12 Δεκεμβρίου 2014

Το ΥΠΕΞ του Ισραήλ κατηγορεί τους Παλαιστίνιους για την επίθεση στην πρεσβεία

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ
Συνέπεια της «εκστρατείας υποκίνησης μίσους» την οποία διεξάγουν «οι Παλαιστίνιοι ηγέτες» εκτιμά το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ότι αποτελεί η επίθεση εναντίον της πρεσβείας της χώρας στην Αθήνα.Άγνωστοι άνοιξαν πυρ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εναντίον της ισραηλινής πρεσβείας στην ελληνική πρωτεύουσα, προκαλώντας ελαφριές υλικές ζημιές αλλά όχι θύματα, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία.Η επίθεση αυτή «είναι η πιο πρόσφατη εκ των βίαιων ενεργειών που αποτελούν συνέπεια της εκστρατείας υποκίνησης μίσους την οποία διεξάγουν διεθνώς οι ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής και φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις», υποστήριξε το ΥΠΕΞ του Ισραήλ σε μια ανακοίνωσή του.

Πολίτες της ΠΓΔΜ πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών σε Ιράκ – Συρία


Τουλάχιστον 15 πολίτες της ΠΓΔΜ έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία δυόμιση χρόνια στη Συρία και στο Ιράκ πολεμώντας στις τάξεις οργανώσεων ακραίων ισλαμιστών, γνωστοποίησε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, μιλώντας στη διάσκεψη υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Ε.Ε. - Δυτικών Βαλκανίων που διοργάνωσε στο Βελιγράδι η Ιταλική Προεδρία.
Είναι η πρώτη φορά που οι αρχές της ΠΓΔΜ γνωστοποιούν τον αριθμό των θυμάτων από τη χώρα στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ.Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ότι και οι 15 πολίτες της χώρας που έχασαν τη ζωή τους στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ είναι αλβανικής εθνικής καταγωγής.

Ο Τουρκικός επεκτατισμός

http://4.bp.blogspot.com/-cIAANpO-_kc/Uz1Kl9uDmNI/AAAAAAABHi4/yWskhNcjRTQ/s200/atta.jpgΣε  κεντρικές ιδεολογικές θέσεις της οθωμανικής αυτοκρατορίας στην δύση της αναδείχθηκαν ο παντουρανισμός και ο πανισλαμισμός. Ξεκίνησαν απο την  Τουρκία, από γενίτσαρους διανοούμενους και ήταν μια  προσπάθεια που στόχευε στο να επιτευχθεί η μεγαλύτερη  δυνατή ομογενοποίηση των πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Παντουρκισμός εντοπίζεται χρονικά τον 19 αιώνα και δίνει μια νέα εκρηκτική ώθηση στον τουρκικό εθνικισμό.Συνεχιστής της ιδεολογίας αυτής είναι ο  Μουσταφά Κεμάλ ο οποίος προσπαθεί να επιτύχει  μέσω αυτής την επούλωση του τραύματος της κατάρρευσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας , την νομιμοποίηση της ίδρυσης  του τουρκικού κράτους αλλά και την πολιτική επιβίωση του μορφώματος αυτού . Παράγωγα της διαδικασίας αυτής ήταν ο βίαιος εκτουρκισμός των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας και άλλων εθνοτικών ομάδων, οι γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων, Χαλδοσυρραίων καθώς και η Γενοκτονία των Κούρδων. Με δεδομένα επίσης οτι η παρουσία των λαών αυτών χάνεται ιστορικά στα βάθη των αιώνων και με δεδομένη την αίσθηση κατωτερότητας των Τούρκων η επιβολή του ιδεολογήματος του Παντουρκισμού εφάπτεται με την ύπαρξη της Τουρκίας ως κράτος

πΓΔΜ: Οι περισσότεροι τουρίστες είναι Τούρκοι και Ελληνες

Στην δεύτερη θέση της λίστας με τους περισσότερους ξένους τουρίστες στην πΓΔΜ έρχονται οι Ελληνες, οι οποίοι μέχρι πριν από μερικούς μήνες καταλάμβαναν την πρώτη θέση.Σήμερα, οι τούρκοι τουρίστες στην πΓΔΜ «εκτοπίζουν» από την πρωτιά τους Ελληνες.
πΓΔΜ: Οι περισσότεροι τουρίστες είναι Τούρκοι και ΕλληνεςΣυγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της πΓΔΜ, οι περισσότεροι αλλοδαποί τουρίστες τον Οκτώβριο του 2014 προέρχονται από την Τουρκία (7.563 τουρίστες και 11.019 διανυκτερεύσεις), την Ελλάδα (4.164 τουρίστες και 6.585 διανυκτερεύσεις) και τη Σερβία (3.551 τουρίστες και 6.983 διανυκτερεύσεις).
Το ποσοστό των τούρκων τουριστών, επί του συνόλου των αλλοδαπών τουριστών στην πΓΔΜ, ανήλθε τον Οκτώβριο του 2014 στο 19%, ενώ οι διανυκτερεύσεις τους στο 13,4% επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων αλλοδαπών τουριστών. Κατά την ίδια περίοδο, το ποσοστό των ελλήνων τουριστών, επί του συνόλου των αλλοδαπών τουριστών στην πΓΔΜ, ανήλθε στο 10,5%, ενώ οι διανυκτερεύσεις τους στο 8% επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων, και των Σέρβων στο 8,9% και οι διανυκτερεύσεις τους στο 8,5%.

Ποιος κυβερνά την Τουρκία: Νταβούτογλου ή Ερντογάν; Ο ένας λογοδοτεί στη Βουλή, ο άλλος δεν έχει να δώσει λόγο σε κανέναν

Ποιος κυβερνά την Τουρκία: Νταβούτογλου ή Ερντογάν;
Ποιος κυβερνά την Τουρκία, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος λογοδοτεί στη Βουλή, ή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν έχει να δώσει λόγο σε κανέναν; Το ερώτημα δεν επιτρέπεται να διατυπωθεί δημόσια--κάτι τέτοιο θα χαρακτηριζόταν κακούργημα και θα υπήρχαν οι ανάλογες συνέπειες --απασχολεί όμως την τουρκική κοινή γνώμη από την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου.Το προκάλεσε η «ανακοίνωση»  του πρώτου σύμβουλου του προέδρου Μπινάλι Γιλντιρίμ ο οποίος δήλωσε ότι από τον ερχόμενο Ιανουάριο ο πρόεδρος Ερντογάν «θα συμπροεδρεύει» του υπουργικού συμβουλίου.

Βαλαβάνη: Θα τερματίσουμε την ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων

Βαλαβάνη: Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τερματίσει την ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων
Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της ενέργειας θα ξεκινούσε από τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και του τόπου» σημειώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.Προσθέτει: «Είμαστε ανοιχτοί σε ό,τι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από άποψη οικονομική, περιβαλλοντική, από την άποψη της ανάπτυξης και των εσόδων σε μια Ελλάδα με κατεστραμμένη την πραγματική της οικονομία».Η βουλευτής αναφέρει ότι «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο που θα κάνει, θα είναι να τερματίσει την ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων, διότι τίποτε από όλα αυτά δεν μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις υπό δημόσιο έλεγχο τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ».

Κοίτα τη δουλειά σου.

Γιούνκερ: Προτιμώ οικεία πρόσωπα για την εξουσία στην Ελλάδα  ΣΥΡΙΖΑ: Αλληλοϋποστηρίζονται οι υποστηρικτές του μνημονίου
Γιούνκερ: Προτιμώ οικεία πρόσωπα για την εξουσία στην ΕλλάδαΗ πρώτη ευθεία παρέμβαση από την Ευρώπη στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα έρχεται δια στόματος Γιούνκερ.Προτιμούμε τα «οικεία πρόσωπα στην  εξουσία και όχι ακραίες δυνάμεις», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας πως «οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την χώρα τους και την ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα», όπως μεταδίδει ο Euobserver.

Ο κ. Γιούνκερ μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση ανέφερε πως δεν θα ήθελε να έρθουν στην εξουσία ακραίες δυνάμεις, ενώ ερωτηθείς αν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα «ακραία δύναμη» απάντησε ότι θα ήθελε «η Ελλάδα να κυβερνηθεί από ανθρώπους που έχουν στραμμένο το βλέμμα και την καρδιά τους σε πολλούς αδύναμους ανθρώπους στην Ελλάδα και που κατανοούν την αναγκαιότητα των Ευρωπαϊκών διαδικασιών».

Για τα " Οικεία Πρόσωπα" και τις "Ακραίες Δυνάμεις"

http://4.bp.blogspot.com/-jJmtR6Zdgfc/UVf1yb1VtFI/AAAAAAAB2b8/fqCSOVgmqHk/s400/rispen-jean-gkremiste-tin-ellada-exafaniste-tin.jpg
Κάποιοι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι διδάσκονται απο την Ιστορία των λαών τους. Ας μας επιτρέψουν να διδαχτούμε απο την δική μας ιστορία. Μπορεί να κυριαρχεί το γκρίζο στην ζωή μας, ο φόβος, η αγανάκτηση, η τυφλή οργή και το μίσος όμως υπάρχει ζωντανό στο αίμα μας εκείνο το στοιχείο που αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο του Πολιτισμού μας και που μας επιτρέπει να συνεχίζουμε την πορεία μας προς την εκπλήρωση της ιστορικής μας αποστολής ως Έθνος παρόλο που κάποιοι βιάζονται να μας πούνε τελευταία Γενιά Ελλήνων. Σε αυτούς απαντούμε με τους στίχους του εθνικού μας ποιητή Βασίλη  Μιχαηλίδη 
"Η Ρωμιοσύνη έν’ φυλή συνόκ̌αιρη του κόσμου, κανένας δεν εβρέθηκεν γαι να την ι ’ξηλείψει, κανένας, γιατί σ̌κ̌έπει την ’που τ’ άψη ο Θεός μου. Η Ρωμιοσύνη έν’ να χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει! Σφάξε μας ούλους κ̌ι ας γενεί το γαίμαν μας αυλάκ̌ιν, κάμε τον κόσμον μακ̌ελλειόν κ̌αι τους Ρωμιούς τραούλλια, αμμά ξερε πως ίλαντρον όντας κοπεί καβάκ̌ιν τριγύρου του πετάσσουνται τρακόσ̌ια παραπούλια. Το ’νιν αντάν να τρώ’ την γην, τρώει την γην θαρκέται, μα πάντα κ̌είνον τρώεται κ̌αι κ̌είνον καταλυέται.  

Οι μισές αλήθειες είναι τα χειρότερα ψέματα.

- Πρέπει πάντα να προσπαθείς να σώζεις μια ζωή.
- Δεν μπορείς όμως να υπερασπίζεσαι τη ζωή απειλώντας με θάνατο τους άλλους.
- Θυμόμαστε ακόμα τον Μάη του ’68 ή το «φράουλες και αίμα» των αντιπολεμικών διαδηλώσεων του ’67 για το Βιετνάμ, επειδή ήταν μοναδικές στιγμές. Στιγμιαίες εκρήξεις στο χρόνο που συμπύκνωναν την επιθυμία των νέων για μια άλλη εξέλιξη, λιγότερο συντηρητική και υποκριτική.
- Δεν υπάρχει τίποτα επαναστατικό στην επανάληψη. Δεν μπορεί ποτέ η ρουτίνα να είναι εξεγερσιακή. Δεν υπάρχει τίποτα αντιεξουσιαστικό σε προκαθορισμένα ραντεβού και επετειακές συγκρούσεις. Η εξέγερση δεν δίνει ραντεβού κάθε 17 Νοέμβρη, κάθε 6 Δεκέμβρη, κάθε εθνική παρέλαση, κάθε Φλεβάρη στα αγροτικά μπλόκα της εθνικής οδού, κάθε Οκτώβρη στις σχολικές καταλήψεις, κάθε γιορτές στα σκουπίδια των απορριμματοφόρων, κάθε καλοκαίρι στα αποκλεισμένα λιμάνια, κάθε Κυριακή στην Ερμού.

70 Χρονια απο τον Δεκεμβρη του 44

Απρ
Μέση Ανατολή: Ελληνες που έχουν συλληφθεί από τους Βρετανούς

Δεκεμβριανά 1944: Παρελθόν και παρόν


Η άγρια «μάχη» με τα πτώματα... Βρετανοί προσπερνάνε πτώματα κρατουμένων που σκοτώθηκαν ενώ επιχειρούσαν να αποδράσουν από τις φυλακές Αβέρωφ
Τα Δεκεμβριανά αποτελούν σημείο καμπής για την ελληνική ιστορία της δεκαετίας του 1940, με διεθνή σημασία. Όπως έχει επισημάνει ο Μαρκ Μαζάουερ, η έκβασή τους σηματοδοτεί ότι «η πλάστιγγα της εξουσίας στην Ελλάδα έγειρε ξαφνικά και αποφασιστικά σε βάρος της Αριστεράς, για πρώτη φορά μετά το 1942». Kαι γι' αυτό τον λόγο, αποτελούν γεγονός που σημάδεψε τραυματικά τη μνήμη του αριστερού κινήματος στην Ελλάδα. Τα ίχνη του Δεκέμβρη είναι ακόμα ζωντανά, όπως δείχνουν όχι μόνο τα «λαβωμένα» κτίρια της Αθήνας, αλλά και το ότι ο Δεκέμβρης του 2008 («τα Δεκεμβριανά των εφήβων», όπως έχει γράψει, εδώ, ο Γιώργος Φουρτούνης) ανακάλεσε μνήμες, αναφορές, συσχετισμούς και διαφορές με το 1944. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εβδομήντα χρόνων, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και το Φόρουμ Κοινωνικής Ιστορίας οργανώνουν, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, το επιστημονικό συνέδριο «Δεκεμβριανά 1944: το παρελθόν και οι χρήσεις του». Θέσαμε τρία ερωτήματα στον Πολυμέρη Βόγλη, τον Ηλία Νικολακόπουλο και την Ιωάννα Παπαθανασίου, από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

Ποιοι και γιατί θέλουν κυβέρνηση εθνικού σκοπού

Οσο πλησιάζουν οι κρίσιμες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας όλο και περισσότερες φωνές ακούγονται για τη λύση που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα ώστε να βγει από ένα ενδεχόμενο πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο.
Φωτογραφία: SoocΤην συγκυρία αυτή προσπαθεί όπως φαίνεται να εκμεταλλευτεί και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Με τη χθεσινή του δήλωση, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που πρώτο το iefimerida.gr είχε δημοσιεύσει, επιβεβαίωσε τα σενάρια που τον θέλουν να επιθυμεί την επανεμφάνισή του στην πολιτική σκηνή. Μάλιστα μετά από την πρόταση του για τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού ένας ένας οι συνεργάτες του εμφανίζονται δημοσίως επικροτώντας την πρόταση Παπανδρέου.

FAZ: Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθούν σε μάχες χαρακωμάτων όταν θα γίνουν κυβέρνηση

Δημοσίευμα της συντηρητικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung σκιαγραφεί το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα μετά την απόφαση για πρόωρη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
FAZ: Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθούν σε μάχες χαρακωμάτων όταν θα γίνουν κυβέρνηση Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για «φυγή του Σαμαρά προς τα εμπρός», εκτιμώντας ότι «με την εκλογή Προέδρου ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχειρεί να εξασφαλίσει ήδη από φέτος ένα τακτικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, το αριστερό κόμμα διαμαρτυρίας του Αλέξη Τσίπρα προηγείται στις δημοσκοπήσεις».
Όπως αναφέρει η FAZ, θα είναι δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τις «κοινωνικές του υποσχέσεις. Από τη μία πλευρά, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτώνταν από την καλή θέληση των αγορών και των Ευρωπαίων εταίρων, αν ήθελαν να διαπραγματευτούν μια σοβαρή απομείωση του ελληνικού χρέους, να αυξήσουν και πάλι τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, να εισαγάγουν γενναιόδωρες κοινωνικές παροχές και να πρέπει για όλα αυτά να δανειστούν εκ νέου.

ΓΙΑΤΙ «ΨΑΧΝΕΤΑΙ» ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ Η Χρυσή Αυγή στήνει ξανά σκηνικό έντασης: Υβρεις, απειλές, εκβιασμοί, υποκλοπές

Η Χρυσή Αυγή στήνει ξανά σκηνικό έντασης: Υβρεις, απειλές, εκβιασμοί, υποκλοπές
Χρήστος Καλλιμάνης Ουρλιαχτά, ύβρεις, απειλές και εκβιασμοί με υποκλοπές είναι μερικές από τις «αρετές» της Χρυσής Αυγής που είχαμε συνηθίσει να παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός κοινοβουλίου και, τώρα, το σκηνικό έντασης και πρόκλησης από το ακροδεξιό κόμμα επανήλθε στο προσκήνιο.
Νέες μαγκιές Μίχου εντός Κοινοβουλίου 
Τελευταία... πράξη ήταν η πισώπλατη επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή Νίκου Μίχου στον Πύρρο Δήμα, ως συνέχεια (μετά από έξι μήνες) του επεισοδίου που είχαν εντός κοινοβουλίου.
Την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής είχε ανακοινώσει διάλειμμα δέκα λεπτών και ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ήταν όρθιος συνομιλώντας με συναδέλφους του, με γυρισμένη πλάτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον χτύπησε με το χέρι του. Στη συνέχεια απομακρύνθηκε χωρίς να κοιτάξει καν πίσω του και πήγε στους άλλους χρυσαυγίτες γελώντας με το «κατόρθωμά» του. Ο Πύρος Δήμας ξαφνιάστηκε αλλά διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν έδωσε συνέχεια στην πρόκληση.

Η επίσκεψη του Αχμέτ και οι προκλήσεις των Τούρκων

Σπύρος Λίτσας Τι προσέφερε τελικώς η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού; Το απόλυτο τίποτα! Ηταν άκρως απογοητευτικό -στην αγγλική θα αποδιδόταν ως the absolute waste of time- να ακούς Τούρκους αξιωματούχους να καλούν την ελληνική πλευρά να δημιουργήσουν κάτι μαζί, «αφού έχουν τα αβγά, το βούτυρο και το ζυμάρι», ενώ «Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των πουλιών και των ψαριών του Αιγαίου»! Κι όλα αυτά με το «Barbaros» να κόβει βόλτες στον εθνικό θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μηδέν από μηδέν μηδέν και εις το πηλίκο τίποτα.Τι περιμέναμε, αλήθεια, από αυτήν την επίσκεψη, όταν α) η Τουρκία έχει κλιμακώσει τις προκλήσεις της απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο σε ιστορικά επίπεδα ανορθολογισμού, β) η τουρκική εξωτερική πολιτική βιώνει μια παρατεταμένη κρίση μεγαλείου, γ) όταν ακόμα και οι πλέον θετικά διακείμενοι προς την Τουρκία πολιτικοί παράγοντες στις δυτικές πρωτεύουσες εκφράζουν ανοικτά πλέον την ανησυχία τους με τις ποιοτικές επιλογές που εφαρμόζει η Αγκυρα στην αντιμετώπιση του ISIL ή στη στήριξη του κουρδικού παράγοντα.

Εμπειρογνώμονας: «Σχεδιάζεται η ανατροπή της κυβέρνησης της Βουλγαρίας»

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, ιδιαίτερα με τη ματαίωση του έργου του ρωσικού φυσικού αερίου, South Stream, στη Βουλγαρία, κυκλοφορούν φήμες ότι θα δημιουργηθεί εσωτερική πολιτική ένταση που θα ανατρέψει την κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ. «Είμαι σίγουρος ότι τώρα όλα είναι έτοιμα, περί τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο, για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης. Αναφέρομαι σε άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία, και κυριολεκτικά έχουν χάσει όλα τα βασικά συμφέροντά τους, τα οποία χάνονται με τη χώρα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο πολιτικός αναλυτής και ειδικός στις πολιτικές διεργασίες, Στέφεν Γκαμίζοφ στην τηλεόραση Nova TV, σήμερα το πρωί.

Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ «Φυτώριο αντι-ισραηλινών αισθημάτων η Ελλάδα»

Το γύρο του κόσμου κάνει από το πρωί η είδηση της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ με τον ξένο τύπο να σχολιάζει πως η Ελλάδα αποτελεί φυτώριο αντι-ισραηλινών αισθημάτων ενώ βλέπει ομοιότητες με την επίθεση πριν ένα χρόνο στην οικεία του γερμανού πρέσβη.
«Φυτώριο αντι-ισραηλινών αισθημάτων η Ελλάδα»
Το πρακτορείο AP αναφέρεται στις προσπάθειες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να συλλέξουν στοιχεία αποκλείοντας την γύρω περιοχή και υπενθυμίζει πως «πριν από ένα χρόνο η μικρή αριστερή οργάνωση “Λαϊκοί Αγωνιστές” είχε αναλάβει την ευθύνη για μια παρόμοια ένοπλη επίθεση έξω από την οικεία του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, η οποία επίσης τότε δεν είχε προκαλέσει τραυματισμούς»

Πού είναι ο Γιούνκερ;

Από την υπερέκθεση, τη δυναμική παρουσία από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, ο Γιούνκερ έχει περάσει σε δεύτερο, αν όχι σε τρίτο πλάνο σε όλα τα θέματα τρέχουσας και ζέουσας ευρωπαϊκήςεπικαιρότητας.Σίγησε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν μετά το μπαράζ επιθέσεων που δέχθηκε για τις πρακτικές φορολογικής και τραπεζικής ανομίας του Λουξεμβούργου, του οποίου υπήρξε πρωθυπουργός για περίπου είκοσι χρόνια;΄Η μήπως μένει συνειδητά έξω από τη σύγκρουση Γαλλίας ? Ιταλίας με Βρυξέλλες και Βερολίνο, γιατί κρατά τις δυνάμεις του για την κρίσιμη μάχη στήριξης του Ντράγκι όταν το ΔΣ της ΕΚΤ μετά τα μέσα Ιανουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου προχωρήσει σε τύπωμα χρήματος; Σε κάθε περίπτωση, η παρατεταμένη θητεία των ανύπαρκτων πολιτικά Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι έχει δημιουργήσει ένα κεκτημένο σιωπηρής εθελούσιας αυτοκατάργησης των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, προς μεγάλη ευτυχία του Βερολίνου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ Αρθρο - «φωτιά» του Economist: Το επικίνδυνο στοίχημα του Αντ. Σαμαρά

Αρθρο – φωτιά για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, δημοσιεύει ο Economist ο οποίος αναφέρει: «Τα τελευταία 40 χρόνια, δεν έχει προκύψει καμία μεγάλη πολιτική αναστάτωση στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.
Αρθρο - «φωτιά» του Economist: Το επικίνδυνο στοίχημα του Αντ. Σαμαρά
Η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές εκλογές είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα. Νιώθοντας ότι η πολιτική αστάθεια θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την κρίση του ευρώ, οι αγορές πανικοβλήθηκαν. Οι τιμές στο χρηματιστήριο Αθηνών υποχώρησαν σχεδόν κατά 13% την επομένη της ανακοίνωσης των προεδρικών εκλογών και οι αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών ομολόγων αυξήθηκαν πάνω από το 8%.Ο κ Σαμαράς δηλώνει ότι επισπεύδοντας τις προεδρικές εκλογές θα αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα, που έχει χαθεί ύστερα από τις επίμονες απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες γενικές εκλογές.

Δυναμική διπλωματική παρέμβαση της Ρωσίας στο Συριακό

SyriaAirAttack1
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμήρ Πούτιν έστειλε στη Δαμασκό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ο οποίος σε συνάντηση με τον πρόεδρο Μπασιάρ αλ Ασσαντ και το Σύρο ομόλογό του, πρότεινε την επανέναρξη των συνομιλιών με τη συριακή αντιπολίτευση στη Μόσχα. Σε ένα άλλο επίπεδο, ο Ρώσος Πρόεδρος, μετά την προσέγγιση με την Τουρκία στο θέμα της ενέργειας, άρχισε επαφές με Ασιατικές αναδυόμενες οικονομίες. Είχε συνομιλίες στο Νέο Δελχί με τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μότι, με επίκεντρο την αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών και τη συνεργασία στους τομείς της άμυνας, του φυσικού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας. Τα επόμενα 20 χρόνια η Ρωσία, αναμένεται να προμηθεύσει την Ινδία με 12 πυρηνικούς αντιδραστήρες, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύνταξη: Μαρία Λουκαίδου

Κάτι Δείχνει να Αλλάζει.....

Συγγνώμη φοιτητών από το ΕΚΠΑ για το «μεγάλο λάθος»-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ
«Συνάδελφοι συγγνώμη!» Μία εντυπωσιακή απόφαση για τα ήθη των φοιτητικών συλλόγων στα ελληνικά πανεπιστήμια πήρε ο σύλλογος προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Παν. Αθηνών (ΕΚΠΑ). Χθες, με ψήφισμά του ζήτησε «συγγνώμη από το ΕΚΠΑ, τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και κάθε οργανισμό που στεγάζεται σε χώρο του ΕΚΠΑ» για την κατάληψη του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, η οποία προκάλεσε τη διακοπή συνταγογράφησης στα νοσοκομεία και του email των πανεπιστημιακών. Το ψήφισμα εντυπωσιάζει και καταδεικνύει ότι αρχίζουν να γίνονται αισθητές οι ρωγμές στην αήθη αλλά παγιωμένη από δεκαετίες πρακτική των αυθαίρετων καταλήψεων.

Η Κίνα, η Ελλάδα και οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία

Γενικευμένη υποχώρηση των αγορών και μάλιστα μεγάλη σημειώθηκε την Τρίτη, καθώς η Κίνα και  η  Ελλάδα  υπενθύμισαν  στους επενδυτές ότι η παγκόσμια οικονομία παραμένει εύθραυστη. Η προειδοποίηση ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς δεν πρέπει να  επιτρέψουμε  στην εντεινόμενη αισιοδοξία  που  έχει  καλλιεργήσει η  ανάκαμψη  της αμερικανικής οικονομίας  να  επισκιάσει  τους κινδύνους. Η Κίνα και η Ευρώπη εγκυμονούν  τους  μεγαλύτερους κινδύνους  με  διαφορετικούς τρόπους.Στην περίπτωση της Κίνας, οι κίνδυνοι μπορούν σε μεγάλο βαθμό να αποφευχθούν και πρέπει απλώς να αντιμετωπισθούν. Για την Ευρώπη δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μια καλύτερη πολιτική –ή μάλλον μια οποιαδήποτε πολιτική– θα περιόριζε τους κινδύνους. Οι αρχές της Κίνας αγωνίζονται να αποτρέψουν μια έκρηξη του χρέους της χώρας, κυρίως όποιου τμήματός του  οφείλεται  σε  επισφαλή  δάνεια που έχουν λάβει οι τοπικές κυβερνήσεις.

Γιατί ο κ. Τσίπρας επιλέγει την «καυτή πατάτα»;

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ- Η προχθεσινή κατάρρευση του χρηματιστηρίου ήρθε να μας υπενθυμίσει το πόσο εύθραυστη παραμένει η ελληνική οικονομία, ενώ κατέστησε και πάλι επίκαιρο το ερώτημα γιατί η χώρα πρέπει να συρθεί σε πρόωρες εκλογές, καταπατώντας τους θεσμούς.Τη στιγμή που για άλλη μια φορά η χώρα φλερτάρει με τη χρεοκοπία, καλό θα ήταν να είχαμε έστω και την ύστατη ώρα ενηλικιωθεί πολιτικά, να είχαμε συμφωνήσει σε Πρόεδρο κοινής αποδοχής, να ολοκλήρωνε η σημερινή κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ώστε να ενταχθεί η χώρα σε πρόγραμμα πιστοληπτικής στήριξης, να εισερχόταν η οικονομία σε πορεία ανάκαμψης και η Ελλάδα να περνούσε όντως στην επόμενη μέρα.Ηταν τόσο δύσκολο να υπάρξει συμφωνία σε έναν μετριοπαθή πολιτικό -ακόμη και για τον Σταύρο Δήμα, ο Νίκος Παππάς μίλησε με ευθύτητα θετικά- να εκλεγεί Πρόεδρος συναινετικά και οι εκλογές να γίνουν σε χρόνο που θα είχε προαποφασισθεί;

LE MONDE: Ιδού οι Ευρωπαίοι «συνεργάτες»

Η μυστική φυλακή της CIA στην Πολωνία, η οποία σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας «φιλοξένησε» ανακρίσεις υπόπτων για τρομοκρατία
LE MONDE: Ιδού οι Ευρωπαίοι «συνεργάτες»
  Η «Monde» θυμίζει σε εκτενές χτεσινό άρθρο της την εμπλοκή χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, στην παράνομη κράτηση ή τη μεταφορά υπόπτων για τρομοκρατία προς το Γκουαντάναμο, το Αφγανιστάν και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, έχουν καταγραφεί συνολικά χίλιες παράνομες πτήσεις κρατουμένων προς τους παραπάνω σωφρονιστικούς προορισμούς, ενώ ανακαλύφθηκαν και τρεις μυστικές φυλακές σε Ρουμανία, Λιθουανία και Πολωνία. Μάλιστα η τελευταία, αν και αρνούνταν οποιαδήποτε ανάμειξη, καταδικάστηκε τον περασμένο Ιούλιο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αφού οι πολωνικές αρχές κρίθηκαν συνένοχες σε πράξεις βασανισμού.

Ελληνισμός και Τουρκία

http://4.bp.blogspot.com/-cIAANpO-_kc/Uz1Kl9uDmNI/AAAAAAABHi4/yWskhNcjRTQ/s1600/atta.jpg
Η εικόνα που αντίκρυζε κάποιος τόσο στο αεροδρόμιο της Αθήνας όσο και στο κέντρο της πόλης, τις προηγούμενες ημέρες, που η χώρα περίμενε με κομμένη την ανάσα την άφιξη του Νταβούτογλου, θύμιζε τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη στο βιβλίο του για τη Σαμοθράκη, όπου εκεί εξηγούσε τη μία και μοναδική κατάσταση που ζούσαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στην περίοδο της οθωμανικής κατοχής: Από τη μία ο πασάς και από την άλλη οι ραγιάδες.Μια οθωμανική περίοδο εμπλουτισμένη με κεμαλικό φασισμό, που παρεμπιπτόντως εσχάτως ονομάστηκε από τους εγχώριους θεσμικούς «εθνική κληρονομιά» (!). Έτσι οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού επί ελληνικού εδάφους απλώς επιβεβαίωσαν για ακόμα μία φορά την πολιτική της Τουρκίας για το Αιγαίο, την Κύπρο, για την ελληνική Θράκη, δηλαδή για τον Ελληνισμό, και από την άλλη τη θλίψη που νιώθει κανείς για τη χώρα που νίκησε αμέτρητες φορές το φασισμό.

Τουρκία: Οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλεια των πτήσεων στο τρίτο αεροδρόμιο της Πόλης και η κυβέρνηση τους τιμωρεί.

http://www.kalyongrup.com/getattachment/PROJELER/DEVAM-EDEN-PROJELER/UST-YAPI-PROJELERI/BAKIRKOY-ADALET-BINASI/istanbul-yeni-havalimani.jpg.aspx
Η μείωση του υψομέτρου του υπό κατασκευή τρίτου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης στα 70 μέτρα από τα 105 μέτρα, λόγω του υψηλού κόστους επιχωμάτωσης, μπορεί να καταστήσει το αεροδρόμιο μη λειτουργικό και τις πτήσεις ανασφαλείς, σύμφωνα με την Ένωση Επιμελητηρίων Τούρκων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων (TMMOB).«Η σχεδιαζόμενη μείωση του υψομέτρου του αεροδρομίου στα 70 μέτρα από τα 105 μέτρα- που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός - θα καταστήσει το αεροδρόμιο μη-λειτουργικό, καθώς δεν είναι δυνατόν τα αεροπλάνα να από- προσγειώνονται από ένα υψόμετρο70 μέτρων, σύμφωνα με τα διεθνή κριτήρια ασφάλειας πτήσεων », δήλωσε η έκθεση του Συντονιστικού συμβουλίου του TMMOB στην Κωνσταντινούπολη για το τρίτο αεροδρόμιο. Ο λόγος είναι το ύψος των γύρω λόφων που είναι απαγορευτικό για την ασφαλή προσέγγιση με όργανα.