25 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ομπάμα δεν θα δώσει άλλη ευκαιρία στον Ερντογάν

http://www.aixmi.gr/wp-content/themes/aixmi2/timthumb.php?src=http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2014/02/Obama-and-Erdogan-e1393275995117.jpg&h=260&w=660&zc=1&q=100
Ένα από τα προσφιλή μου θέματα ως ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον είναι η εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση της πορείας των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων, επειδή επηρεάζονται η Ελλάδα και η Κύπρος και, λόγω της έχθρας που αναπτύσσεται με το Ισραήλ, δημιουργούνται εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.Περιέργως, οι απειλές της Τουρκίας και η συχνή-πυκνή εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ προβλημάτισε την Ουάσιγκτον, η οποία σε συνδυασμό με την επιβεβαίωση των ήδη έγκυρων πληροφοριών της CIA για την υποστήριξη που προσφέρει το καθεστώς του Τούρκου πρωθυπουργού στους ισλαμιστές αντάρτες που μέσω της Τουρκίας συνέρρευσαν στη Συρία, ανάγκασαν τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να σηκώσει το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με τον πρώην στενό του φίλο. Οποιοσδήποτε διαβάσει την ενημέρωση που έγινε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για το τηλεφώνημα, θα καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα με τα δικά μας: ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν θυμωμένος.

Το αντίκρισμα ενός οράματος

Πού σταματά η ανέξοδη ρητορική και πού αρχίζουν οι δεσμεύσεις της ΕΕ τόσο ως προς την άμεση στήριξη της Ουκρανίας όσο και ως προς την ευρωπαϊκή ενταξιακή της προοπτική;
Την ώρα που συνθλίβεται από μια περιοριστική δημοσιονομική πολιτική ο Νότος της Ευρωζώνης και δοκιμάζονται ακόμη και οι αντοχές της Γαλλίας στην προσαρμογή στη γερμανικών προδιαγραφών Ευρωζώνη, τι αντίκρισμα μπορεί να έχει η προσδοκία της νέας ηγεσίας στο Κίεβο και των οπαδών της για ευρωπαϊκή στήριξη που θα αναβαθμίσει άμεσα και απτά τη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών;

Διευκρινίσεις από το Ιράκ ζητούν οι ΗΠΑ για «συμφωνία αγοράς όπλων» από το Ιράν Φόβοι για παραβίαση του εμπάργκο του ΟΗΕ


Οι ΗΠΑ ζήτησαν την Τρίτη διευκρινίσεις από την κυβέρνηση του Ιράκ σε σχέση με αναφορές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για υπογραφή συμφωνίας με το Ιράν, η οποία παραβιάζει το διεθνές εμπάργκο του ΟΗΕ.Η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι τόνισε ότι, εάν επιβεβαιωθεί η σύναψη συμφωνίας ύψους 142 εκατομμυρίων ευρώ σε όπλα και πυορμαχικά, «θα αποτελούσε πηγή σοβαρών ανησυχιών».Το πρακτορείο Reuters είχε αποκαλύψει τη Δευτέρα ότι δημοσιογράφος του είχε δει τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, με χρόνο υπογραφής το Νοέμβριο του 2013.Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ιράκ δεν επιβεβαίωσε, αλλά και δεν διέψευσε την ύπαρξη της συμφωνίας.

Τουρκία: Πάρε το ελικόπτερο και φύγε, λέει η αντιπολίτευση στον Ερντογάν

Φάγατε το δόλωμα του Γκιουλέν, απαντά ο τούρκος πρωθυπουργός
«Να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει ή να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού» κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο επικεφαλής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο κ. Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στην υπόθεση με την τηλεφωνική συνομιλία την οποία φέρεται να έχει κάνει ο τούρκος πρωθυπουργός στις 17 Δεκεμβρίου 2013 με τον γιο του Μπιλάλ.
«Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμότητα. Κλείνουν το κανάλι της Βουλής όταν συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης. Δηλαδή ο πρωθυπουργός κλέβει κι εμείς δεν θα μπορούμε να το λέμε», είπε.

Η Ξηρασία Πλήττει τα Υδροηλεκτρικά της Τουρκίας

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη βροχής έχουν προκαλέσει πτώση της αγροτικής παραγωγής και ανησυχία για την ενεργειακή επάρκεια στην δυτική και κεντρική Ανατολία.Τα επίπεδα του νερού στα φράγματα της περιοχής έχουν μειωθεί σε οριακά επίπεδα, ενώ οι θερμοκρασίες σε όλη την Τουρκία είναι 10 βαθμοί Κελσίου παραπάνω από τον μέσο όρο για αυτή την περίοδο του έτους, όπως τονίζει η εφημερίδα Χουριέτ.Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης μπορεί να είναι μια πτώση της αγροτικής παραγωγής και αύξηση των τιμών κατά τουλάχιστον 20%, ενώ αντίστοιχη θα είναι και η επίδραση στις εξαγωγές, όπως εκτιμούν οι τοπικοί συνεταιρισμοί. Στον τομέα της ενέργειας, η κυβέρνηση ενδέχεται να καλύψει την μειωμένη ηλεκτροπαραγωγή από τα φράγματα με αυξημένη χρήση φυσικού αερίου το προσεχές καλοκαίρι.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ Στο Ισραήλ η Μέρκελ για τα πυρηνικά του Ιράν και το κυπριακό

Στο Ισραήλ η Μέρκελ για τα πυρηνικά του Ιράν και το κυπριακό
Στο Ισραήλ βρίσκεται από χθες η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από την πλειονότητα των υπουργών της και θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους.
«Θα ήθελα να συζητήσουμε τους τρόπους για να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει την δυνατότητα κατασκευής πυρηνικών όπλων», είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια των σύντομων δηλώσεων που έκανε με τη Μέρκελ στο πλευρό του κατά την έναρξη της διήμερης επίσκεψής της.

Αθήνα και Τίρανα αναζητούν λύση fast track στα διμερή προβλήματα

Στόχοι η απεμπλοκή θαλάσσιων ζωνών σε Ελλάδα και η ένταξη Αλβανίας στην ΕΕ
Διαδικασία fast - track για την επίλυση των εκκρεμών διμερών θεμάτων μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας φαίνεται ότι προωθούν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών με διπλό στόχο, καλώς εχόντων των πραγμάτων εντός του 2014, την απεμπλοκή της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες (που ενδιαφέρει άμεσα την Αθήνα) και την απόδοση καθεστώτος υποψηφίας προς ένταξη χώρας Ευρωπαϊκή Ένωση (που «καίει» τα Τίρανα).Το σκηνικό αυτό κατέστη σαφές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Ευ. Βενιζέλου στην Αλβανία, τελευταίου σταθμού της περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με όλους τους κρίσιμους πυλώνες της εσωτερικής πολιτικής σκηνής στην Αλβανία και ιδιαίτερα με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα (με τον οποίο συνομίλησε κατ' ιδίαν για αρκετή ώρα) το βράδυ της περασμένης Πέμπτης - προερχόμενος από τα Σκόπια. Ήταν η τρίτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά την εκλογική νίκη του κ. Ράμα.

Η λάθος κίνηση της Λευκωσίας: Βάζει μόνη της στο τραπέζι του παζαριού, το φυσικό αέριο

http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2014/02/Ammoxostos01-18september2013.jpgΤου ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ Το πήρε …λάθος, η κυπριακή κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιαδης, καθώς σπεύδουν να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες και τις υποψίες ότι η νέα εσπευσμένη έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό δεν έχουν άλλο κίνητρο, πέραν του ενδιαφέροντος για συμμετοχή και ανταμοιβή της Τουρκίας από το «μέρισμα» του φυσικού αερίου.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιαδης πριν καλά-καλά ξεκινήσουν οι συνομιλίες έσπευσε με συνέντευξη του στο Associated Press να δηλώσει ότι η «επίτευξη λύσης στο Κυπριακό και η επανένωση της Κύπρου θα συνέβαλλε και στην εξασφάλιση των αναγκών της Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα»

Περί ικανοποίησης Τουρκικών στρατηγικών συμφερόντων (sic)

http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2014/02/erdogan-davutoglu01-08january20142.jpg
Του Χρήστου Ιακώβου Τον τελευταίο καιρό άρχισαν να πυκνώνουν οι δηλώσεις του τύπου «θα πρέπει η λύση που θα προκύψει στο Κυπριακό να ικανοποιεί και τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας». Πρόκειται για διατυπώσεις που εκφράζουν ο,τιδήποτε άλλο εκτός από δομημένη στρατηγική σκέψη. Αναλύοντας την στρατηγική της Τουρκίας στο Κυπριακό, μετά το 1974, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι βασίζεται στην εκμετάλλευση τόσο των γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων που απεκόμισε η Άγκυρα μετά την εισβολή όσο και στην υπό εξέλιξη υπεροπλία της χώρας, με σκοπό την επίτευξη των γεωπολιτικών της επιδιώξεων. Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία, με την εισβολή στην Κύπρο το 1974, απεκόμισε τέσσερα στρατηγικά πλεονεκτήματα:

Τεστ αντοχής για το δίδυμο Ερντογάν - Γκιουλ Στον αέρα το σχέδιό τους για αλλαγή ρόλων μετά τις προεδρικές εκλογές

Ο πρωθυ­πουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (δεξιά) και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ προσπαθούν να εδραιώσουν το πολιτικό και ηθικό κύρος τους ενώ ταυτόχρονα αντιλαμ­βάνονται ότι μια άστοχη κίνηση του ενός μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια του άλλουΤεστ αντοχής για το δίδυμο Ερντογάν - Γκιουλ 
Ενα σκληρό πολιτικό, πολιτειακό και κομματικό παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην Τουρκία, με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ. Και οι δύο προσπαθούν να εδραιώσουν το πολιτικό και ηθικό κύρος τους ενώ ταυτόχρονα αντιλαμβάνονται ότι μια άστοχη κίνηση του ενός μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια του άλλου, με τον οποίο δεν τον χωρίζει σχεδόν τίποτε. Η γενική πολιτική ατμόσφαιρα είναι θολή, καθώς οι οποιεσδήποτε εξελίξεις διαμορφώνονται εν όψει όχι μόνο των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου αλλά και των προεδρικών της 27ης Αυγούστου, ενώ στο βάθος του πολιτικού ορίζοντα δεν αποκλείεται ούτε κάποιο δημοψήφισμα ύποπτης σκοπιμότητας ούτε και έκτακτες βουλευτικές εκλογές.

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ Το ελληνικό πρόβλημα στη σκιά της γεωπολιτικής


http://s.kathimerini.gr/resources/2014-02/makris250214-thumb-large.jpg
Η ανατροπή της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς στον δρόμο αφήνει ένα κενό εξουσίας στην Ουκρανία, το οποίο προφανώς δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα, με εισπήδηση των ποικίλων αντιπολιτευτικών φατριών. Ηδη Βερολίνο, Βρυξέλλες και Μόσχα φαίνεται ότι ανησυχούν από κοινού, αν και από διαφορετική σκοπιά, για το σοβαρότατο ενδεχόμενο η χώρα να βυθιστεί στο χάος του εμφυλίου και να οδηγηθεί σε διαμελισμό. Οι μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού και ευρασιατικού χώρου, παρά τα αντιτιθέμενα συμφέροντά τους, αναγνωρίζουν κατά βάθος ότι αν η χώρα-μαξιλάρι μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης ακολουθήσει τη μοίρα της Γιουγκοσλαβίας, κανείς δεν θα βγει ωφελημένος· ούτε γεωπολιτικά ούτε οικονομικά.

Στη Βουλή η εκκαθάριση της ΕΛΒΟ Σε τροπολογία νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών


Αναμένονται νέες αντιδράσεις των εργαζομένων, που πρόσφατα είχαν οργανώσει κινητοποιήσεις.
Διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία εκκαθάρισης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) κατατέθηκαν στην τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ που κατοικούν στη χώρα μας.Με την τροπολογία ορίζεται ότι η ΕΛΒΟ θα επιχορηγείται από το ελληνικό Δημόσιο καθ' όλη τη διάρκεια της εκκαθάρισης, προκειμένου να συνεχισθεί η παραγωγική διαδικασία που κυρίως αφορά την ολοκλήρωση των παραγγελιών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.Η δαπάνη επιχορήγησης, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 14 εκατ. ευρώ και προσδοκάται να αντισταθμισθεί πλήρως από το αντίτιμο του πλειστηριασμού της ΕΛΒΟ.

Βενεζουέλα 2014, Χιλή 1973;

ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΑΛΙΕΝΤΕΟ Σαλβαδόρ Αλιέντε, ο πρώτος μαρξιστής που ανέλαβε τη διακυβέρνηση μέσω εκλογών, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν πόλεμο αποσταθεροποίησης. Ενα ανάλογο σκηνικό ζει η Βενεζουέλα. Αλλά ο Μαδούρο δεν είναι Αλιέντε

«Οι βασικές αιτίες της κρίσης βρίσκονται αλλού. Ενας καλπάζων πληθωρισμός οφειλόμενος στις εσωτερικές οικονομικές πολιτικές. Τα ιδεολογικά κίνητρα για ένταση της ταξικής πάλης που είχε αποτέλεσμα να βαθύνει την αντίδραση της μεσαίας τάξης. Η κυβερνητική πολιτική της καταστρατήγησης της νομοθεσίας που βρίσκει “παράθυρα” για να ασκεί εξουσία. Και η συνενοχή του στη συγκέντρωση όπλων από την ακροαριστερά. Η συνταγή του συνδυασμού πληθωρισμού και σκόπιμης έξαρσης της ταξικής πόλωσης ήταν συνταγή αποτυχίας και καταστροφής.»
 Της Χριστίνας Πάντζου

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν τα στελέχη του στρατός ξηράς στο χαμηλότερο επίπεδο μετά το 1940 Το αμερικανικό Πεντάγων

http://l.yimg.com/bt/api/res/1.2/Fzq0ukoNHJzu6K.GSWREkw--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9aW5zZXQ7aD0zNDM7cT03NTt3PTUxMg--/http://media.zenfs.com/el_GR/News/ethnos/newego_LARGE_t_1101_54240699.JPG
Το αμερικανικό Πεντάγωνο σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των στελεχών του στρατού ξηράς στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 1940, μετά το τέλος των 13 ετών πολέμου στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.«Αποφασίσαμε να μειώσουμε περαιτέρω τους εν ενεργεία στρατιώτες του αμερικανικού στρατού για να φτάσουμε τους 440.000 ως 450.00», ανέφερε ο Χέιγκελ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προτεραιοτήτων του προϋπολογισμού του υπουργείου του για το 2015.Αυτό σημαίνει ότι ο στρατός ξηράς των ΗΠΑ θα μειωθεί με ορίζοντα το 2017 κατά 13% σε σχέση με τους περίπου 520.000 στρατιώτες που μετρά τώρα, ενώ το υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να τους μειώσει σε 490.000 το 2015.

Γεωπολιτικό πόκερ για την Ουκρανία - Real.gr


Η Ρωσία κάνει λόγο για «δικτατορικές» μεθόδους. ΗΠΑ και ΕΕ στηρίζουν την προσωρινή κυβέρνηση. Καταστολή διαδηλώσεων με χιλιάδες στρατιώτες ετοίμαζε ο Γιανουκόβιτς σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στο διαδίκτυο.


Γεωπολιτικό πόκερ για την Ουκρανία - Εμπλοκή στρατού ετοίμαζε ο ΓιανουκόβιτςΔιπλωματικό πόκερ για γερά νεύρα παίζεται τις τελευταίες ημέρες με φόντο την Ουκρανία. Η Ρωσία, αποδυναμωμένη διαπραγματευτικά μετά τη φυγή του βασικού συμμάχου της Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δεν αναγνωρίζει την υπηρεσιακή κυβέρνηση και κάνει λόγο για «δικτατορικές» μεθόδους.Από την άλλη πλευρά, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζουν την προσωρινή κυβέρνηση του Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, ο οποίος μπορεί να κάλεσε για συνομιλίες την ρωσική πλευρά, ωστόσο «κλείνει το μάτι» στη Δύση.Η Μόσχα έχει συνάψει συμφωνία με την Ουκρανία για παροχή δανείου, του οποίου η δεύτερη δόση έχει καθυστερήσει να εκταμιευθεί λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικράτησε το τελευταίο διάστημα στο Κίεβο.

Όχι στον πειρασμό της μονομέρειας

Εδώ και χρόνια η ΕΕ αναζητά γέφυρες επικοινωνίας με την Ουκρανία, παρά την απροθυμία του Γιανουκόβιτς. Στο νέο μοίρασμα των χαρτιών η ΕΕ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, εκτιμά ο Κρίστοφ Χάσελμπαχ της DW.
Oι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία εξέπληξαν τους πάντες και περισσότερο από όλους την ΕΕ. Κανείς δεν πίστευε ότι τα πράγματα θα κινηθούν τόσο γρήγορα. Μόλις την περασμένη Παρασκευή οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών, απεσταλμένοι της ΕΕ στο Κίεβο, κατάφεραν μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις να πείσουν τον πρώην πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να προβεί σε ευρύτατες μεταρρυθμίσεις, ενώ την ίδια ώρα οι Βρυξέλλες σχεδίαζαν την επιβολή κυρώσεων στην Ουκρανία. Μία ημέρα αργότερα η κατάσταση ανατράπηκε, με την αποπομπή Γιανουκόβιτς και την εξαφάνισή του από το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Παράλληλα η εμβληματική ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Γούλια Τιμοσένκο, για την απελευθέρωση της οποίας η Δύση εδώ και καιρό αγωνιζόταν, αποφυλακίστηκε. Στο μεταξύ το ουκρανικό κοινοβούλιο αποφάσισε τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών τον Μάιο, ανοίγοντας και πάλι το δρόμο για τη δημοκρατία αλλά και την προσέγγιση με την ΕΕ.

Τρία καυτά μέτωπα για το Κυπριακό του Στέφανου Κοτζαμάνη

Το ανοιχτό ζήτημα ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, το ύψος των ξένων κεφαλαίων που θα επενδυθούν στη χώρα και ο τρόπος αξιοποίησης του φυσικού αερίου είναι οι καταλυτικοί παράγοντες για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.
Τρία καυτά μέτωπα στο Κυπριακό – Οι αντιδράσεις σε Λευκωσία και ΑθήναΠρωτόγνωρη κινητικότητα επικρατεί εντός και εκτός Κύπρου σχετικά με τη διαδικασία επίλυσης του εθνικού θέματος και όλα δείχνουν πως μπαίνουμε σε ένα ιδιαίτερα καυτό εξάμηνο.Αρχίζοντας από το εξωτερικό, σειρά δηλώσεων, εκδηλώσεων και δημοσιευμάτων έρχονται να ενθαρρύνουν τις δύο πλευρές στην εύρεση λύσης. Ενδεικτικό είναι ένα εκτενές ρεπορτάζ για την κατεχόμενη Κοντέα στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times την περασμένη Πέμπτη, με τίτλο «Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ενώνονται για την αποκατάσταση μιας Εκκλησίας και ενός δεσμού», καθώς και ένα συνέδριο του London School of Economics για τον τρόπο ανοικοδόμησης της Αμμοχώστου! Η ουσία είναι πως η επίλυση του εθνικού ζητήματος θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Δύσης, καθώς:

Γιάννος Χαραλαμπίδης Αστρολόγοι και ζήτουλες

Γιάννος Χαραλαμπίδης
http://www.philenews.com/data/2014/02/25/skitso-25022014.jpg«Πιστεύουμε ότι αυτήν τη φορά όλα τα αστέρια έχουν τοποθετηθεί στην ορθή σειρά για να υπάρξει λύση. Και έχουμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε οι ίδιοι τις θέσεις μας στην Άγκυρα». Η τοποθέτηση αυτή ανήκει στον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη σε συνέντευξή του στη Μιλιέτ. Επί τούτων δε, πρόσθεσε τα εξής: «Το κλειδί βρίσκεται στην Άγκυρα, χωρίς αυτή η πεποίθηση να συνιστά υποτίμηση για την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Για μας είναι πολύ σημαντικό να πάμε στην τουρκική πρωτεύουσα και να πείσουμε σχετικά με την υπόθεση…Η Κύπρος είναι ένα μικρό κράτος που δεν ανταγωνίζεται την Τουρκία. Θέλουμε να λύσουμε το Κυπριακό για όλους τους Κυπρίους. Και αυτό που ζητούμε είναι μια θέση στον ήλιο».

«ΠΡΟΙΟΝ ΜΟΝΤΑΖ» ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Στο YouTube η συνομιλία Ερντογάν - υιού για να «ξεφορτωθούν» τα κλεμμένα 1 δισ. δολ.

Στο YouTube η συνομιλία Ερντογάν - υιού  για να «ξεφορτωθούν» τα κλεμμένα 1 δισ. δολ.
Φωνητικές εγγραφές που φέρεται να ακούγεται η φωνή του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνομιλεί με τον γιο του, Μπιλάλ, και στις οποίες του ζητά να ξεφορτωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, αναρτήθηκαν στο You Tube. «Ψεύτικες και αναληθείς» διαμηνύει το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργου.
Σύμφωνα με το Reuters, οι εγγραφές αυτές «ανέβηκαν» στο YouTube την ημέρα που αποκαλύφθηκε η είδηση της έρευνας στην τουρκική κυβέρνηση για διαφθορά.Το πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των ηχητικών αυτών ντοκουμέντων, που αναρτήθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας. Σε αυτά, η φωνή που υποτίθεται ανήκει στον Ερντογάν ακούγεται να ζητά από το γιο του να ξεφορτωθεί χρηματικά ποσά της τάξης του 1 δισ. ευρώ από το σπίτι του και σε κάποιο σημείο η φωνή που υποτίθεται ανήκει στον γιο του, Μπιλάλ, κάνει λόγο για 30 εκατ. ευρώ που πρέπει να«φύγουν».