηρή επίθεση και δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.«Μια σταθερή Τουρκία είναι προς το ευρωπαϊκό και το γερμανικό συμφέρον», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και σημείωσε ότι στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών που θα έχει η κ. Μέρκελ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου θα βρίσκονται ο πόλεμος στην Συρία, η προσφυγική κρίση και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας.Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση ο τουρκικής καταγωγής πρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση να παγώσει τις συνομιλίες με την Τουρκία.

Πού οδηγείται η Τουρκία;

http://ichef.bbci.co.uk/wsimagechef/ic/624x351/amz/worldservice/live/assets/images/2015/10/10/151010083622_dha_ankara_624x351_dha_nocredit.jpgτου Κώστα Ράπτη-Στο χάος της Μέσης Ανατολής κάποιος θα πρέπει στο τέλος να μαζέψει τον "μουτζούρη”. Η Τουρκία του Tayyip Erdoğan αποτελεί τον κύριο υποψήφιο για αυτό τον ρόλο, καθώς όχι μόνο δεν κατόρθωσε να διαμορφώσει κατά τις φιλοδοξίες της τον περίγυρό της, αλλά βλέπει τη δική της εθνική συνοχή να απειλείται.Αρκεί να σημειώσει κανείς ότι ενώ η Τουρκία καταμετρούσε ακόμη τους νεκρούς από τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεχόταν την Κυριακή στο Σότσι (για δεύτερη φορά εντός του έτους) τον Σαουδάραβα υπουργό Άμυνας και γιο του βασιλιά Salman, πρίγκηπα Mohammad, όπως προ δύο εβδομάδων δέχθηκε σε έκτακτη επίσκεψης εργασίας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Binyamin Netanyahu, για να ακολουθήσει η διεξαγωγή ρωσο-ισραηλινού διαλόγου σε επίπεδο Γενικών Επιτελείων.

Η επίθεση στην Τουρκία βάζει στη γωνία τον Ερντογάν

http://www.alemakdeniz.com/images/haberler/ici_leri_bakanligi_ankara_daki_patlamada_3_ki_i_oldu_h5329.jpg
Το AKP θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τη στιγμή που οι συνεχιζόμενες επιθέσεις και η περιθωριοποίηση των Κούρδων πλήττουν την αξιοπιστία του. Το PKK ανακοίνωσε αναστολή των επιθετικών ενεργειών ενόψει εκλογών.

Ο τελευταίος πονοκέφαλος της Merkel λέγεται Deutsche Βank

http://www.koutipandoras.gr/sites/default/files/1_2134.jpgΤου Κώστα Ράπτη - Για τη Γερμανία, οι κακές ειδήσεις έρχονται τα τελευταία 24ωρα σε μια πυκνή διαδοχή.Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε σε προσαρμοσμένη βάση τον Αύγουστο κατά 1,2% έναντι του προηγούμενου μήνα, όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών (σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires) έκαναν λόγο για πτώση κατά μόλις 0,1%.Την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 5,2% τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2009 (έναντι εκυτιμήσεων για πτώση κατά 0,9%), ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 3,1%, με αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα να συρρικνωθεί από τα 25 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, στα 15,3 δισ. ευρώ.

Οι Σύροι που δεν είναι ...Σύροι και η καταγραφή

Tα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κυρίως η Λέσβος –που δέχθηκε 210.000 από 370.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες– αναδείχθηκαν η κύρια πύλη εισόδου προς την πορεία για τις ευρωπαϊκές χώρες.
Το πρώτο διάστημα του μεταναστευτικού «κύματος» από την Ελλάδα μέσω της βαλκανικής οδού προς την Κεντρική Ευρώπη και ειδικότερα προς τη Γερμανία, η «απόκλιση» των καταγεγραμμένων Σύρων που έφθαναν στην Ελλάδα από εκείνους που έφθαναν στη Γερμανία ήταν μόλις 11%. Η γερμανική πλευρά τους υπολόγισε στο 44% επί του συνόλου, η ελληνική στο 55%. Το προηγούμενο διάστημα, κατά τη διάρκεια της άφιξης προσφύγων - μεταναστών στη Λέσβο και στην Κω, 75% εξ αυτών δήλωναν Σύροι, για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι ο ένας στους τέσσερις προερχόταν από άλλη χώρα. Αυτό έδειχνε κατά κάποιον τρόπο ότι η καταγραφή στα νησιά λειτουργούσε, έστω και υποτυπωδώς. Αλλά μόνον υποτυπωδώς. Πιο αναλυτικά:

150.000 κατά της Διατλαντικής Συμφωνίας στο Βερολίνο

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=734538&v=0&q=80&w=300&h=225
Πάνω από 150.000 άνθρωποι βρέθηκαν στη γερμανική πρωτεύουσα για να διαδηλώσουν κατά της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ – HΠΑ, την οποία οργανισμοί καταγγέλλουν πως δίνει υπερεξουσίες σε πολυεθνικές έναντι των κρατών. Πολλοί φοβούνται ότι θα επιδεινωθούν οι εργασιακοί όροι αλλά και τα περιβαλλοντικά στάνταρντ.Με πάνω από 600 λεωφορεία με διαδηλωτές από όλη τη Γερμανία έφθασαν στο Βερολίνο για να λάβουν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση κατά της σχεδιαζόμενης Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ της EE και των ΗΠΑ (Transatlantic Trade and Investment Partnership).

Σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τους 150.000, ενώ πολλοί κάνουν λόγο ακόμη και για 250.00 διαδηλωτές.

Νέα συμμαχία στη Συρία για την καταπολέμηση του ISIS


syria-usairstrikesΝέα συμμαχία υπό το το όνομα «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας» συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή των συριακών κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, οργάνωσης που δρα σε Συρία και Ιράκ.
Στην ανακοίνωση για τη σύσταση της συμμαχίας, αναφέρεται:«Η δύσκολη φάση που διέρχεται η χώρα μας, η Συρία, και οι ταχείες εξελίξεις σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο...απαιτούν τη συγκρότηση μίας ενωμένης εθνικής στρατιωτικής δύναμης για όλους τους Σύρους, με την ένωση Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων και άλλων οργανώσεων».

Ξεθωριάζει η εικόνα της Ευρώπης


Ξεθωριάζει η εικόνα της Ευρώπης
Ευσταθιάδης Στάθης  -Η Ευρώπη ως πολιτικός, οικονομικός, στρατιωτικός και πνευματικός «κόσμος» έχει πάρει κατεύθυνση η οποία όλο και περισσότερο την απομακρύνει από τα παγκόσμια δρώμενα. Με τα ίδια κριτήρια η Ασία, με την Κίνα και δίχως την Κίνα, έχει καλύψει «αποστάσεις γενεών» και σήμερα παίζει καθοριστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις. Αυτά είναι τα κύρια συμπεράσματα διήμερης πολιτικο-επιστημονικής συνάντησης μιας εικοσάδας πανεπιστημιακών, πολιτικών, στρατιωτικών και πνευματικών ανθρώπων που διοργάνωσαν από κοινού τρία πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας και το Ιδρυμα Ford την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στο Λος Αντζελες.

Πώς οι τζιχαντιστές κακοποιούν το Κοράνι


Πώς οι τζιχαντιστές κακοποιούν το Κοράνι
Μητροπούλου Ειρήνη Δύο δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι σε όλον τον πλανήτη πιστεύουν ότι το Κοράνι είναι ο λόγος του Αλλάχ, η καταγραφή της Αποκάλυψής του, έτσι όπως μεταδόθηκε τον 7ο αιώνα στον Μωάμεθ. Ως έργο θεϊκό και όχι ανθρώπινο, δεν επιδέχεται αλλαγές. Και όταν το επικαλούνται οι βάρβαροι τζιχαντιστές για να δικαιολογήσουν φρικτές πράξεις βίας, το Ιερό Βιβλίο γίνεται το πιο ισχυρό όπλο στον «ιερό πόλεμο» κατά των απίστων.
Περίοπτη θέση στην κατήχηση και στην εκστρατεία στρατολόγησης του Ισλαμικού Κράτους έχει η λεγόμενη «σούρα του ξίφους»: «Και όταν οι ιεροί μήνες έχουν περάσει, τότε πολεμάτε και σκοτώνετε τους ειδωλολάτρες οπουδήποτε κι αν τους βρείτε και συλλάβετέ τους και πολιορκήστε τους και στήστε τους παγίδες με κάθε πολεμικό στρατήγημα. Αν όμως μετανιώσουν και προσευχηθούν και δώσουν ελεημοσύνη, τότε αφήστε τους ελεύθερους - Γιατί ο Αλλάχ είναι πολυεύσπλαχνος και πολυεπιεικής». (Κοράνιο, 9:5)
Με άλλα λόγια, σύμφωνα με αυτούς και εκατοντάδες παρόμοιους στίχους, ο πιστός πρέπει να σκοτώνει τους ειδωλολάτρες όπου τους βρει - εκτός αν τους προσηλυτίσει.

Νομπέλ στο πνεύμα της Αραβικής Ανοιξης


Μητροπούλου Ειρήνη -Βραβείο Ειρήνης στην κοινωνία των πολιτών της Τυνησίας και σε ό,τι έχει απομείνει ζωντανό και ελπιδοφόρο από την εξέγερση των λαών εναντίον της διαφθοράς και της απολυταρχίας το 2011

Νομπέλ στο πνεύμα της Αραβικής ΑνοιξηςΗ ιστορική στιγμή της υπέρβασης. Λαός και στρατός συμφιλιώνονται στους δρόμους της Τύνιδας τον Ιανουάριο του 2011, πυροδοτώντας μια διαδικασία εκδημοκρατισμού πρωτοφανή στα χρονικά του σύγχρονου αραβικού κόσμου
Ούτε η κρίση με τους πρόσφυγες, ούτε η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, ούτε η προσέγγιση ΗΠΑ - Κούβας. Ούτε καν ο κατά γενική ομολογία ανοιχτόμυαλος Πάπας. Η Νορβηγική Επιτροπή έκανε μια έκπληξη, από αυτές που συνηθίζει. Εστρεψε το βλέμμα στο πνεύμα της Αραβικής Ανοιξης - όσο απομένει ζωντανό - και βράβευσε τέσσερις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, στην Τυνησία. Είναι το λεγόμενο Κουαρτέτο του Εθνικού Διαλόγου, που τιμήθηκε με το Νομπέλ Ειρήνης «για την αποφασιστική συμβολή στη δημιουργία μιας πλουραλιστικής δημοκρατίας στην Τυνησία, μετά την Επανάσταση των Γιασεμιών, το 2011».

Το Βερολίνο «αποκλείει» την Αθήνα από τα Βαλκάνια


Το Βερολίνο «αποκλείει» την Αθήνα από τα Βαλκάνια
 Πρόθεση αποκλεισμού της από τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και εξελίξεις αρνητικές σε εθνικά θέματα, όπως το Σκοπιανό, βλέπει η Αθήνα πίσω από την άρνηση της Γερμανίας να δεχθεί τη συμμετοχή της χώρας μας στην επονομαζόμενη «Διαδικασία του Βερολίνου». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2014 από τη γερμανική κυβέρνηση με σκοπό την οικονομική και πολιτική σταθεροποίηση των έξι δυτικοβαλκανικών χωρών (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, πΓΔΜ και Σερβία), από τη στιγμή που, όπως είχε δηλώσει ήδη από το 2014 ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δεν προβλέπεται νέο κύμα διεύρυνσης ως το 2019.

Ο Νίκος Κοτζιάς προκαλεί εκνευρισμό στους διπλωμάτες Μουρμούρες και δυσαρέσκεια του ΥΠΕΞ από τη στάση της ηγεσίας

Ο Νίκος Κοτζιάς προκαλεί εκνευρισμό στους διπλωμάτες
Η υπόθεση της πρέσβεως Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και η απόφαση του Νίκου Κοτζιά να τη μετακινήσει από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ έφερε στο προσκήνιο το υπουργείο Εξωτερικών με έναν τρόπο ασυνήθη. Η δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση, ακόμη και από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, δεν πρέπει όμως να θεωρηθεί ότι αφορά ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η «υπόθεση Παπαδοπούλου» καταδεικνύει μία από τις «δύσκολες» πτυχές της θητείας Κοτζιά στο υπουργείο από τον περασμένο Ιανουάριο ως σήμερα. Είναι, θα έλεγε κανείς, η «κορυφή του παγόβουνου», αν και ο χαρακτηρισμός ίσως να μην είναι ο ορθότερος. Και αυτό διότι το υπουργείο Εξωτερικών αυτή την περίοδο «βράζει», καθώς κάτω από την επιφάνεια ακούγονται και λέγονται πολλά για πολλούς.

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Ο Πούτιν βομβάρδισε και τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν

Ο Πούτιν βομβάρδισε και τα επεκτατικά σχέδια του Ερντογάν

Γεωπολιτικές ανατροπές στην ισορροπία τρόμου στη Μέση Ανατολή, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίες στριμώχνουν την Τουρκία, που κατά την προσφιλή τακτική της επιχειρεί να αποκομίσει οφέλη εξάγοντας την κρίση προς δυσμάς, έχει επιφέρει η απρόβλεπτη στο εύρος της στρατιωτική παρέμβαση της Ρωσίας στη Συρία.

Να προσέξουμε ιδιαίτερα την κρίση στην Τουρκία

Abdullah Öcalan
Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η κρίση αποσταθεροποίησης της Τουρκίας, μετά την πρωτοφανή επίθεση στην καρδιά της Αγκυρας, με θύματα πάνω από 100 φιλειρηνικούς Κούρδους και Τούρκους διαδηλωτές. Είναι άγνωστο πώς θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες στη γειτονική χώρα ως τις επαναληπτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου. Οι οποίες, ως φαίνεται, θα διεξαχθούν σε συνθήκες οιονεί στρατιωτικού νόμου όχι μόνο στις νοτιοανατολικές επαρχίες, αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια. Γεγονός παραμένει ότι, είτε δρώντας αυτόνομα είτε ως μακρύ χέρι του τουρκικού «βαθέος κράτους», ο ISIS δυναμιτίζει τις προσπάθειες ειρήνευσης στο Κουρδικό, δικαιολογώντας τη συνέχιση των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού εναντίον του ΡΚΚ, την ώρα που Ρώσοι και Αμερικανοί κάνουν στρατιωτική επίδειξη στη Συρία.

ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ Οργή διαδηλωτών κατά Ερντογάν

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20151012/engine/assets_LARGE_t_420_54579654_type12128.jpg«Δολοφόνε Ερντογάν», «κλέφτη Ερντογάν», «κυβέρνηση παραιτήσου», «δολοφόνοι αστυνομικοί»... Αντικυβερνητικά στην πλειονότητά τους τα συνθήματα που φώναζαν οι χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν χθες στους δρόμους της Αγκυρας για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη όσων έπεσαν νεκροί στους ίδιους δρόμους το περασμένο Σάββατο, αποτυπώνουν το κλίμα της εντεινόμενης δυσαρέσκειας και της κλιμακούμενης οργής ενάντια στο ισλαμοσυντηρητικό τουρκικό καθεστώς.

Βαλκάνια, ΝΑ Ευρώπη και Τουρκία …τέλος, για τις ελληνικές τράπεζες


Σε πωλήσεις θυγατρικών εντός και εκτός Ελλάδας θα προχωρήσουν άμεσα οι τράπεζες. Μείωση λειτουργικού κόστους με κλείσιμο καταστημάτων και προσωπικού. Μία τράπεζα που έχει λάβει κρατικά κεφάλαια είτε θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί ή να πουληθεί
ADVERTISEMENT
Για την ακρίβεια, μετά την ανακοίνωση των κεφαλαιακών αναγκών της κάθε μίας συστημικής τράπεζας, η διοικήσεις των τεσσάρων πιστωτικών ιδρυμάτων θα ξεκινήσουν την επεξεργασία ενός νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης, επικαιροποιημένου, το οποίο θα αποστείλουν στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επεξεργασία. Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πωλήσεις θυγατρικών της τράπεζας στο εξωτερικό και το εσωτερικό, καθώς και το αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Διπλό αδιέξοδο στην Τουρκία

Αδελφός του βομβιστή της 20ης Ιουλίου ο καμικάζι αυτοκτονίας της Άγκυρας;Η εκατόμβη στην Αγκυρα φωτίζει δραματικά το διπλό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο ανατολικός μας γείτονας: Προκειμένου να κατοχυρώσει απόλυτη κυριαρχία ο Ερντογάν άνοιξε συνολικό πόλεμο με τους Κούρδους και μετέρχεται αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις με αιχμή του δόρατος τις διώξεις δημοσιογράφων. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία εμφανίζεται πλήρως απομονωμένη στη Συρία, την ώρα που οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τους «μετριοπαθείς» αντικαθεστωτικούς και που ο Πούτιν συνομιλεί με τον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι.Οι δύο προκλήσεις είναι στην ουσία μία, ο τυχοδιωκτισμός του Ερντογάν που στο εσωτερικό έχει διαμορφώσει ένα καθεστώς που παραπέμπει στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας, ενώ είναι ταυτόχρονα παράγων αποσταθεροποίησης στη Συρία και στο Ιράκ.