12 Ιουνίου 2014

Έτσι «λεηλάτησαν» τον ενεργειακό πλούτο της Αιγύπτου

Αν και στη θεωρία ο τομέας της ενέργειας λειτούργησε θετικά προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές που χώριζαν το Ισραήλ και την Αίγυπτο, το Αλ Τζαζίρα, με μια αποκαλυπτική έρευνα, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πικρές αλήθειες για το πως η Αίγυπτος έχει καταλήξει σήμερα ενεργειακά εξαρτώμενη από το ισραηλινό φυσικό αέριο. Η διαφθορά πολιτικών και άλλων αξιωματούχων, τα αμαρτωλά συμβόλαια δισεκατομμυρίων, οι μυστικές συμφωνίες μεταξύ πρώην αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών, προκάλεσαν ζημιές για τον αιγυπτιακό λαό οι οποίες σήμερα εκτιμώνται στα 11 δις δολάρια. Στην ουρά της ιστορίας, κάποιος μπορεί να ερμηνεύσει και την πρόθεση της εταιρείας Noble, για υγροποίηση του ισραηλινού ΦΑ στα τερματικά της Union Fenosa στην Αύγυπτο, μια εξέλιξη που αν πάρει σάρκα και οστά, επηρεάζει άμεσα και τις ενεργειακές εξελίξεις στην Κύπρο.

Ο κίνδυνος τριχοτόμησης στο Ιράκ

http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2014/06/getFileArch534565ive.jpg Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η αιφνίδια «ανάφλεξη» στην Μ. Ανατολή, καθώς ο φανατισμός φέρνει το Ιράκ στα πρόθυρα του πολέμου. Στα χέρια των ανταρτών η καίρια πετρελαϊκή πόλη του Κιρκούκ, μετά την Μοσούλη. Νέος στόχος η Βαγδάτη.
Το Ιράκ κύλησε ακόμα πιο βαθιά σε έναν αιματηρό σεχταριστικό πόλεμο την Πέμπτη, καθώς κουρδικές δυνάμεις ανέφεραν πως έχουν καταλάβει τον έλεγχο της πόλης Κιρκούκ μετά την προέλαση των ισλαμιστών ανταρτών στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Μετά την κατάρρευση των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων – όπως έγινε και την Τρίτη στην Μοσούλη - οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά, βγήκαν από την περιοχή τους στο Βορρά για να καταλάβουν το Κιρκούκ, μια κίνηση που πολλοί βλέπουν σαν προμήνυμα του κατακερματισμού του Ιράκ σε τρεις εθνικές και σεχταριστικές περιοχές.

Ο έλεγχος του Κιρκούκ από τους Κούρδους πονοκέφαλος για την Τουρκία

https://pbs.twimg.com/media/Bp7c3C6CYAElahT.jpg
Στον πλήρη έλεγχο των Κούρδων έχει περάσει από νωρίς σήμερα το πρωί το Κιρκούκ, όταν εγκαταλείφθηκε από τα ιρακινά κυβερνητικά στρατεύματα, ενόψει του κινδύνου επίθεσης των τζιχαντιστών της ομάδας ISIS που έχουν κατακτήσει πόλεις του βορείου Ιράκ από τις αρχές της εβδομάδας. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήδη έγινε υποστολή της σημαίας του Ιράκ από κτίρια του Κιρκούκ και υψώθηκε η σημαία του αυτόνομου Κουρδιστάν, κάτι που προκαλεί εφιάλτες στην γειτονική Τουρκία η οποία θεωρεί casus belli την ίδρυση αυτόνομου Κουρδικού κράτους.

Πολεμικές «θύελλες» στο Ιράκ

Σε αγώνα ανάμεσα στους σιίτες και τους σουνίτες για τη διεκδίκηση της εξουσίας εξελίσσεται η κατάσταση στο Ιράκ υπό τον πρωθυπουργό Νούρι αλ Μαλίκι. Στρατηγική διεξόδου δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Ένας αδύναμος πρωθυπουργός, ο σιίτης Νούρι αλ Μαλίκι, απέναντι στην πιο σκληροπυρηνική σουνιτική ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και της Συρίας» και η διεθνής κοινότητα να παρακολουθεί αποσβολωμένη την επέλαση των τζιχαντιστών προς τη Βαγδάτη σε μιαν επιχείρηση - αστραπή. Τι συμβαίνει στο Ιράκ; Γιατί ο ιρακινός πρωθυπουργός δεν μπορεί να ελέγξει τη κατάσταση;

Τ/κ σε «δίκη» γιατί ύψωσαν Κυπριακή σημαία

Από: Μάριος Δημητρίου Για έκτη φορά και ισάριθμες αναβολές μέσα στον τελευταίο χρόνο, ζεύγος Τουρκοκυπρίων, ο Koray Basdogrultmaci και η Cinel Husseyin, γονείς ενός ανήλικου κοριτσιού, παρουσιάστηκαν χθες σε λεγόμενο δικαστήριο της κατεχόμενης Αμμοχώστου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «διατάραξη της ειρήνης» και για μη αναγνώριση του ψευδοκράτους. Είχαν συλληφθεί από «αστυνομικούς» στις 21 Ιουνίου 2013, γιατί είχαν αναρτήσει τρεις Κυπριακές σημαίες έξω από το σπίτι και το κατάστημά τους, κοντά στο λιμάνι Αμμοχώστου. Η «δίκη» αναβλήθηκε για έβδομη ακρόαση, στις 25 Ιουλίου 2014.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ



Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ*
Η κυβέρνηση είναι σε αποσύνθεση, η ΧΑ δεν είναι δύναμη ανατροπής, η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιστορική νίκη. Σε κάθε ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων κάθε συνεπές στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει αυτό το τρίπτυχο. Δυστυχώς υπάρχει συνοπτικός αντίλογος: Α) Η κυβέρνηση είναι σε αποσύνθεση αλλά παραμένει, δεν ανατρέπεται. Όχι πάντως με μάχες εντός του Κοινοβουλίου ή επισκέψεις στον Παπούλια. Μάχες εκτός Βουλής δεν υπάρχουν ή είναι αμελητέες. Β) Το επιχείρημα ότι η ΧΑ δεν είναι δύναμη ανατροπής είναι άνευ σημασίας. Ο κόσμος αδιαφόρησε παντελώς περί αυτού και εδώ και στην ΕΕ. Ο κόσμος αγνόησε ακόμα και τα περί εγκληματικής οργάνωσης. Ενδιαφέρθηκε, παντού στην ΕΕ (με εξαίρεση την Ιταλία), μόνο για όποιον τηρούσε επιδεικτικά σκληρή στάση απέναντι στις Βρυξέλλες/Βερολίνο. Ο κόσμος με την ψήφο του είπε καθαρά: 1) Ας τηρούσατε εσείς, οι Αριστεροί, σκληρή στάση δίνοντας το πραγματικό, ουσιαστικό περιεχόμενο, αλλά δεν το κάνατε. 2) Επειδή δεν το κάνατε δεν σας πιστεύουμε όταν κατηγορείται τους όποιους άλλους ότι κάνουν απλώς επίδειξη και φιγούρα ή ότι υπηρετούν το Σύστημα. 3) Με ένα τέτοιο αντίλογο τα περί πρωτιάς έχουν σχετική αξία, μάλλον με φιλοφρονήσεις εις εαυτόν μοιάζουν. Μηδενίζω τη νίκη; Όχι, όχι, όχι. Απλώς φοβάμαι τους πανηγυρισμούς, ότι συγκαλύπτουν ένα σκοτεινό, δυσάρεστο μέλλον.

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ



Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Το πρόβλημα που συζητιέται στον ΣΥΡΙΖΑ, και το θέτουν με ένταση τα ΜΜΕ, είναι ότι μετά τις ευρωεκλογές εμφανίζεται χωρίς συμμάχους είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά. Αλλά θέμα συμμαχιών δεν έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο χώρος της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Όποιος ανέλαβε το ρόλο του ύστατου μνημονιακού υποστηρικτή, διαλύθηκε, πρώτα ο Καρατζαφέρης τώρα ο Κουβέλης. Η ΔΗΜΑΡ συνεργάστηκε για να επιβληθούν/παραταθούν τα Μνημόνια και εξαερώθηκε. Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ δεν χρειάζεται να ψάχνουν για άλλη εξήγηση, αυτή φτάνει και περισσεύει. Τώρα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ψάχνουν πως να σωθούν όπως-όπως και άλλοι βλέπουν σωσίβιο στη ΝΔ, άλλοι σε μια «μεγάλη» κεντροαριστερά και άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν σανίδα σωτηρίας.

Νέες γερμανικές επενδύσεις στη Σερβία ζήτησε ο Βούτσιτς από τη Μέρκελ


Οι υπουργοί έπιασαν δουλειά… στις κάμερες (Kαι Ενα Σχόλιο)

http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2014/06/SAMARAS-YPOURGIKO01-11JUNE2014.jpgΣοβαρότητα, πολλή δουλειά και λίγα λόγια ζήτησε από τους νέους υπουργούς ο Αντ. Σαμαράς. Για τη σοβαρότητα και τη δουλειά είναι ακόμη νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα – αλλά λόγια ακούσαμε, ήδη χθες, πολλά, καθώς κάποιοι υπέκυψαν στον πειρασμό των δηλώσεων στις κάμερες που είχαν στηθεί έξω από τα υπουργεία τους. Μάλλον πρέπει να καταλάβουν, τώρα που είναι νωρίς ακόμη, ότι η δουλειά τους δεν είναι να κάνουν δηλώσεις και σχόλια στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις…
Ο Μάκης και τα… μπεϊμπιλίνο: Πάντως, η πιο «χτυπητή» παρασπονδία έγινε χθες από τον Γερ. Γιακουμάτο, ο οποίος, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του υφυπουργού Ανάπτυξης, είπε και πολλά και μεγάλα λόγια, τα οποία δεν αποπνέουν ιδιαίτερα μεγάλη σοβαρότητα. Το πρωί εξήγγειλε -από ραδιοφώνου- ότι «σε δύο μήνες θα υπάρχουν αποτελέσματα στη μείωση των τιμών», ενώ αργότερα, στο υπουργείο, εξήγησε ότι «ο στόχος είναι ένας: μείωση (του κόστους) του καλαθιού της νοικοκυράς, των βασικών αγαθών – ψωμί, φέτα, λάδι, μπεϊμπιλίνο, απορρυπαντικά και τηλέφωνα».

Πιέσεις από ΗΠΑ και ΕΕ «παγώνουν» τον αγωγό South Stream

Η Βουλγαρία φοβάται για κυρώσεις από την σχεδιαζόμενη παράκαμψη της Ουκρανίας
Πιέσεις από ΗΠΑ και ΕΕ «παγώνουν» τον αγωγό South Stream
Έπειτα από ασφυκτικές πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και των Ηνωμένων Πολιτειών, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας υποχρεώθηκε τελικά να παγώσει τις εργασίες κατασκευής του αγωγού South Stream που πρόκειται (όταν ολοκληρωθεί) να μεταφέρει φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά, παρακάμπτοντας την Ουκρανία. Ο… κύβος ερρίφθη έπειτα και από την επίσκεψη τριών αμερικανών γερουσιαστών στη Σόφια, με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικανό Τζον Μακέιν από την Αριζόνα, που ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησαν ότι αν η βουλγαρική κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί τότε παραβιάζει ευθέως τις υπάρχουσες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας με αφορμή την ουκρανική κρίση.

Αναταράξεις από τη «χαμένη» Καρυάτιδα

Η Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι ακόμη Ελληνίδες ως άλλες Καρυάτιδες μπήκαν στο Βρετανικό Μουσείο, αναζητώντας τη χαμένη «αδερφή τους». ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ  
Μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο η Σόνια Θεοδωρίδου ήταν μια γνωστή Ελληνίδα σοπράνο, από τις ταλαντούχες της γενιάς της και σίγουρα μια από τις πιο δραστήριες. Ολα αυτά έχουν μπει σε δεύτερο πλάνο τις τελευταίες ημέρες. Η δημοσιοποίηση της διαμαρτυρίας της, υπό τη μορφή καλλιτεχνικού δρώμενου, στο Βρετανικό Μουσείο, με τη σύμπραξη και τη θερμή υποστήριξη του συζύγου της, μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη, έχει πυροδοτήσει ζωηρές συζητήσεις που κινούνται σε δύο βασικούς άξονες: την αισθητική της πρωτοβουλίας και την αποτελεσματικότητα ανάλογων κινήσεων, όταν ακριβώς προκύπτουν τόσα πολλά θέματα που άπτονται της επικοινωνίας και της εικόνας, ενώπιον μάλιστα ενός διεθνούς κοινού.

Νέα «τορπίλη» για τα υποβρύχια

Η ελληνική πλευρά είχε καταστήσει σαφές πως τυχόν δικαστικές, φορολογικές ή άλλες εκκρεμότητες δεν επηρεάζουν τη συμφωνία για την παράδοση των υποβρυχίων. TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥΕνα περίεργο σκηνικό στήθηκε πριν από μερικές ημέρες στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ενώ οι εργάτες είχαν καταφέρει στις αρχές του έτους, για δεύτερη φορά, να εμποδίσουν τις κατασχέσεις γερανών, πλοίων και δεξαμενών, έναντι χρεών που είχαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στις 4 μ.μ. της Τρίτης διμοιρίες ΜΑΤ και ο εισαγγελέας επέτυχαν να εφαρμοσθεί η δικαστική απόφαση: κατέσχεσαν έναν πλωτό γερανό ενώ το ναυπηγείο βρισκόταν υπό τη διαχείριση του Πολεμικού Ναυτικού, όπως άλλωστε είχε συμφωνήσει ο υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον ισχυρό άνδρα των ναυπηγείων, Ισκαντάρ Σάφα. Η ελληνική πλευρά είχε καταστήσει σαφές προς την πλευρά του Λιβανέζου μεγαλομετόχου της προβληματικής ναυπηγικής επιχείρησης ότι οι τυχόν δικαστικές, φορολογικές ή άλλες εκκρεμότητες δεν επηρεάζουν τη μεταξύ τους συμφωνία για την παράδοση στο ελληνικό Ναυτικό των υποβρυχίων, τα οποία έχουν κοστίσει 2,5 δισ. ευρώ στον Ελληνα φορολογούμενο.

Εξαντλημένοι, λιποτακτούν μαζικά

KAREEM FAHIM και SUADAD AL-SALHY / THE NEW YORK TIMES
Εκατοντάδες είναι τα κρούσματα λιποταξίας τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των ανδρών του ιρακινού στρατού, που πολεμούν ήδη έξι μήνες στο δυτικό Ιράκ. Ο πεζικάριος Μπασάρ αλ Χαλμπουσί, ο οποίος λιποτάκτησε πριν από μία εβδομάδα, λέει ότι ο θάνατος συντρόφου του από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή υπήρξε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον έσπρωξε στη λιποταξία, όπως και εκατοντάδες άλλα μέλη του συντάγματός του. «Το κράτος είναι αδύναμο. Η μάχη αυτή δεν θα τελειώσει ποτέ», λέει ο Χαλμπουσί. Η λιποταξία σουνιτών στρατιωτών από τις θρησκευτικά μεικτές μονάδες του στρατού δημιουργεί, στο μεταξύ, την εντύπωση ότι το στράτευμα είναι πια σιιτικό, παρότι μεταξύ των λιποτακτών συγκαταλέγονται και πολλοί σιίτες.

Μουντιάλ μπούμερανγκ...

https://lh5.googleusercontent.com/-L9QU04nisy4/U5lEpxuyLZI/AAAAAAAATVs/UQgEazQs4DM/s426/brasil13.jpg
Αρτον και θεάματα έλεγαν στην Αρχαία Ρώμη μια παράδοση εκμαίευσης λαϊκής συναίνεσης και κοινωνικής αποδοχής που συνεχίστηκε ανά τους αιώνες. Κορυφώθηκε τον 19ο αιώνα με τις διεθνείς εκθέσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων: στο Βερολίνο το 1936 ο Χίτλερ εξέθεσε τα πρώτα του επιτεύγματα, νομιμοποιήθηκε από την παγκόσμια συμμετοχή και τον λαϊκό ενθουσιασμό.
Σήμερα παρατηρείται μια θεαματική αντίστιξη με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Βραζιλία: στη χώρα του ποδοσφαίρου καλώς εχόντων των πραγμάτων η διοργάνωση του Μουντιάλ θα έπρεπε να είναι μια μεγάλη λαϊκή γιορτή, θριαμβευτική επιβεβαίωση της ανάδειξης της χώρας σε περιφερειακή δύναμη. Το Μουντιάλ στη Βραζιλία πυροδότησε εξέγερση και οργή, καθώς καταγράφηκε ως μια διεθνής χρηματοοικονομική και εμπορική επένδυση που όχι μόνον δεν αφορά την πλειοψηφία των πολιτών αλλά γίνεται σε βάρος τους.

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Κύπρος: Σχεδόν... μειονότητα οι Ελληνοκύπριοι!

Κύπρος: Σχεδόν... μειονότητα οι Ελληνοκύπριοι!
Σοκ προκαλεί η μελέτη του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου, σύμφωνα με την οποία οι Ελληνοκύπριοι είναι σχεδόν ήδη μειοψηφία στο νησί και σίγουρα θα είναι μειοψηφία τα επόμενα χρόνια.Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, οι Ελληνοκύπριοι είναι μόνο 572.000, με πτωτική τάση. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιαννάκης Μάτσης, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, είπε ότι επέρχεται «πληθυσμιακή καταστροφή», αφού αυτή τη στιγμή υπερτερούν οι κάτοικοι στα κατεχόμενα και οι μουσουλμάνοι σε ολόκληρη την Κύπρο.Μεγάλη ανησυχία προκαλεί επίσης η υπογεννητικότητα μεταξύ των Ελληνοκυπρίων, η γήρανση του πληθυσμού και το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Από το Καράτσι στη Μοσούλη

http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20140611/engine/imerisia_LARGE_t_1061_43769998_type12128.jpg
Ενα σουνιτικό αραβικό κράτος αποτελούμενο από το Κεντρικό Ιράκ και την Κεντρική και Ανατολική Συρία και ένα κράτος των Παχτούνων υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν που θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του Αφγανιστάν και την περιοχή βορειοδυτικών συνόρων του Πακιστάν: Τα όσα δραματικά γεγονότα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο Καράτσι και στη Μοσούλη δείχνουν την παραπάνω δυναμική ως μη αντιστρέψιμη.Ετσι η επέμβαση των ΗΠΑ το 2001 στο Αφγανιστάν και το 2003 στο Ιράκ αναδεικνύεται ως χαριστική βολή στην παλαιά τάξη πραγμάτων στα σύνορα και τις εσωτερικές καθεστωτικές ισορροπίες που είχαν προκύψει την εποχή της αποικιοκρατίας.

Αποψη: Αλλαγές στον χάρτη της Μέσης Ανατολής;

Δεν αποτελεί έκπληξη η ενισχυμένη παρουσία του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS), μιας οργάνωσης-παρακλάδι της Αλ Κάιντα, στις σουνιτικές περιοχές του Ιράκ. Εκμεταλλευόμενη την αντιπαράθεση μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης στη Βαγδάτη, όπου κυριαρχούν οι σιίτες, και της σουνιτικής μειονότητας στο κεντρικό Ιράκ, αλλά και την εμφύλια σύγκρουση στη Συρία, όπου τζιχαντιστικές ομάδες ελέγχουν περιοχές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, η οργάνωση ISIS είχε καταλάβει τις τελευταίες εβδομάδες τη Νινευή και άλλες μικρότερες πόλεις στο κεντρικό Ιράκ. Ουδείς, ωστόσο, περίμενε ότι θα επετίθεντο στη Μοσούλη και θα κατάφερναν να καταλάβουν με τέτοια ευκολία ένα πολύ σημαντικό διοικητικό και οικονομικό κέντρο και μια πόλη με 1,5 εκατομμύριο κατοίκους. Η κατάρρευση των κυβερνητικών δυνάμεων προκαλεί ερωτήματα για την ικανότητα της κεντρικής κυβέρνησης να ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο στο σύνολο της ιρακινής επικράτειας.

Κιόνελι 1958 - Θράκη «Efes» & Νταβούτογλου

http://www.amen.gr/images/articles/article_5972/article_5972.jpg

Με τον Λάζαρο Μαύρο- Α Π Ο ΧΡΟΝΙΑ το σενάριο της ετήσιας άσκησης «Efes» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ήταν η εισβολή σε γειτονική χώρα. Εξ αιτίας, ή με την πρόφαση, ότι κινδυνεύει ή υφίσταται επίθεση η εκεί διαβιούσα τουρκική μειονότης. Καλό είναι να το θυμούνται αυτό, ιδίως οι εν Αθήναις. Μαζί και την υπόμνηση πόσα χρόνια προ της καταστροφής του 1974, εκπαιδευόταν και διεξήγαγε την ετήσια άσκηση για εισβολή στην Κύπρο η 39η Μεραρχία του μετέπειτα Αττίλα...