06 Φεβρουαρίου 2014

Νικόλας στον Αναστασιάδη: Δυσμενής εξέλιξη το περιεχόμενο της “Κοινής Δήλωσης Ηγετών”

ANASTASIADIS-ARXHGOI01-06FEBRUARY2014Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την οποία κάνει …φύλλο και φτερό τo σχέδιο της κοινής δήλωσης του κ. Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη, Ερογλου. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
Λευκωσία, 6 Φεβρουαρίου 2014
Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Κύριο Νίκο Αναστασιάδη
Προεδρικό Μέγαρο
Λευκωσία
Κύριε Πρόεδρε,

Σταύρος Χριστακόπουλος Τα μεταξωτά βρακιά, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι... Εβραίοι!

http://www.topontiki.gr/photos/570x/dali-sleep%2019321391665666.jpg
Δύο φορές ο Σαμαράς αναγκάστηκε να... απολογηθεί στο Αμερικανικό Εβραϊκό Συμβούλιο (American Jewish Committee - AJC): για τη συμπερίληψη των Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Τώρα ήρθε η σειρά του... Τσίπρα.Το ξερίζωμα της Χ.Α. και ο περιορισμός της πολιτικής φιλοδοξίας των δύο προερχόμενων από την Άκρα Δεξιά πολιτικών αποτέλεσαν απαίτηση του εν λόγω Συμβουλίου απευθυνόμενη στον νυν πρωθυπουργό.

«Δικαίωμα της Κύπρου» Oι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για το επεισόδιο στην ΑΟΖ

Oι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία για το επεισόδιο στην ΑΟΖ
Σπάζοντας τη σιωπή τους οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Τουρκία σχετικά με την παρενόχληση προ ημερών ερευνητικού σκάφους από την Τουρκία, εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.
Στο πλαίσιο συνέντευξής της, χτες Τετάρτη, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, άσκησε κριτική στην Άγκυρα σχετικά με το τελευταίο περιστατικό στα ανοιχτά της Κύπρου.

Α. Σαμαράς: Τέσσερις άξονες ανάπτυξης για ναυτιλία, ΑΟΖ, περιβάλλον, οικονομία

Το πλάνο δράσης της ελληνικής Προεδρίας για την ανάδειξη της θαλάσσιας περιοχής της Αδριατικής και του Ιονίου σε πεδίο στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ασφάλεια, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου της ΕΕ που διεξάγεται στην Αθήνα για το θέμα.Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η συνεργασία για την Αδριατική και το Ιόνιο πρέπει να μετεξελιχθεί σε άξονα οικονομικής συνεργασίας της Ευρώπης, επισημαίνοντας πως η ελληνική Προεδρία έβαλε στην ατζέντα των θεμάτων το σύνολο των θαλασσίων πολιτικών αναδεικνύοντας έτσι τη γεωστρατηγική σημασία της θάλασσας που, όπως είπε, υπήρξε η ατμομηχανή για την Ευρώπη.

«Μαύρος χρυσός» «Προστασία» ΗΠΑ στα πετρέλαια του Ιράκ Θα στείλουν ειδικούς στη χώρα


Πολιτική αστάθεια και βομβιστικές επιθέσεις, δημιουργούν προβλήματα στην οικονομική ζωή και την παραγωγική δραστηριότητα της χώρας.
Οι ΗΠΑ θα στείλουν ειδικούς στο Ιράκ προκειμένου να βοηθήσουν τη χώρα να προστατεύσεις τις πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις, η παραγωγή των οποίων αποτελεί το 95% των εσόδων της ιρακινής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που η Βαγδάτη προσπαθεί να αυξήσει τις πωλήσεις αργού πετρελαίου προκειμένου να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας, η οποία βυθίζεται ξανά στη βία. Όμως οι αγωγοί πετρελαίου και οι πετρελαϊκές υποδομές γίνονται τακτικά στόχοι επιθέσεων, κυρίως στο βόρειο Ιράκ.

«Βάρβαρος», ΑΟΖ κι οι ευθύνες Τάσσου, Χριστόφια, Αναστασιάδη

http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/280x210/DOC.20140130_.1145705_.%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%A3_600x375_.jpgΜε τον Σάββα Ιακωβίδη

Δεν έχουμε ηγέτες! Έχουμε μόνο φλύαρους κομματάρχες που ουδέποτε μπόρεσαν να κατανοήσουν μερικά σημαντικά πράγματα στις διακρατικές και διεθνείς σχέσεις. Πρώτον, αν θέλεις ειρήνη πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Δεύτερον, τα συμφέροντα είναι ο άξονας της πολιτικής κάθε σοβαρού κράτους. Τρίτον, ευθύνη κάθε κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της επιβίωσης, των συμφερόντων και της ασφάλειας του κράτους. Τέταρτον, όλα τα πιο πάνω δεν μπορεί να εξασφαλιστούν χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.Ο μ. Τάσσος πήρε μια σημαντική απόφαση: Να οριοθετήσει την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Έκτοτε, μέχρι σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία πέτυχε να συνάψει σχετικές συμφωνίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο ενώ εκκρεμεί με τον Λίβανο, ενώ δεν έγινε τίποτε με την Ελλάδα, παρά τις συχνές οχλήσεις εκ μέρους της Λευκωσίας. Ο μ. Τάσσος τι έπρεπε ευθύς να κάνει όταν αποφάσιζε να οριοθετήσει την κυπριακή ΑΟΖ; Ταυτόχρονα και παράλληλα να άρχιζε τη σύσταση μιας ειδικής δύναμης προστασίας, επιτήρησης και υπεράσπισης της ΑΟΖ, με την προοπτική πιθανής ανακάλυψης φυσικού αερίου ή και πετρελαίου.

Το Ισραήλ και το Κυπριακό

http://www.hurriyetdailynews.com/images/news/201309/n_53790_4.jpg
Του Κώστα Ράπτη  Από τη μια το Ισραήλ ενισχύει την στρατιωτική του συνεργασία με την Κύπρο, συμμετέχοντας στις 13 και 14 Φεβρουαρίου σε κοινές κυπρο-ισραηλινές ασκήσεις τις οποίες ήδη ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, πρώην πρέσβης, Osman Faruk Loğoğlu αποκάλεσε “επίδειξη δύναμης”, η οποία ενθαρρύνεται από την αντίληψη ότι η αντίδραση της Άγκυρας δεν θα είναι σημαντική. Και από την άλλη, δημοσιεύματα φέρουν το Ισραήλ και την Τουρκία, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, να βρίσκονται στα πρόθυρα αποκατάστασης των διπλωματικών τους σχέσεων, με την υπογραφή συμφωνίας αποζημίωσης των θυμάτων του πλοίου Mavi Marmara με 20 εκατ. δολάρια (έναντι αρχικής ισραηλινής προσφοράς 15 εκατ. και αρχικής τουρκικής απαίτησης για 30 εκατ.) Τι εξηγεί αυτή την ταλάντωση και πώς διαπλέκεται με την έντονη κινητικότητα των τελευταίων 24ώρων στο Κυπριακό.

Εξοργισμένοι οι Τσερκέζοι με τους Ολυμπιακούς

Πριν από 150 χρόνια οι Τσερκέζοι υπέφεραν από την καταπίεση των Ρώσων. Οι σημερινοί απόγονοι του καυκάσιου αυτού λαού στην Τουρκία είναι εξοργισμένοι με τη συμμετοχή της Άγκυρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Δύο με πέντε εκατομμύρια Τούρκοι υπολογίζεται ότι κατάγονται από πρόσφυγες από τον Καύκασο. Δεν είναι μόνο Τσερκέζοι αλλά και Τσετσένοι, Αμπχάζιοι και κάτοικοι της Οσετίας και του Νταγκιστάν. Οι 60 ενώσεις που ανήκουν στην κεντρική ένωση καυκάσιων στην Τουρκία ζητά από την Άγκυρα την αναγνώριση της γλώσσας και του πολιτισμού τους.Μέχρι πρόσφατα οι δραστηριότητες της ένωσης περιορίζονταν στη διατήρηση των χορών και των εθίμων, όπως λέει στην Deutsche Welle o ακτιβιστής Ετσκιούρ Ακτεκίν. Από τότε όμως που ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε το Σότσι ως τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων η ατμόσφαιρα με τους Τσερκέζους ηλεκτρίστηκε.

Νέο Μνημόνιο Σαμαρά για να δέσουν τον... Τσίπρα οι Γερμανοί!

Μόνο για αιφνιδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί κανένας να κατηγορήσει τους Γερμανούς. Εδώ και πολλούς μήνες έχουν πει ρητά ότι θέλουν η Ελλάδα να υπαχθεί σε νέο Μνημόνιο τον Απρίλιο - και φυσικά έτσι θα γίνει! Πάντα στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ γίνεται αυτό που απαιτούν οι Γερμανοί! Η μοναδική διαφορά είναι ότι η απόφαση υπαγωγής της χώρας μας στο νέο Μνημόνιο θα γίνει... πέντε μέρες αργότερα, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 5 Μαΐου! Μνημόνιο δεν θα το πουν αυτή τη φορά. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου όμως θα δεσμεύσει τη χώρα με λεπτομερείς διεθνείς υποχρεώσεις προώθησης αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες ρητά στα κείμενα που θα υπογραφούν θα καθορίζονται ως προϋποθέσεις για την εκταμίευση των δόσεων της υποτιθέμενης δανειακής βοήθειας.

Διμερής ψύχωση

Θα στηρίξει η Γερμανία την Ελλάδα με μια συνολική λύση που θα επιτρέπει την επιστροφή μας στις αγορές και στην ανάπτυξη; Θέλει και, αν δεν θέλει, μπορούμε να την πιέσουμε; Η απλουστευτική αυτή προσέγγιση δεν είναι καινούργια, καθώς με τον ίδιο τρόπο από το 1830 και μετά προσεγγίζονται όλα τα εθνικά θέματα, με τις παρωπίδες της διμερούς προσέγγισης, από τη μία η Ελλάδα και από την άλλη οι Μεγάλες Δυνάμεις.
Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μικρασιατική Καταστροφή, που αποδίδεται στην ήττα του Βενιζέλου και στην επάνοδο του Κωνσταντίνου, χωρίς να προσμετράται η σύγκρουση της Γαλλίας και της Ιταλίας με τη Βρετανία για τη Μέση Ανατολή, που στέρησε την Αθήνα από την ευρύτατη στήριξη που είχε μέχρι το 1920.

Διαφιλονικούμενα ύδατα βλέπει η Νορβηγία μετά την Τούρκικη παρενόχληση νορβηγικού σκάφους

http://www.briefingnews.gr/media/k2/items/cache/32f4cd2fc0f1929f24d420b55c7b9f0d_M.jpg
Οι Αρχές της Νορβηγίας προτίθενται να «ενθαρρύνουν τις νορβηγικές εταιρείες να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή σε ύδατα τα οποία μπορεί να είναι διαφιλονικούμενα». Aυτό δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Νορβηγίας στη Λευκωσία σε σχέση με τη παρενόχληση νορβηγικού σκάφους από τουρκική φρεγάτα στη κυπριακή ΑΟΖ. Οι νορβηγικές εταιρείες λειτουργούν αποκλειστικά πάνω σε εμπορική βάση και όχι με οδηγίες των Αρχών της χώρας, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Πρεσβεία της Νορβηγίας στη Λευκωσία (με έδρα την Αθήνα).

Ξεκίνησε η πτώση των ποσοστών του ΑΚΡ Δύσκολες ημέρες ενώπιον του Τούρκου Πρωθυπουργού

Νίκου Στέλγια ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην γειτονική Τουρκία φέρνουν στο προσκήνιο της πολιτικής επικαιρότητας ένα νέο δεδομένο. Οι τελευταίες αναλύσεις σηματοδοτούν σταθερή πτώση στα ποσοστά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).Μια νέα δημοσκόπηση της τουρκικής δημοσκοπικής εταιρίας Andy-AR δείχνει ότι τα ποσοστά του ΑΚΡ έχουν περιοριστεί στο 43,5%.Στις βουλευτικές εκλογές του 2011, το ποσοστό του ΑΚΡ ήταν 49,5%.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο τουρκικός τύπος δημοσίευε τα αποτελέσματα διάφορων δημοσκοπήσεων. Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, για πρώτη φορά ύστερα από μια δεκαετία, τα ποσοστά του ΑΚΡ βρίσκονται κάτω από την μπάντα του 40%.

Νέες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις Ερντογάν και Αταλάι Στο διαδίκτυο κασέτα προϊόν υποκλοπής κατά του Τούρκου Πρωθυπουργού


Νέα κασέτα προϊόν τηλεφωνικής υποκλοπής κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο εναντίον του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με αντιπολιτευόμενα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ενώ ο πόλεμος μεταξύ του ιδίου και της κοινότητας Γκιουλέν συνεχίζεται.Σύμφωνα με κάποιες αντιπολιτευόμενες τουρκικές ιστοσελίδες, στη νέα κασέτα ο Τούρκος Πρωθυπουργός ακούγεται να δίνει οδηγίες στο κανάλι Χαμπέρτουρκ να αφαιρέσει είδηση σχετικά με τον ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Καυτές» συνομιλίες

ΤΟΥΡΚΙΑ – Τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ συνεχίζουν να δημοσιεύουν διαρροές εγγράφων και ηχητικών αποσπασμάτων από παρακολουθήσεις του προσωπικού τηλεφώνου του ίδιου του πρωθυπουργού και μελών της οικογένειάς του
Ο φιλελεύθερος ισλαμιστής ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν μήνυσε τον πρώην πολιτικό σύμμαχό του, Ερντογάν, για δυσφήμηση και ζητάει συμβολική αποζημίωση
 Του Νικόλα Ζηργάνου
 Ο πόλεμος μεταξύ του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του φιλελεύθερου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν συνεχίζεται, με τον εξόριστο στις Ηνωμένες Πολιτείες Γκιουλέν να μηνύει τον πρώην πολιτικό σύμμαχό του ,Ερντογάν, για δυσφήμηση και να ζητάει συμβολική αποζημίωση από τα τουρκικά δικαστήρια.

german 05.02.2014 Η Γερμανία αυξάνει τη στρατιωτική της δύναμη στο Μαλί