20 Αυγούστου 2015

Το κατ' ευφημισμόν Ανατολίτικο Παζάρι της Τουρκίας-Πως ο Ταγίπ Ερντογάν Θερίζει Θύελλες

https://pbs.twimg.com/media/CM1v_aSUkAIJHIb.png
H Tουρκία δεν δύναται να υπερισχύσει του ΠΚΚ με στρατιωτικά μέσα , ως επίσης και δεν μπορεί να ηττηθεί σε στρατιωτικό επίπεδο από το Εργατικοό  Κόμμα του Κουρδιστάν   Η Στρατικοποίηση του Κουρδικού ζητήματος και τουρκικού προβλήματος αποτελεί την πλέον ατελέσφορη και αδιέξοδη στρατηγική γαι το Τουρκικό κράτος. Οχι μόνο γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προυποθέσεις νίκης , αλλά και γιατί αυξάνονται οι επιπλοκές και οι περιπλοκές, οι οποίες ξεφεύγουν απο τα στενά όρια της τουρκικής επικράτειας

Ο Ερντογάν μας παρασέρνει σε περιπέτειες


https://lubpak.com/wp-content/uploads/2014/11/turkaturkar.jpg
Σαν δεν έφταναν όλα τα ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή μας, οι εμφύλιοι πόλεμοι, οι αιματηρές συγκρούσεις, ο σκοταδισμός των θρησκευτικών πολέμων και οι μεγάλες κοινωνικοοικονομικές και ταξικές αναταράξεις, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, με τις τελευταίες μανούβρες και πρωτοβουλίες του έρχεται να επιδεινώσει την όλη κατάσταση. Στο εσωτερικό και στο εξωτερικό πεδίο, ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν λαμβάνει ριψοκίνδυνες πρωτοβουλίες, οι οποίες απειλούν την σταθερότητα μιας ολόκληρης περιοχής.

«Αποστασία» και μεταμορφώσεις


http://2.bp.blogspot.com/-vCBmalsqEn4/VZZneD-w45I/AAAAAAAAeMo/olH9JZKqF5o/s1600/assets_LARGE_t_420_54529316_type12169.jpg
Το βαθύ ρήγμα που άνοιξε στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ η υπερψήφιση του τρίτου Μνημονίου επανέφερε στο προσκήνιο ένα φάντασμα που συνηθίζει να στοιχειώνει, κατά διαστήματα, τη μετεμφυλιακή Ελλάδα: το φάντασμα της «Αποστασίας». Το θέμα υπερβαίνει κατά πολύ τις εσωτερικές διαμάχες στην Αριστερά και αποκαλύπτει γενικότερες παθολογίες του πολιτικού μας συστήματος, όπως προκύπτει αβίαστα από μια σταχυολόγηση των ιστορικών προηγούμενων.

Spiegel: Αν η τρόικα ερχόταν στο Βερολίνο...

Ανοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, όπως π.χ. των φαρμακοποιών, δικαιότερη φορολόγηση πλούσιων ή φτωχών, ομογενοποίηση του ΦΠΑ, κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων, πλήρης ιδιωτικοποίηση του γερμανικού ΟΤΕ και των ταχυδρομείων. Αυτές είναι μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που θα ζητούσε η τρόικα αν ερχόταν στο Βερολίνο, σύμφωνα με ένα ενδιαφέρον χθεσινό άρθρο της γερμανικής επιθεώρησης Spiegel, που διαπιστώνει πως πολλά από τα μέτρα τα οποία προωθούνται στην Ελλάδα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της δεν έχουν εφαρμοστεί στη Γερμανία. Το περιοδικό υπενθυμίζει ότι υπάρχει μειωμένος ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία, ο επονομαζόμενος «φόρος Moevenpick», συνεπώς αν τα μέλη της τρόικας επέλεγαν να διαμείνουν σε κάποιο από τα πολυτελή ξενοδοχεία του Βερολίνου, όπως το ιστορικό Adlon, θα διαπίστωναν αμέσως ότι ο ΦΠΑ δεν είναι ενιαίος στη Γερμανία – σύμφωνα με τις νεότερες συστάσεις του ΟΟΣΑ.

Οι αντάρτες του PKK πλήττουν τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Τουρκίας

Coffin of Turkish soldier
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ κατήγγειλε έντονα τις «δολιοφθορές» και τις βίαιες ενέργειες που διαπράττουν Κούρδοι αντάρτες στοχοθετώντας ενεργειακές εγκαταστάσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου κατοικεί μεγάλο μέρος της κουρδικής μειονότητας, στερώντας από ολόκληρες πόλεις την ηλεκτροδότηση τις τελευταίες ημέρες.«Οι δραστηριότητες και οι ενέργειες διαφθοράς και βίας που διαπράττονται από το PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές μας πλήττουν πρωτίστως τους Κούρδους συμπολίτες μας», είπε ο Γιλντίζ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησής του με συντάκτες διαφόρων ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το ΝΑΤΟ «θέλει και …μπορεί!»: Επιθυμία για παρουσία της Κύπρου στους ευρωατλαντικούς θεσμούς

Το ΝΑΤΟ «θέλει και …μπορεί!»: Επιθυμία για παρουσία της Κύπρου στους ευρωατλαντικούς θεσμούςΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Το σενάριο εμπλοκής του ΝΑΤΟ είτε έμμεσα είτε ευθέως σε ένα διαφοροποιημένο σύστημα εγγυήσεων στην Κύπρο, δεν φαίνεται ότι συζητείται στον «αέρα». Εκεί, άλλωστε, που υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Αν και το κεφάλαιο της ασφάλειας και ως προέκταση τούτου και των εγγυήσεων, δεν έχει συζητηθεί ακόμη στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, καθώς αποφασίστηκε να τεθεί στο τέλος, ωστόσο κάποιες διεργασίες παρασκηνιακά φαίνεται να υπάρχουν.Όπως συναφώς προκύπτει από διάφορες κινήσεις, το ΝΑΤΟ όπως και οι Αμερικανοί εκφράζουν την ετοιμότητά τους οι ευρωαντλαντικοί θεσμοί να έχουν ρόλο σε μια συμφωνία, που θα επιτευχθεί στην Κύπρο.

Το γερμανικό φιάσκο του «Μπράντεμπουργκ»

Tο νέο αεροδρόμιο «Μπράντεμπουργκ» του Βερολίνου

Χρόνια τώρα μάς κουνάνε το δάχτυλο οι Γερμανοί για το όργιο κακοδιαχείρισης και ρεμούλας στα δημόσια έργα μας -και φυσικά ξέρουν πολύ καλά τι λένε, αφού οι ίδιες οι εταιρείες τους μοίραζαν τις μίζες!Αλλωστε, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εμάς στον... στίβο μάχης της διαπλοκής και των επιχειρηματικών καρτέλ-«κλειστών κυκλωμάτων» που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γερμανικό... γεφύρι της Αρτας, το νέο αεροδρόμιο «Μπράντεμπουργκ» του Βερολίνου, η παράδοση του οποίου έχει ήδη καθυστερήσει περισσότερο από πέντε χρόνια, ώστε να παραταθεί το «φαγοπότι» των μεγάλων εταιρειών.

Ὁρατή Πλέον ἡ Κουρδική Οντότης

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//8F8CC966373002C4231D714B78781E77.jpg
«Αν οἱ Ἡνωμένες Πολιτεῖες συνεχίζουν νά στηρίζουν τίς πολιτικές ἐπιλογές τῆς Ἀγκύρας, τότε εἶναι δεδομένο ὅτι θά χάσουν τούς Κούρδους καί κατ’ ἐπέκταση τήν δυνατότητα νά ἀντιμετωπίσουν μέ ἀποτελεσματικότητα τό ISIS». Τό προφανές αὐτό συμπέρασμα δημοσιεύει ἡ βρεταννική ἐφημερίς «Νταίηλυ Τέλεγκραφ», ἡ ὁποία ἐπίσης ἐπισημαίνει τά προβλήματα πού ἔχουν δημιουργηθεῖ στόν ἀγώνα κατά τῶν ἰσλαμιστῶν ἐξ αἰτίας τοῦ νέου κύκλου ἐνόπλου ἀντιπαραθέσεως τῆς Τουρκίας μέ τό ΡΚΚ.

Κουρδική αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα

Νέος κύκλος αίματος άνοιξε χθες στην -προεκλογικών και ταυτόχρονα πολεμικών ρυθμών- Τουρκία, με μία ένοπλη επίθεση στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης, βίαιες συγκρούσεις μεταξύ φιλοκούρδων διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, επίσης στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, καθώς και την πλέον πολύνεκρη τον τελευταίο μήνα επίθεση μαχητών του PKK κατά του τουρκικού στρατού στα νοτιοανατολικά της χώρας.Η επίθεση στο οθωμανικό σαράι -έδρα του πρωθυπουργικού γραφείου στην Κωνσταντινούπολη και πολυσύχναστο τουριστικό αξιοθέατο- έγινε μέρα μεσημέρι, με καταιγισμό πυρών και ρίψη χειροβομβίδας κατά των φρουρών στην είσοδο του εμβληματικού κτιρίου, στις όχθες του Βοσπόρου. Ενας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η σύλληψη δύο δραστών.
https://pbs.twimg.com/media/CMsBjAfWEAA8MUL.png
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η πολιτική βία στην Τουρκία, έναν μήνα μετά την κήρυξη διμέτωπου «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» από την Αγκυρα, εναντίον των τζιχαντιστών του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία, αλλά και της αυτονομιστικής, κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ.Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά άλλοι τραυματίστηκαν στο Σιλβάν της νοτιοανατολικής επαρχίας Σίιρτ, ύστερα από βομβιστική επίθεση εναντίον στρατιωτικού οχήματος. Η εκρηκτική διάταξη πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό και το τουρκικό γενικό επιτελείο ενοχοποίησε, με ανακοίνωσή του, την «Τρομοκρατική Αποσχιστική Οργάνωση», όπως αποκαλούν οι τουρκικές αρχές το ΡΚΚ. Στρατιωτικά ελικόπτερα και ασθενοφόρα έσπευσαν, ενώ συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων μαχητών και Τούρκων στρατιωτών συνεχίζονταν μέχρι αργά το απόγευμα.

Χαβάς Τουρκίας για αγνοουμένους

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ-Φιλτράρει τις εκκρεμότητές της η ΔΕΑ για μείωση αποτυχιών.Κολλημένη στην απαράδεκτη αναβλητικότητα της Τ/κ εκπροσώπου, η ΔΕΑ δεν μπορεί να αποστείλει επιστολές σε εφτά παραλήπτες, ανάμεσά τους και η Τουρκία, για ενίσχυση πληροφοριών για χώρους ταφής αγνοουμένων

Σε σοβαρή αναδιάρθρωση του τρόπου αξιολόγησης των πληροφοριών που κατέχει, αλλά και σε κατηγοριοποίηση των περιοχών που εκκρεμούν για εκσκαφές προχωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σημερινής», η Διερευνητική Επιτροπή για τους αγνοουμένους. Με αφορμή την εκσκαφή, τη δωδέκατη στη σειρά, που άρχισε προ μερικών ημερών στον Τράχωνα για τον εντοπισμό μαζικού τάφου Ε/κ αγνοουμένων (περίπου 45), η ΔΕΑ θέλει να αλλάξει τον τρόπο αξιολόγησης των πληροφοριών, ώστε να μειωθούν οι αποτυχημένες προσπάθειες, που κοστίζουν σε χρόνο αλλά και χρήμα.

Τούρκος υπουργός: Θα ήθελα να πεθάνω ως “μάρτυρας”

Καταιγισμό από ειρωνικά σχόλια πυροδότησε στα social media η δήλωση του συντηρητικού υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ. «Θεού θέλοντος, θα ήθελα να πεθάνω ως μάρτυρας»: οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, τις οποίες έκανε την Τετάρτη και ενώ σημειώνονται σε καθημερινή βάση εδώ και ένα μήνα συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, προκάλεσαν ειρωνικά σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.