21 Δεκεμβρίου 2013

Ο Σαμαράς Πρόεδρος της Ευρώπης

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/12/PM-ANT.SAMARAS-SYN-TYPOY-BRYXELLES-2.jpg
ΑntinewsTα της προσωπικής πορείας του Κου Σαμαρά αφορούν τον ίδιο και τους όποιους ανθρώπους αποτελούσαν ή αποτελούν τον προσωπικό του κύκλο και την Νέα Δημοκρατία. Σήμερα ο Κος Σαμαράς είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας κατά συνέπεια επικεντρωνόμαστε σε αυτό και μόνο σε αυτό. Την προεδρία της Ελλάδας την διαδέχεται η Προεδρία της Ιταλίας , για έναν χρόνο ο Ευρωπαϊκός Νότος  , το τι θα σημάνει αυτή η Προεδρία δυστυχώς δεν θα το μάθουμε πρίν το πέρας του 2014, οι οιωνοί όμως είναι κακοί

Καταλωνία: 'Η τώρα ή ποτέ! (Ι) Η Ισπανία δεν έχει Χρυσή Αυγή, επειδή στο Λαϊκό Κόμμα όλοι οι κακοί χωράνε

Αν ώς τις 15.9.14, όριο των διαπραγματεύσεων με την ισπανική κυβέρνηση, δεν υπάρξει αλλαγή, στις 9 Νοεμβρίου του 2014 τα επτάμισι εκατομμύρια Καταλανών θα κληθούν να αποφασίσουν αν στην Ευρώπη θα εμφανιστεί ένα καινούργιο κράτος με έκταση το 16% της Ισπανίας, σαν να λέμε λίγο μεγαλύτερο από Πελοπόννησο και Κρήτη μαζί. Το καταλανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τα δύο ερωτήματα με το 64,5% των ψήφων, με «όχι» ουσιαστικά μόνο από το κυβερνητικό Λαϊκό Κόμμα και το βαθιά διχασμένο στο θέμα αυτό (όπως και σε πολλά άλλα) σοσιαλιστικό PSOE.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ Αντιμέτωπος ο ΣΥΡΙΖΑ με σκληρές αλήθειες

Ο Aλ. Tσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Eθνος», ερωτώμενος σχετικά με την κοστολόγηση των εξαγγελιών του, έσπευδε να απαντήσει πως «το κρίσιμο δεν είναι μόνο να βρούμε τα λεφτά, αλλά και να τα αΟ Aλ. Tσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Eθνος», ερωτώμενος σχετικά με την κοστολόγηση των εξαγγελιών του, έσπευδε να απαντήσει πως «το κρίσιμο δεν είναι μόνο να βρούμε τα λεφτά, αλλά και να τα αναδιανείμουμε»
Του Hλία Mπενέκου
Aν όπως αρέσκεται να λέει ο Aλέξης Tσίπρας συχνά πυκνά, στις δημόσιες παρεμβάσεις του, «το καντήλι της κυβέρνησης τελειώνει» και αν, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Kουμουνδούρου, η απαρχή της «αλλαγής» τοποθετείται την άνοιξη του 2014 με τη διενέργεια των ευρωεκλογών, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ταυτόχρονα τελειώνει και η περίοδος χάριτος για τον ΣYPIZA, που θα κληθεί στην πράξη να αποδείξει ότι όλα όσα απλόχερα τάζει από την ασφαλή θέση της αντιπολίτευσης, μπορούν να υλοποιηθούν από θέση κυβερνητικής ευθύνης.

«ΤΣΕΚΟΥΡΙ» ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Εμεινε η Τροχαία να ρυθμίζει τις απομακρύνσεις!

Κρατώντας ένα πλακάτ με τις φωτογραφίες των τριών υπουργών που ενέχονται σε σκάνδαλο διαφθοράς, Τούρκοι διαδηλωτές φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα

Συνεχίζεται η αντεπίθεση της κυβέρνησης Ερντογάν στην υπόθεση της διαφθοράς. Χθες απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους οι διοικητές όλων των υπηρεσιών στη Γενική Ασφάλεια, εκτός από αυτούς της Τροχαίας! Ο Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει την προσεχή εβδομάδα ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Θα απομακρυνθούν κάποιοι υπουργοί που είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές της 29ης Μαρτίου και κατά πάσα πιθανότητα οι υπουργοί που εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς.Χθες η κυβέρνηση απομάκρυνε 14 διοικητές στη Γενική Ασφάλεια και πέντε διοικητές στην Ασφάλεια Αγκυρας.Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης ο οποίος, αναφερόμενος στους τρεις εισαγγελείς που διεξάγουν την έρευνα στην υπόθεση διαφθοράς, λέει ότι κάθε απόφαση και πράξη θα υλοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή τουλάχιστον δύο από αυτούς. Από τους τρεις οι δύο είναι αυτοί που διόρισε η κυβέρνηση μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΙΑΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ Tουρκικός εμφύλιος στο Πολιτικό Iσλάμ

Tουρκικός εμφύλιος στο Πολιτικό Iσλάμ Του Γιώργου Καπόπουλου
Kapopoulos@pegasus.gr
Σύγκρουση εντός του πολιτικού Ισλάμ με φόντο τα ιστορικά χαμηλά της λίρας και την πτωτική πορεία του Χρηματιστηρίου τις τρεις τελευταίες ημέρες. Η κρίση μοιάζει να κλυδωνίζει ακόμη τη χώρα. Aπό το 2002 και μετά, ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν και τα δίκτυά του στην Tουρκία και στο εξωτερικό στήριξαν με κάθε τρόπο τον Eρντογάν και το AKP στη μεταρρυθμιστική τους προσπάθεια προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού.

Ερντογάν σε διπλωμάτες:Καθίστε φρόνιμα, γιατί θα σας απελάσω

http://www.medyafaresi.com//i/18499-erdogan1.jpgΑπό: sigmalive/ΚΥΠΕ

«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σας κρατάμε στη χώρα μας», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος σε ξένους πρεσβευτές στην Τουρκία, αφού νωρίτερα τους κατηγόρησε για ανάμιξη σε «προκλητικές πράξεις», με την απειλή ότι θα μπορούσε να τους απελάσει.

Οι δηλώσεις έγιναν, ενώ διευρύνεται η έρευνα για διαφθορά, στο πλαίσιο της οποίας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες συνολικά σε 24 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι γιοι δύο υπουργών.

Για "γερμανική φορολογική απάτη" στην Ελλάδα μιλά το Spiegel

«Spiegel»: Ο ΣΔΟΕ στα αχνάρια φοροδιαφυγής γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιώνΣτο στόχαστρο των ελληνικών φορολογικών αρχών βρίσκονται γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel που αναδημοσιεύει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Σύμφωνα με αυτό, το ΣΔΟΕ διερευνά πιθανή φορολογική απάτη σε βάρος μεγάλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών (Mercedes, Opel, BMW). Ο διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, Θ. Φλωράτος, ο οποίος μιλά στο DPA, επιβεβαιώνει το δημοσίευμα και ορίζει ως λόγο της έρευνας τις χαμηλές τιμές μεταβίβασης των οχημάτων των εταιρειών αυτών προς τους αντιπροσώπους τους στην Ελλάδα. «Οι έρευνες συνεχίζονται», αναφέρει ο κ. Φλωράτος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Τουρκία: Αντεπίθεση Γκιουλέν με... κατάρες

http://www.medyafaresi.com/f1/43a_a53c6.jpg
Ο τούρκος ισλαμιστής κληρικός Φετουλάχ Γκιουλέν καταράστηκε εκείνους που ευθύνονται για την αποπομπή των αξιωματούχων της αστυνομίας που φέρεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς, στα πρώτα σχόλιά του για την υπόθεση που κλυδωνίζει την κυβερνώσα ελίτ, σύμφωνα με το Ρόιτερς."...Εκείνοι που δεν βλέπουν τον κλέφτη, αλλά κυνηγάνε αυτούς που προσπαθούν να πιάσουν τον κλέφτη, που δεν βλέπουν το έγκλημα αλλά επιχειρούν να δυσφημίσουν άλλους με το να κατηγορούν αθώους ανθρώπους-- ας ρίξει ο Θεός φωτιά στα σπίτια τους, να καταστρέψει τα σπίτια τους, να σπάσει την ενότητά τους", είπε ο Γκιουλέν σε ηχογραφημένο του μήνυμα που αναρτήθηκε την Παρασκευή σε μία από τις ιστοσελίδες του.

Ανευ επιστροφής η ρήξη του Ερντογάν με τον ιμάμη Γκιουλέν, ισχυρίζονται αναλυτές

erdogan-akp01
Οικοδομώντας την πολιτική του σταδιοδρομία, ο ισχυρός και χαρισματικός Τούρκος Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στη στήριξη του ισλαμιστή κληρικού (με έδρα πλέον την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ) Fethullah Gulen.
Ωστόσο το πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς εκθέτει τις αυξανόμενες διαφωνίες μεταξύ του Τούρκου Πρωθυπουργού και των οπαδών του κ. Gulen, υποστηρίζουν οι Tim Arango, Sebnem Arsu και Ceylan Yeginsu σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «Growing Corruption Inquiry Hits Close to Turkish Leader».

Τι έχασαν οι Πέρσες / της Ρογιά Χακακιάν

Στις «ημέρες του Θεού», ο Τζέιμς Μπιούκαν (James Buchan) κατάφερε όσο κανένας -σε κάθε περίπτωση όσο κανένας δυτικός- να συλλάβει την κατάρα του Ιράν των τελευταίων τριάντα τεσσάρων ετών: «όσοι πραγματοποιούν μεγάλες επαναστάσεις ξεχνούν πως οι φυλακές και τα βασανιστήρια επιβιώνουν στο μετεπαναστατικό καθεστώς, ενώ οι καλοί τρόποι, το καλό φαΐ, οι μικρές χαρές της οικογενειακής ζωής, η λογοτεχνία κ.λπ πάνε στο διάβολο. Οι Ιρανοί δεν έχασαν μόνο όσα προσδοκούσαν -και δεν απέκτησαν ποτέ- αλλά και όσα ήθελαν περισσότερο να διατηρήσουν».

Χάσμα μεταξύ των κρατιδίων Νέο ιστορικό ρεκόρ έσπασε το ποσοστό φτώχειας στη Γερμανία

Βερολίνο: Το ποσοστό φτώχειας έφτασε «σε νέο ρεκόρ» στη Γερμανία, όπου οι ανισότητες μεταξύ των κρατιδίων έχουν επιδεινωθεί, βυθίζοντας ολόκληρα κρατίδια σε σπειροειδή πορεία παρακμής, επισημαίνουν οργανώσεις αρωγής σε έκθεσή τους που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

«Η Γερμανία δεν ήταν ποτέ τόσο διχασμένη όσο σήμερα», δήλωσε ο Ούλριχ Σνάιντερ, πρόεδρος της ομοσπονδίας Paritätische Gesamtverband στην οποία ανήκουν περίπου 10.000 ενώσεις και οργανώσεις που δρουν στους τομείς της κοινωνικής αρωγής και της υγείας.

Θα αφήσουν τον Άσαντ στην εξουσία οι ΗΠΑ;

Η πληροφορία ότι η Δύση είναι υποχρεωμένη να συμφωνήσει με την επιμήκυνση της εξουσίας του προέδρου της Συριας Μπασάρ Άσαντ, δεν αντιστοιχεί με την πραγματικότητα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαρί Χαρφ.
Θα αφήσουν τον Άσαντ στην εξουσία οι ΗΠΑ;Νωρίτερα μια σειρά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει, με αναφορά σε εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης του εξωτερικού, ότι οι χώρες της Δύσης δήθεν είχαν συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ο Άσαντ το επόμενο διάστημα θα παραμείνει στην εξουσία, και δεν θα επιτευχθεί ο στόχος να πεισθεί να εγκαταλείψει τη θέση του μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων.
Τι είναι απ’ όλα αυτά αλήθεια; Δεν είναι δυνατόν να εμφανίστηκαν έτσι απλά οι απόψεις των εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης.

Αμερικανοί και Βρετανοί παρακολουθούσαν ισραηλινά κυβερνητικά στελέχη, τον επίτροπο Αλμούνια και άλλους!

O Αλμούνια δήλωσε «πολύ αναστατωμένος» για το γεγονός ότι παρακολουθείτο.→
Θύμα παρακολουθήσεων και ο ισπανός επίτροπος... Τις επικοινωνίες του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ, του ισραηλινού υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χοακίν Αλμούνια, και σειράς επιχειρήσεων και οργανισμών όπως η UNICEF παρακολουθούσαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας σύμφωνα με έγγραφα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) που έχει διαρρεύσει ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο πιο σκληρός πόλεμος είναι ο εμφύλιος… μεταξύ ισλαμιστών

ΤΟΥΡΚΙΑ – Ο Ερντογάν, στην αντιπαράθεσή του με τον Γκιουλέν και για να ελαχιστοποιήσει την πολιτική ζημιά από το σκάνδαλο διαφθοράς στο περιβάλλον του, χειραγώγησε ανάκριση και κοινή γνώμη, ενώ αποκεφάλισε 33 στελέχη της αστυνομίας
http://www.medyafaresi.com//i/17064-ebru-yali_tupgecit.jpg Του Νικόλα Ζηργάνου
Κατά γράμμα ακολουθεί ο Ταγίπ Ερντογάν τα εγχειρίδια διαχείρισης κρίσεων σε μια προσπάθεια να μειώσει κατά το δυνατόν την πολιτική ζημιά που έγραψε στο παθητικό του ο ίδιος αλλά και το κόμμα του μετά την αποκάλυψη του τριπλού σκανδάλου διαφθοράς, στο οποίο ενέχονται μεταξύ άλλων τέσσερις υπουργοί του και πολλά στελέχη του κρατικού μηχανισμού καθώς και επιχειρηματίες φίλοι του.

Συμφωνία Κύπρου- Αιγύπτου για υδρογονάνθρακες

http://www.energysequel.com/wp-content/uploads/2013/03/Cyprus-Egypt-Israel_EEZs.jpgΗ πρόσφατη συνομολόγηση και υπογραφή Συμφωνίας συνεκμετάλλευσης των κοινών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων Κύπρου και Αιγύπτου αποτελεί, αναντίρρητα, ένα σημαντικό βήμα στην περαιτέρω αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου της Κύπρου στην περιοχή, ως επίσης και την ανάδειξη της σημασίας που αποδίδεται στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.Η Συμφωνία, που αφορά στην κοινή ανάπτυξη των υδρογονανθράκων που βρίσκονται εκατέρωθεν της μέσης γραμμής που χωρίζει τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Κύπρου και Αιγύπτου, όπως οριοθετείται στο πλαίσιο της Συμφωνίας Οριοθέτησης της 17ης Φεβρουαρίου 2003, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού ορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτύσσονται τα κοιτάσματα πλησίον της μέσης γραμμής, διασφαλίζοντας, μεταξύ άλλων, τη βιωσιμότητα των κοιτασμάτων και τις προοπτικές αποφυγής υπερεκμετάλλευσης, που θα τα εξαντλούσε εις βάρος της μιας εκ των δυο πλευρών.