10 Μαρτίου 2014

Ποιοί είναι και ποιόν υποστηρίζουν οι ολιγάρχες της Ουκρανίας

Αποτελούν βασικούς παράγοντες στην εξελισσόμενη κρίση Κιέβου-Μόσχας
Ποιοί είναι και ποιόν υποστηρίζουν οι ολιγάρχες της Ουκρανίας
Είναι μια χούφτα μεγιστάνες, που με το χρήμα, τα ΜΜΕ και την επιρροή τους ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Με δύο από αυτούς να κατέχουν ήδη θέσεις-κλειδιά στη νέα κυβέρνηση, οι ολιγάρχες της Ουκρανίας αποτελούν βασικούς παράγοντες στην εξελισσόμενη κρίση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.Σε σχέση με τους Ρώσους ομολόγους τους έχουν μικρότερες περιουσίες, αλλά είναι πολύ πιο ενεργοί στην πολιτική - γι΄αυτό δεν είναι τυχαίο που η μεταβατική κυβέρνηση τους έχει καλέσει να στηρίξουν την νέα κατάσταση.Δύο από τους μεγαλύτερους έχουν συμφωνήσει να διοικήσουν επαρχίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ρωσικής απειλής. Αλλά οι ολιγάρχες υπολογίζουν πάνω από όλα τα οικονομικά συμφέροντά τους, και ως εκ τούτου είναι αναγκασμένοι να κοιτάζουν και προς την Δύση και προς την Ανατολή. Ποιοι είναι λοιπόν και ποιόν υποστηρίζουν πραγματικά;

Ιρανικές ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς με προορισμό τη Γάζα ισχυρίζεται ότι εντόπισε το Ισραήλ

http://defense-update.com/wp-content/uploads/2014/03/m302_klos_c_530-266x300.jpg
Σαράντα πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ισχυρίζεται το Ισραήλ ότι εντόπισε στο υπό παναμαϊκή σημαία πλοίο Klos-C που αναχαίτισε την Τετάρτη στην Ερυθρά Θάλασσα μεταξύ Ερυθραίας και Σουδάν. Το Klos-C συνοδεύθηκε από δύο ισραηλινά πολεμικά πλοία στο λιμάνι του Εϊλάτ, όπου και αφαιρέθηκε το φορτίο του.Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός – αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή – δείχνει ότι το πλοίο μετέφερε πυραύλους Μ-302 με βεληνεκές 160 χιλιομέτρων. Το Ισραήλ κάνει λόγο για πυραύλους ιρανικής προέλευσης με αποδέκτες Παλαιστίνιους μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας.

Μειώνονται οι γεννήσεις αυξάνονται οι θάνατοι

Δρεττάκης Μανόλης Τα Μνημόνια που έχουν επιβληθεί από τους δανειστές τους σε 3 από τα 15 κράτη-πρώτα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ( Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία) και η πολιτική που έχει επιβάλει η Γερμανία σε όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. -εκτός από την ύφεση ή τη χαμηλή ανάπτυξη και τα σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει- έχουν δυσμενείς επιπτώσεις και στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα κράτη-μέλη και η Ε.Ε. ως σύνολο, η οποία γηράσκει. Είναι, κατά συνέπεια, ενδιαφέρον να εξετάσουμε ποιες ήταν οι επιπτώσεις αυτές στα 15 κράτη-πρώτα μέλη της Ε.Ε. τη διετία 2011 και 2012 για την οποία υπάρχουν στοιχεία για τις γεννήσεις και τους θανάτους.

Οι ενεργειακές επιλογές της Ευρώπης πέραν της Ρωσίας

http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2014/03/FYSIKO-AERIO01-07MARCH20141.jpg
Οι δυτικοί αξιωματούχοι αγωνίζονται να αμβλύνουν την ασφυκτική πίεση της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας στον ενεργειακό τομέα, ως την πλέον πρόσφατη ένδειξη της αυξανόμενης πίεσης προς τη Μόσχα προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στην Ουκρανία. Αυτό επισημαίνουν οι Ian Talley  και Amy Warder σε άρθρο τους στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «West Tries to Loosen Russia’s Gas Grip».Οι επιλογές που εξετάζουν οι αξιωματούχοι της ΕΕ και των ΗΠΑ περιλαμβάνουν μεγαλύτερες εξαγωγές αμερικανικού φυσικού αερίου, την αναστροφή της ροής του φυσικού αερίου μέσω αγωγών από τη Δυτική Ευρώπη προς την Ουκρανία, καθώς και την επιτάχυνση των σχεδίων στην Ευρώπη προκειμένου τα κ-μ της να αγοράζουν αυξημένες ποσότητες ενέργειας από άλλες χώρες πλην της Ρωσίας.

Ενας στρατηγός της Βέρμαχτ αφηγείται...

Η παράδοση των Ιταλών, η σφαγή της Κεφαλλονιάς και οι σχέσεις με τον ΕΔΕΣ
Ενας στρατηγός της Βέρμαχτ αφηγείται...
Η επίσκεψη του προέδρου της Ομοσπονδιακής Γερμανίας οπωσδήποτε ανακαλεί μνήμες απάνθρωπης βίας των προγόνων του ενάντια σε μια μικρή, καταπονημένη αλλά περήφανη χώρα του Νότου. Ταυτοχρόνως δίνει την ευκαιρία για την επικαιροποίηση της ιστορικής έρευνας όσον αφορά τη Γερμανική Κατοχή. Η πρόσφατη ανακάλυψη από τον γράφοντα των αδημοσίευτων απομνημονευμάτων του στρατηγού Χούμπερτ Λαντς (Hubert Lanz, 1896-1982) στο Ινστιτούτο Xούβερ του Στάνφορντ επιτρέπει μια επαναξιολόγηση της δράσης του στην Ελλάδα το 1943-44. Αν μη τι άλλο, η υπαγόρευσή τους το 1975, είκοσι οκτώ χρόνια μετά την παραπομπή του στη Δίκη της Νυρεμβέργης, δημιουργεί προσδοκίες για μια ειλικρινή και χωρίς πάθος αφήγηση των γεγονότων εκείνης της εποχής. 

Κάτι αλλάζει στη Μέση Ανατολή

Ευρύτερη προσέγγιση με άξονα τη «γέφυρα» μεταξύ Ριάντ και Τελ Αβίβ
Κάτι αλλάζει στη Μέση Ανατολή«Επίδειξη ψεύτικης διαλλακτικότητας και προπέτασμα καπνού για να συνεχίζει την πολιτική εναντίον του παλαιστινιακού λαού» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου της περασμένης Τρίτης ο παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς. «Είμαι έτοιμος να συνάψω μια ιστορική ειρήνη με τους παλαιστίνιους ηγέτες» είχε δηλώσει ο κ. Νετανιάχου μιλώντας στο ετήσιο συμπόσιο του ισραηλινού λόμπι AIPAC στην Ουάσιγκτον. Πρόσθεσε ότι μια ειρήνη με τους Παλαιστίνιους ανοίγει τον δρόμο για «καλύτερες σχέσεις και με άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής». Δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού ο Λευκός Οίκος, αν και εκπρόσωπός του τη χαρακτήρισε «ουσιαστική». Η προσοχή των Αμερικανών - κυβερνητικών αξιωματούχων, του Κογκρέσου και πολλών πολιτικών σχολιαστών - επικεντρώθηκε σε ένα άλλο σημείο του λόγου του.

Ο Ομπάμα διαψεύδει τον Ερντογάν για τo περιεχόμενο συνομιλίας τους


Ο Ομπάμα διαψεύδει τον Ερντογάν για τo περιεχόμενο συνομιλίας τους
Αδειάζει τον Ερντογάν ο Λευκός Οίκος: με μια ασυνήθιστη ανακοίνωση διαψεύδει όσα υποστήριξε ο τούρκος πρωθυπουργός ότι του είπε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική συνομιλία τους.Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι διαστρέβλωσε το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας ανάμεσα στους δύο ηγέτες που έλαβε χώρα στις 19 Φεβρουαρίου και αφορούσε την έκδοση του ισλαμιστή κληρικού Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.Ο Γκιουλέν, που έχει πολλούς οπαδούς στην Τουρκία, ήταν μέχρι πρότινος σύμμαχος του Ερντογάν και στήριζε το Κόμμα Ευημερίας και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στις εκλογές, όμως πρόσφατα τα έσπασε με τον τούρκο πρωθυπουργό.

Τουρκία: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 13 για την υπόθεση Εργκενεκόν

http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/8586bd3aeaf0225462649fdcd91c3448_XL.jpg
Πηγή: Express.gr >Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε σήμερα την αποφυλάκιση 13 ανθρώπων που είχαν καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης με την κατηγορία της εμπλοκής σε απόπειρα πραξικοπήματος, τρεις ημέρες μετά την απελευθέρωση του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού της Τουρκίας Ιλκέρ Μπασμπούγ που είχε κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση.Μεταξύ των 13 περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι, δικηγόροι, απόστρατοι αξιωματικοί και ένα μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών. Όλοι τους αποφυλακίστηκαν επωφελούμενοι από τον νέο νόμο που περιορίζει τη μέγιστη διάρκεια προφυλάκισης των κατηγορουμένων. Είχαν καταδικαστεί το 2013 για τη συμμετοχή τους στο λεγόμενο δίκτυο Εργκενεκόν, στόχος του οποίου φέρεται ότι ήταν η ανατροπή της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ουκρανία κατά Buzgalin

http://www.philenews.com/data/2014/03/09/skitso-10032014.jpg
Κώστας Γουλιάμος Ο ALEKSANDER Buzgalin είναι καθηγητής στο κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας. Πιστεύει ότι από τα βαθιά προβλήματα της Ουκρανίας δεν θα προκύψει λύση. Για τον Ρώσο καθηγητή, η Ουκρανία βρίθει αντιφάσεων. Επειδή θεωρώ σημαντική την προσέγγισή του, σταχυολογώ αποσπάσματα από ένα άρθρο του. Ο Buzgalin θεωρεί πως τα γεγονότα στα τέλη του φθινοπώρου του 2013 είναι μόνο επιφανειακά όμοια με εκείνα του 2004. Η κατάσταση έχει γίνει πολύ πιο σύνθετη. Το 2004, η κύρια δύναμη στη Μαϊντάν (πλατεία Ανεξαρτησίας) αποτελείτο από τους ανθρώπους που είχαν κουραστεί από την αυθαίρετη και περιφρονητική συμπεριφορά της κυβερνώσας πολιτικο-οικονομικής ελίτ. Η κατάσταση στη Μαϊντάν τώρα είναι διαφορετική από πολλές απόψεις. Η γενική δυσαρέσκεια απέναντι στον παρασιτισμό των Αρχών παραμένει, αλλά αυτό που είναι τώρα στο προσκήνιο αποτελεί αποτέλεσμα προσεκτικά μελετημένης οργάνωσης εκ μέρους των φιλο-δυτικών πολιτικών και οικονομικών ελίτ.

Ανατολική Μεσόγειος - Ουκρανία

http://en.ria.ru/images/15520/63/155206369.jpg
Στέφανος Κωνσταντινίδης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία ότι η κρίση στην Ουκρανία επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Τόσο η Τουρκία όσο και η Κύπρος επηρεάζονται από όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κριμαίας. Η Τουρκία εμπλέκεται γιατί από τη μια είναι μέλος του ΝΑΤΟ και κατ' επέκταση της δυτικής συμμαχίας η οποία καταδικάζει τη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία. Η τουρκική διπλωματία όμως έχει πετύχει μέχρι στιγμής να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους δυτικούς συμμάχους της χώρας και τη Μόσχα. Αν και υπό κανονικές συνθήκες η Άγκυρα θα είχε κάθε λόγο να συνταχθεί με τη Δύση και να καταδικάσει τη ρωσική επέμβαση, εντούτοις δεν το έχει κάνει. Τα στρατηγικά της συμφέροντα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας αλλά και η προστασία των τουρκόφωνων Τατάρων της Κριμαίας, συνηγορούν υπέρ της συμπόρευσής της με τη Δύση.

Στο σκοτάδι οι έρευνες Malaysia Airlines: Ποιοι είναι οι Ουιγούροι-Τούρκοι που θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατία στην μοιραία πτήση


Malaysia Airlines: Ποιοι είναι οι Ουιγούροι-Τούρκοι που θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατία στην μοιραία πτήσηΠριν μία εβδομάδα, Ουιγούροι είχαν αιματοκυλίσει σιδηροδρομικό σταθμό στην Κίνα H χρονική συγκυρία της εξαφάνισης του αεροπλάνου, μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία με μαχαίρια 29 ατόμων σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κούνμινγκ της Κίνας,  προκαλεί υποψίες ότι ένοπλοι από την κινεζική μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων μπορεί να εμπλέκονται στην μυστηριώδη υπόθεση με την εξαφάνιση του αεροσκάφους των Malaysia Airlines. Ένας από τους μαλαισιανούς αξιωματούχους δήλωσε ότι οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ανάμειξης Ουιγούρων - τουρκόφωνων μουσουλμάνων της Κίνας επισημαίνοντας ότι Ουιγούροι απελάθηκαν στην Κίνα από την Μαλαισία το 2011 και το 2012 επειδή διέθεταν πλαστά διαβατήρια.

Το μέλλον των Ελλήνων στην Κριμαία

http://4.bp.blogspot.com/-sXqcOJ5wxlg/Uxt2FlH-_VI/AAAAAAAASPs/HuA3Ssw3S0g/s1600/1234.jpg
ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ-fpetalidis@ekdotiki.gr Ο ελληνισμός, εκτός των ελλαδικών συνόρων, έχει πληρώσει ακριβά τις ανακατατάξεις και τις εθνοτικές συγκρούσεις, στη σύγχρονη εποχή. Σε περιόδους όπου υπήρχε και η ελάχιστη πολιτική σταθερότητα, οι Ελληνες αναπτύχθηκαν, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και σε πολιτιστικό, δημιούργησαν κοινότητες που έφτασαν και σε σημεία ευημερίας. Κι αυτό, γιατί ήταν πάντοτε εργατικοί, διορατικοί, παράτολμοι και άνοιξαν δρόμους. Δεν επαναπαύτηκαν, αλλά αναπτύχθηκαν σε όλους τους τομείς.

Η «Μεγάλη Ιδέα» και η παρακμή της Ελλάδας-Για να σταματήσει η συρρίκνωση του Ελληνισμού

http://3.bp.blogspot.com/-r6uEcwKRj44/Ux1zPZ7pYFI/AAAAAAAASQc/3-6h8iTDY2w/s1600/euksinos_pontos_183911192.jpg
Nα τα πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή. Η Μεγάλη ιδέα αποτέλεσε το μπάλσαμο των 400 χρόνων της Τουρκοκρατίας στις ψυχές των Ελλήνων. Ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με το κλίμα δε της εποχής και την ιστορική συγκυρία.
Πίσω από την Μεγάλη Ιδέα κρύβονταν ο Βενιζελισμός το όραμα του Ελευθερίου Βενιζέλου ένα κράτος , ισχυρό, αξιόπιστο, λειτουργικό να ενώσει ολάκερο το Ελληνικό Έθνος και να λειτουργήσει ως κέντρο που θα ενωσει τα γεωγραφικά σημεία στα οποία ο Ελληνισμός διέθετε προϊστορική παρουσία. Δηλαδή το τρίπτυχο Ισχυρό Κράτος-Ισχυρό Έθνος-Εθνική Στρατηγική.

Ο ρεαλισμός διδάσκει…

http://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/e0ab84f74ac162ca354539656ab95937_XL.jpg?v=1
Η διεθνής κοινότητα, και ιδιαιτέρως οι ΗΠΑ και η Ε.Ε., ρίχνουν μαύρο δάκρυ για ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Δίδεται στήριξη στην ακεραιότητα της Ουκρανίας, την οποία όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί επί της ουσίας, αφού κανείς δεν θα τολμήσει να τα βάλει στρατιωτικά με τη Ρωσία, καθότι κάτι τέτοιο θα άνοιγε τον ασκό ενός παγκόσμιου πολέμου. Και η Τουρκία, που κραυγάζει για τη μειονότητα των Τατάρων της Κριμαίας, λογικά ουδέν θα πράξει. Η Μόσχα δεν είναι ούτε Κύπρος ούτε Ελλάδα.

Φιλοσκοπιανά κόλπα…

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4f/Party_Logo_of_the_European_Free_Alliance.svg/425px-Party_Logo_of_the_European_Free_Alliance.svg.png
Όσοι νόμιζαν ότι έχουμε ησυχάσει από τη σκοπιανή προπαγάνδα για την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, κάνουν λάθος. Αυτή τη φορά οι γνωστοί της παρέας του Ουράνιου Τόξου βρίσκουν όχημα για να συμμετάσχουν στις… ευρωεκλογές. Με τρόπο που θα επιχειρεί να ξεγελάσει το εκλογικό σώμα, το Ουράνιο Τόξο θα βάλει υποψήφιό του στη λίστα της European Free Alliance, στην οποία συμμετέχουν σχεδόν τριάντα κόμματα από όλες τις χώρες της Ευρώπης, συνήθως κόμματα εθνικιστικά, αποσχιστικά και περιθωριακά. Όμως, ένα ωραίο περιτύλιγμα μπορεί να ξεγελάσει πολίτες όχι μόνο φυσικά στη Δυτική Μακεδονία αλλά και στην Κρήτη, και στην Πελοπόννησο, και στη Ρόδο και αλλού. Άντε, όμως, μετά να εξηγήσεις στους αδέκαστους «παρατηρητές» του ΟΗΕ ότι οι ψηφοφόροι αυτοί δεν είναι μέλη της υποτιθέμενης «μακεδονικής μειονότητας», αλλά πολίτες που απλώς ήθελαν να ψηφίσουν ένα άλλο κόμμα, στο όποιο δεν ήξεραν όμως ότι έχει βρει καταφύγιο η παρέα του Ουράνιου Τόξου.

H Ουκρανία και η στάση ΗΠΑ και Obama

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/03/09/resized/ukra3_533_355.jpg
Των Dana H. Allin και Steven Simon  Καθώς η κρίση εξελίσσεται στην Ουκρανία, έχει αναπτυχθεί πολλή ρητορική γύρω από τα ερωτήματα σχετικά με την σκληρότητα και την «αξιοπιστία» της Δύσης και, ειδικότερα, του Barack Obama. Να είστε επιφυλακτικοί με αυτή την φλυαρία, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ανοησίες και σε ορισμένες περιπτώσεις, για επικίνδυνες ανοησίες.Στην Κυριακάτικη έκδοση της Washington Post, ο David Kramer, υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του George W. Bush, εκτίμησε  ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν «χρησιμοποιήσει φρικιαστική βία εναντίον των διαδηλωτών», επειδή ο Πρόεδρος Obama απέτυχε να βομβαρδίσει τη Συρία, αφού έκανε χρήση χημικών όπλων.

Γιατί η Ελιά ήταν εξαρχής καταδικασμένη

Γράφει  ο Σταύρος ΛυγερόςΛΟΓΩ ΚΑΙ της μεγάλης δημοσιότητας που της είχε δοθεί από τα ΜΜΕ, η «Κίνηση των 58» είχε τροφοδοτήσει μεγάλες προσδοκίες για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς. Οπως θα δείξουμε στη συνέχεια, όμως, η πρωτοβουλία ήταν εξαρχής καταδικασμένη να πέσει στο κενό. Το γεγονός, μάλιστα, ότι η «Κίνηση των 58» τα έσπασε με το ΠΑΣΟΚ, λόγω του σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές, μάλλον την προστάτευσε, έστω και προσωρινά, από ανώμαλη προσγείωση.Η κατάρρευση του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι αυτό που συμβατικά αποκαλείται Κεντροαριστερά έπαψε να είναι ο ένας από τους δύο μεγάλους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους. Απλώς σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι που ανήκουν σ’ αυτό τον χώρο έπαψαν να θεωρούν το ΠΑΣΟΚ προνομιακό πολιτικοκομματικό εκφραστή τους.

ΤΟΥΡΚΙΑ Νέα συνομιλία για μίζες «καίει» την κυβέρνηση Ερντογάν

Νέα συνομιλία για μίζες «καίει» την κυβέρνηση Ερντογάν Μία νέα καταγεγραμμένη συνομιλία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αποδίδεται σε δύο βασικούς εμπλεκομένους στο πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς, έρχεται να ταράξει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.Στο ηχητικό απόσπασμα που διέρρευσε στο ίντερνετ ακούγονται να συνομιλούν ο Αζέρος επιχειρηματίας, Ρεζά Ζαράμπ και ένας έμπιστός του στον οποίο εξιστορεί το πώς ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν έλαβε μία μίζα 10 εκατ. ευρώ, την οποία του είχε υποσχεθεί ο αζέρος επιχειρηματίας.Η φωνή που φέρεται να αποδίδεται στον Ζαράμπ λέει ότι «εξεπλάγη» που ο πρώην υπουργός δεν είχε λάβει τα χρήματα που προέρχονταν από την εταιρεία του, τονίζοντας ότι «πιθανώς επρόκειτο για... λάθος».

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου Πρόκληση: Η τουρκία στέλνει φρεγάτα και υποβρύχια στην Κύπρο για προστασία του «Barbaros»


Πρόκληση: Η τουρκία στέλνει φρεγάτα και υποβρύχια στην Κύπρο για προστασία του «Barbaros»Το Υπουργείο Άμυνας στέλνει πολεμικό στόλο στη Μεγαλόνησο για να «διασφαλίσει τις έρευνες του ερευνητικού σκάφους Barbaros» - Αποφασισμένη να προχωρήσει τις έρευνες περί  ενεργειακών κοιτασμάτωνΣύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αποφάσισε να διασφαλίσει τις έρευνες του ερευνητικού τους σκάφους Barbaros, που διεξάγει εδώ και τρεις περίπου μήνες έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας στην περιοχή σε πρώτη φάση την φρεγάτα με την ονομασία Gökçeada, δηλαδή Ίμβρος, η οποία, όπως τονίζεται, θα συνοδεύεται και από δυο «ειδικά» υποβρύχια.