18 Δεκεμβρίου 2013

Επιστολή Νικόλα στους πέντε του Σ.Α.

Papadopoulos_Nicolas
Επιστολές προς τους πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, που είναι διαπιστευμένοι στη Λευκωσία, απέστειλε χθες ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος για το θέμα Ντάουνερ.
Στην επιστολή εκφράζεται η δυσφορία και απογοήτευση του για τις προκλητικές ενέργειες του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό, να συναντήσει τον Αχμέτ Νταβούτογλου στη λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Πράξη, που παραβιάζει τις αποφάσεις και ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΘΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε.

Ιστορική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάστιτς τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Σερβία.

«Η απόφαση αυτή αποτελεί ιστορικό γεγονός, που προσδοκούσαν πολλές γενεές, που είχαν θέσει πολιτικό στόχο πολλές ηγεσίες και κυβερνήσεις. Είμαι υπερήφανος που η κυβέρνησή μου κατάφερε να πετύχει αυτόν τον ιστορικό στόχο» σχολίασε ο κ. Ντάτσιτς, όταν ενημερώθηκε, για τη σχετική απόφαση των Βρυξελλών.Ο σέρβος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια Κάθριν Άστον τον ενημέρωσε ότι η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη Ευρωπαϊκής Ένωσης-Σερβίας θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, όταν την Προεδρία θα αναλάβει η Ελλάδα.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ Φ. Γεννηματά: Πήραμε όσα θέλαμε από την Τρόικα για τις αμυντικές βιομηχανίες

«Πράγματι (πήραμε όσα θέλαμε). Το σχέδιό μας έχει εγκριθεί στο σύνολό του και η εταιρεία θα κριθεί στο τέλος του 2014» δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Γεννηματά, για τη συμφωνία με την Τρόικα σχετικά με τα αμυντικά συστήματα.
Φ. Γεννηματά: Πήραμε όσα θέλαμε από την Τρόικα για τις αμυντικές βιομηχανίες
«Η εταιρεία θα έχει τρία εργοστάσια, με τα οποία θα μπορεί να παράγει όπλα και πυρομαχικά και δεν θα περιοριστεί στο ελάχιστο η ανάγκη του εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και θα διατηρήσει 500 εργαζομένους. Θα συνεχίσει να έχει εξαγωγικό χαρακτήρα και δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης και όσοι αποχωρήσουν, θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου» πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM».Για τους όρους της εθελουσίας, η κ. Γεννηματά διευκρίνισε πως «θα είναι μία μικρή βοήθεια για ανθρώπους κοντά στη σύνταξη».

ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ Εντολή Σαμαρά για αυστηρές κυρώσεις σε βουλευτές που διαπράττουν αδικήματα

Εντολή Σαμαρά για αυστηρές κυρώσεις σε βουλευτές που διαπράττουν αδικήματαΕντολή για νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη στέρηση όλων των βουλευτικών ατελειών και προνομίων για όσους βουλευτές, εν ενεργεία ή συνταξιούχους, διαπράττουν αδικήματα κοινωνικής απαξίας, έδωσε ο πρωθυπουργός στον υπουργό Δικαιοσύνης, με αφορμή τη σύλληψη του Μιχάλη Λιάπη με ΙΧ αυτοκίνητο ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες.Η υπόθεση δείχνει να έχει ενοχλήσει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου και για το λόγο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να τηρήσει αυστηρή στάση έναντι των βουλευτών εκείνων που ενδεχομένως χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να παρανομούν.

Χωρίς βαρβάρους...

http://www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2013/11/spd-cdu.jpg
Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία θα προκαλέσει σοβαρή αμηχανία στην Ελλάδα, στο επικοινωνιακό επίπεδο. Πιστοί στην ιστορική μας παράδοση-αγκύλωση να προσωποποιούμε τις αντιπαραθέσεις και τις συγκρούσεις, αναδείξαμε την πολιτική του Βερολίνου στην Ευρωζώνη ως προσωπική επιλογή της Μέρκελ και του Σόιμπλε και του, όντως απερίγραπτου, Ρέσλερ με απαξιωτικά, ρατσιστικού χαρακτήρα σχόλια στα όρια της πολιτικής ορθότητας, και συχνά πέραν αυτής, που ερμήνευαν ψυχαναλυτικά τον «ανθελληνισμό» των παραπάνω.

Απεργία πείνας Κούρδων βουλευτών μέσα στην Εθνοσυνέλευση

http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2013/12/turkey4881.jpg
Απεργία πείνας μέσα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ξεκίνησαν χθες τέσσερις βουλευτές των δύο φιλοκουρδικών κομμάτων στην Τουρκία, για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του 5ου Κακουργιοδικείου Ντιγιάρμπακιρ, το οποίο απέρριψε την αποφυλάκιση πέντε εκλεγμένων βουλευτών που είναι κρατούμενοι στις φυλακές.
Πρόκειται για τους Λεβέντ Τουζέλ και Σιρί Σουρεγιά Οντέρ, βουλευτές του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, και τους Ερτουγρούλ Κιουρκτσού και Σεμπαχάτ Τουντζέλ, βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών. Πρόκειται ουσιαστικά για όμοια κόμματα. Το δεύτερο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Βουλευτές του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας μεταπήδησαν σε αυτό, το οποίο θα λάβει μέρος στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου στη δυτική Τουρκία, ενώ το πρώτο θα στηρίζει υποψηφιότητες στην ανατολική Τουρκία.

Ερντογάν: Πρόκειται για «βρώμικη επιχείρηση» κατά της κυβέρνησής Σάλος στην Τουρκία: Και ο Εγκεμέν Μπαγίς στο σκάνδαλο διαφθοράς


Τους 52 φτάνουν οι συλληφθέντες - Ανάμεσά τους οι γιοι των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας - Σε εξέλιξη οι έρευνες
O αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα υπουργός Εγκεμέν ΜπαγίςΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία αναφορικά με το μέγα σκάνδαλο διαφθοράς που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Ταγίπ Ερντογάν. Έπειτα από έφοδο στο σπίτι του γενικού διευθυντή της τράπεζας «Halkbank», Σουλεϊμάν Ασλάν, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα βρέθηκαν κρυμμένα σε κουτιά παπουτσιών στη βιβλιοθήκη του σπιτιού του Ασλάν, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους συλληφθέντες. Η σύζυγος του Σουλειμάν, που προσήχθη επίσης χθες, έχει καταγραφεί να λέει: «Έφτασαν τα πράσινα», σε τηλεφωνική συνομιλία που παρακολούθησε η αστυνομία, όπως ανέφεραν δικαστικές πηγές στο πρακτορείο «Doğan».

Υπάρχουν κάποιοι στη Μόσχα που «επενδύουν» στην Χρυσή Αυγή;

AntinewsΑς τα πάρουμε απο την αρχή τα πράγματα. Ποιά η Ρωσική στρατηγική στα Βαλκάνια, στον Ελλαδικό χώρο , την Κύπρο και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο;
http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/12/7h_51018922.jpg Η όποια ρωσική διεισδυτική ικανότητα είναι μέσω της ενέργειας και δή του φυσικού αερίου.Μέσω των αγωγών προσπάθησε και προσπαθεί να εντάξει στην σφαίρα επιρροής τις όποιες χώρες κρίνει ως ζωτικές για τα συμφέροντα της. Όμως ως έπραξε και παλαιότερα, θεωρεί την ζώνη των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών και των χωρών που αποτέλεσαν το πρώην Ανατολικό Μπλόκ ως τον πλέον ζωτικό της χώρο και εκεί επικεντρώνεται. Ο Ελληνικός Εμφύλιος αποτέλεσε το άλλοθι για την Ρωσία για την στρατιωτική επέμβαση της στην Ανατολική Ευρώπη.Στο ίδιο δόγμα δεν διστάζει να προκαλεί κρίσεις στην βαλκανική χερσόνησο, να ασκεί πιέσεις σε βάρος των συμφερόντων του ΝΑΤΟ των ΗΠΑ και της Γερμανίας προκειμένου μέσω της διαπραγμάτευσης και μέσω των κατάλληλων παραχωρήσεων να εισπράξει οφέλη στην κεντρική Ευρώπη .

"Η χρεωμένη Ευρώπη αναπαράγει τα δικά μας λάθη"

Επιμέλεια: Κορίνα ΒασιλοπούλουH κρίση δεν ήταν μόνο οικονομική. Προέκυψε από ένδεια ηγετών και ιδεών. Φοβηθήκαμε να σκεφτούμε για λογαριασμό μας και δεχτήκαμε παθητικά και παράλογα τις έξωθεν επιταγές Σε μια διάλεξή του στη Σορβόννη, στις 6 του περασμένου Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, εγκάλεσε τους Eυρωπαίους ομολόγους του ως προς τον τρόπο που χειρίζονται την κρίση χρέους. Αυτός, όπως πιστεύει, χαρακτηρίζεται από μία και μοναδική εμμονή: να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των τραπεζών. Εδώ μας δίνει μια αναλυτική προσέγγιση του σκεπτικού του.
Του Ραφαέλ Κορέα*

"Οι S - 300 νέο πρόβλημα στο Αιγαίο που πρέπει να ρυθμιστεί" - Τουρκικές ανησυχίες!




Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ Χρειάστηκαν  15 χρόνια για  να αρχίσει να αντιλαμβάνεται  η κοινή γνώμη της Τουρκίας την σημασία της απόκτησης από την Ελλάδα των ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικών αμυντικών συστημάτων  S-300 για το Αιγαίο και ότι αυτοί ''αποτελούν πρόβλημα για την Τουρκία''. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από ένα άρθρο της Zaman που θα παρουσιάσουμε παρακάτω και στο μέτρο βεβαίως που αυτό, όπως και άλλα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου και σχόλια  στα  Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,  απηχούν και αποτυπώνουν την εντύπωση  του μέσου Τούρκου.

Μέσω του στρατιωτικού διοικητή ΝΑΤΟ: Εκφράζει ανησυχίες για την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων στο θύλακα του Καλίνινγκραντ


Ανάγκη για πιο τακτική και αξιόπιστη επικοινωνίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και των Ρώσων στρατιωτικών διοικητών - Έντονη ανησυχία και εκ μέρους της Πολωνίας
Η Μόσχα έχει αναπτύξει συστοιχίες πυραύλων μικρού βεληνεκούς τύπου Ισκαντέρ στο ρωσικό θύλακα του ΚαλίνινγκραντΟ στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ εξέφρασε την Τρίτη την ανησυχία του για την ανάπτυξη από τη Ρωσία συστοιχίες πυραύλων τύπου Ισκαντέρ στο θύλακα Καλίνινγκραντ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.
Η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια ανέφερε χθες Δευτέρα ότι η Μόσχα έχει αναπτύξει «εδώ και καιρό» συστοιχίες πυραύλων μικρού βεληνεκούς τύπου Ισκαντέρ στο ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας, χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Στα άκρα η σύγκρουση Erdogan και Gulen

http://www.newsbeast.gr/files/temp/C6AC6500D681B33267C6F31FDA9E9347.jpg
Του Κώστα Ράπτη Στην Τουρκία, ο δρόμος προς τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου 2014 (και πολύ περισσότερο προς τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, όπου ο πρωθυπουργός Tayyip Erdoğan φιλοδοξεί να αναδειχθεί στην αρχηγία του κράτους με άμεση καθολική ψηφοφορία) είναι στρωμένος με “αίμα” και... λάσπη. Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη δοκιμασία του μετά το 2007, οπότε το κεμαλικό κατεστημένο επιχείρησε τη δικαστική του απαγόρευση. Τότε, η αμείλικτη απάντηση των κυβερνώντων ήταν οι σαρωτικές διώξεις και μετέπειτα καταδίκες που έφερε η αποκάλυψη της υπόθεσης Ergenekon, ήτοι του παρακρατικού δικτύου που συνωμοτούσε για την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης μέσα από προβοκάτσιες. Ωστόσο, τώρα, οι ίδιες διωκτικές αρχές έχουν επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα εναντίον του Erdoğan και της ικανότητάς του να προβάλλει ως ο ηγέτης ενός “λευκού” (Αk) κόμματος, όπως το θέλει το ακρωνύμιό του.

Τουρκία: Συμπεριφορά Σουλτάνου από Ερντογάν για το... σκάνδαλο

http://www.naftemporiki.gr/fu/p/744068/638/399/0x000000000091cafa/2/tourkia-sullipseis-diafthora.jpg
Στα σπίτια τους έστειλε η τουρκική κυβέρνηση πέντε διοικητές διευθύνσεων της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, που συμμετείχαν και σε ορισμένες περιπτώσεις ήτανε επικεφαλής στις επιχειρήσεις σύλληψης των γιων υπουργών για την πολύκροτη υπόθεση χρηματισμού και λαθρεμπορίου χρυσού.Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους που απομακρύνθηκαν οι αστυνομικοί αυτοί, ενώ στην ομάδα των εισαγγελέων που ξεκίνησαν την αρχική έρευνα προστέθηκαν σήμερα και άλλοι δύο άγνωστο για ποιον λόγο.

Ιστορία δύο πόλεων, ανατύπωση 2013...

http://www.syti.net/Images/DeGaulleTVbig.jpgΤο 1859 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Ντίκενς «Ιστορία δύο πόλεων», μια αριστουργηματική καταγραφή της αντίστιξης της καθημερινής ζωής στο Λονδίνο και στο Παρίσι πριν και κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης του 1789. Το βιβλίο έχει ξεπεράσει τα διακόσια εκατομμύρια αντίτυπα και βρίσκεται στην κορυφή της αναγνωσιμότητας στην παγκόσμια λογοτεχνία.
Τα όσα καταγράφονται αυτές τις μέρες στη λεωφόρο Ούντερ Ντεν Λίντεν στο Βερολίνο και στα βουλεβάρτα του Παρισιού παραπέμπουν συνειρμικά στη διήγηση του συγγραφέα του Ολιβερ Τουίστ και στους ήρωες της «Ιστορίας δύο πόλεων», τον Γάλλο αριστοκράτη Νταρνέ και τον Αγγλο δικηγόρο Κάρτον.

Προκλητικά παράνομη συμπεριφορά του κ. Λιάπη

Σιδηροδέσμιος οδηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Αυτόφωρο, από όπου έλαβε προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, που συνελήφθη χθες το πρωί στη Λούτσα να παραβιάζει στοπ με ανασφάλιστο πολυτελές τζιπ, το οποίο μάλιστα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Του Γιάννη Σουλιώτη
Στο Αυτόφωρο φορώντας χειροπέδες οδηγήθηκε χθες το απόγευμα ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Λιάπης, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση. Συνελήφθη στις 11 π.μ. στη Λούτσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί ανασφάλιστο πολυτελές τζιπ Volkswagen, το οποίο μάλιστα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Σε βάρος τού επί 24 χρόνια βουλευτή της Ν.Δ. σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Τροχαίας Αγ. Παρασκευής και τις απογευματινές ώρες οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.Μετά τη σύλληψή του στη Λούτσα, ο πρώην υπουργός Μιχ. Λιάπης οδηγήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αγ. Παρασκευής στον εισαγγελέα.

Pacta sunt servandα ή περασμένα ξεχασμένα για κατοχικό δάνειο & εγκληματίες πολέμου

http://www.aixmi.gr/wp-content/themes/aixmi2/timthumb.php?src=http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2013/12/maxresdefault-e1387051022118.jpg&h=260&w=660&zc=1&q=100
Γράφει: Θανάσης Γκότοβος Ευτυχώς οι περισσότεροι από όσους κακοποιήθηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του πολέμου, δεν ζουν πια. Έχουν φύγει όχι μόνον εκείνοι που πλήρωσαν με τη ζωή τους τον γερμανικό επεκτατισμό (ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν απλά μια από τις πιο επιθετικές εκφράσεις του, αλλά δεν ήταν η πρώτη), αλλά και όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν στη φρίκη της κατοχής.