25 Απριλίου 2013

Οι δικοί μας Χόροβιτς. Αναζητώντας τα ίχνη του Χρύσανθου Λαζαρίδη

Βαρυσήμαντη συνέντευξη του Χρύσανθου Λαζαρίδη στη «Real news»Antinews.grΔεν γνωρίζω τον λόγο που επέλεξε ο αρθρογράφος να ξεκινήσει με το παράδειγμα του Χόροβιτς στις ΗΠΑ , δεν θα ήθελα λοιπόν να χαθώ σε μια ατέρμονη παραφιλολογία.Ως Έλληνας στέκομαι στην Ελληνική πραγματικότητα και αυτή δεν ξεκινά το 80. Είναι ο Ρήγας Φεραίος που θέτει πρώτος τον Δημοκρατικό πατριωτισμό του οποίου η απόλυτη έκφραση του πραγματώνεται μέσα από το Σχήμα Λαϊκή Κυριαρχία-Εθνική Ανεξαρτησία-Κοινωνική Απελευθέρωση.Είναι η ΕΔΑ του Ηλία Ηλιού -με το μέγα πολιτικό Ήθος να τον ανακηρύσσει σε Νέστορα της Πολιτικής μας Ζωής-  η Αριστερή παράταξη της συνταγματικής και πολιτικής νομιμότητας. Το Αριστερό Κόμμα εκείνο που διεκδικούσε την εξουσία αποκλειστικά μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες με την αναζήτηση συμμαχιών με τους συγγενείς χώρους. η οποία γαλουχεί τους αριστερούς στην πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του Συντάγματος,  στην πιστή υπακοή στους νόμους του κράτους και στην αποφυγή κάθε μορφής βίας πέρα από την αυστηρά επιβαλλόμενη εκ των συνθηκών ανάγκη προσωπικής άμυνας.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις σε καιρό κρίσης – Αυτές είναι οι αλλαγές Πηγή: Οι Ενοπλες Δυνάμεις σε καιρό κρίσης – Αυτές είναι οι αλλαγές

Οι Ενοπλες Δυνάμεις σε καιρό κρίσης – Αυτές είναι οι αλλαγές
Εντελώς διαφορετικό πρόσωπο αναμένεται να έχει στο άμεσο μέλλον ο ελληνικός στρατός μετά τη νέα δομή που παρουσιάζεται σήμερα προς έγκριση στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της βουλής.Το σχέδιο που πρόκειται να προτείνει το Πεντάγωνο και αναμένεται να επικυρωθεί από το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα προβλέπει κλείσιμο του Α' και Β' Σώματος Στρατού, μείωση των ανώτατων αξιωματικών σε ποσοστό 20% και συνολική εξοικονόμηση πόρων ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. Eνθαρρυντικά στοιχεία για πετρέλαιο

Eνθαρρυντικά στοιχεία για πετρέλαιο
Για τις ενθαρρυντικές ενδείξεις ύπαρξης σχιστολιθικού αερίου (shale gas) στην Ελλάδα ενημέρωσε τους ομολόγους του ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., που ολοκληρώθηκε χθες στο Δουβλίνο.Πρόκειται για τα ευρήματα μελέτης του ΙΓΜΕ, η οποία παραδόθηκε πρόσφατα στο υπουργείο και αναφέρεται σε προκαταρκτικά ευρήματα, που κάνουν λόγο για ενδιαφέρουσες δομές, οι οποίες μπορεί να κρύβουν σημαντικές ποσότητες σχιστολιθικού αερίου στην Ηπειρο και τη Θράκη. Χρειάζονται όμως περαιτέρω έρευνες για να βεβαιωθεί η ύπαρξη των κοιτασμάτων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γιάννης Δραγασάκης: "Ιστορική πρόκληση η ανατροπή του γερμανοκεντρικού σχεδίου για την Ευρώπη"

Γιάννης Δραγασάκης:  Ιστορική πρόκληση η ανατροπή του γερμανοκεντρικού σχεδίου για την Ευρώπη
Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό για τις συνεχείς δηλώσεις του ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι θα βγει σύντομα από την κρίση, διατυπώνει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, παραθέτοντας στοιχεία που αμφισβητούν την κυβερνητική αισιοδοξία, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει ότι δεν είναι επιλογή του κόμματός του η έξοδος από το ευρώ.

Pax Germanica στην Ευρωζώνη;

Γράφει ο Γιώργος Καπόπουλος
kapopoulos@pegasus.gr
Η προεδρική κυβέρνηση Λέτα στην Ιταλία που συγκροτεί ο Ναπολιτάνο διασφαλίζει μια ολιγόμηνη παράταση στη γραμμή Μόντι. Ετσι με υψηλό εσωτερικό κόστος, τη συνθλιβή και θρυμματισμό της Κεντροαριστεράς και την ανάδειξη του δίπολου Μπερλουσκόνι Γκρίγιο, η Μέρκελ απαλλάσσεται από την απειλή μιας παρατεταμένης ακυβερνησίας στην Ιταλία. Με δεδομένο το βραχυκύκλωμα του Ολάντ στη Γαλλία - που το ανάδειξαν χθες τόσο η εφημερίδα Μοντ σε δισέλιδο αφιέρωμα όσο και το πρακτορείο Reuters σε ανάλυσή του- - και την ακινησία σε βαθμό σήψης του Ραχόι στη Μαδρίτη, όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει δυσάρεστη έκπληξη για την καγκελάριο μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Αμόκ βίας… χωρίς σύνορα

getFile (16)ΣΥΡΙΑ Με αιφνιδιαστικές αντεπιθέσεις ο στρατός ανακατέλαβε περιοχές κλιμακώνοντας υπέρμετρα τη σύγκρουση, ενώ η εμπλοκή της Χεζμπολάχ και άλλων ομάδων απειλεί να τη μεταφέρει και στον Λίβανο
 Του Νικόλα Ζηργάνου
 Κρεσέντο βίας συγκλονίζει τη Συρία, όπου μόνο στο νοτιο-δυτικό προάστιο της Δαμασκού, Τζεϊμπέντ αλ Φαντέλ, έχουν καταμετρηθεί, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, 109 πτώματα, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για πάνω από 500 νεκρούς αμάχους.

«To Ισλάμ δέχεται επίθεση και αμύνεται»

getFile (27)ΗΠΑ Το FBI είχε όλα τα στοιχεία για τη βομβιστική επίθεση της Βοστόνης εκτός από το κίνητρο, το οποίο, σύμφωνα με όσα λέει ο τραυματισμένος μικρός Τσαρνάεφ, ήταν η πεποίθησή τους για τη δυσχερή θέση της θρησκείας τους
 Της Ελλης Πάνου
 Οι διωκτικές αρχές και το FBI πιστεύουν ότι το κατηγορητήριο που έχουν συντάξει κατά του 19χρονου Τζοχάρ Τσαρνάεφ είναι πλήρες. Φωτογραφίες, βίντεο, αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες στοιχειοθετούν ότι αυτός και ο 26χρονος νεκρός αδελφός του, Ταμερλάν, ήταν οι δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στη Βοστόνη. Το μόνο που δεν περιλαμβάνει ακόμη ο φάκελος είναι το κίνητρό τους. Από την κατάθεση του μικρού Τσαρνάεφ προκύπτει ότι οι πράξεις τους πηγάζουν από την πεποίθηση ότι το Ισλάμ δέχεται επίθεση και οι οπαδοί της τζιχάντ πρέπει να αμυνθούν, είπαν στο CNN αξιωματούχοι, που προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε τα τελευταία χρόνια που έσπρωξε τον Ταμερλάν προς το ακραίο Ισλάμ.

Ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός «χάκαρε» το Associated Press

Η ομάδα «Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός» ανέλαβε την ευθύνη για το «χάκινγκ» στον λογαριασμό του Associated Press στο twitter την Τρίτη, όπου αναρτήθηκε ψευδή είδηση για επίθεση στον Λευκό Οίκο. Το FBI ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό. Ειδικότερα, το ψευδές tweet ανέφερε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις και ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει τραυματιστεί.

F.Times: Το Βερολίνο πρέπει να δείξει ότι δεν χτίζει μια γερμανική Ευρώπη

Με άρθρο της για τις σχέσεις Γαλλίας –Γερμανίας, την γερμανική ισχύ στην Ευρώπη και την κρίση της ευρωζώνης, η εφημερίδα Financial Times, επισημαίνουν πως «Η Αγγελα Μέρκελ θα πρέπει να αποδεχθεί ότι η ευρωπαϊκή ευθυγράμμιση πρέπει να είναι συμμετρική. Για να μειώσουν οι άλλοι τα ελλείμματά τους, πρέπει και η Γερμανία να ξεφορτωθεί ένα μέρος των πλεονασμάτων της.

Νέα ένταση σχεδιάζει η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ

http://sigmalive.com/application/cache/default/images/news/615x340/cyprus_AOZ.jpg Εποφθαλμιά τα οικόπεδα 5και 6 η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ. Για τον λόγο αυτό, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει την Αίγυπτο να ακυρώσει τη συμφωνία οριοθέτησης με την ΚΔ, κάτι που ωστόσο το Κάιρο μέχρι στιγμής απορρίπτει. Μάλιστα η Τουρκία φαίνεται να θεωρεί ότι τώρα που η ΚΔ είναι αδύναμη οικονομικά, αποτελεί την μεγαλύτερη ευκαιρία να δημιουργήσει νέα ένταση στην περιοχή.Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Σίγμα, το Ισραήλ, φαίνεται να έχει ενημερώσει τη Λευκωσία ότι τον τελευταίο καιρό τουρκικά πολεμικά πλοία μπαινοβγαίνουν και αλωνίζουν στα οικόπεδα 5 και 6 στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το στοίχημα Μέρκελ & το παρασκήνιο για Ελλάδα

Μπορεί με τις δηλώσεις της να προσπαθεί να δείξει ότι η Γερμανία δεν έχει κυρίαρχο ρόλο στην αναδιαμόρφωση της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης, ωστόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα επιμείνει στη στρατηγική που έχει χαράξει για την Ευρώπη.H Wall Street Journal, με βάση συνεντεύξεις από 17 Ευρωπαίους αξιώματούχους, αναλύει τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της κρίσης από τη Μέρκελ και συμπεραίνει πως η διάσωση της Κύπρου είναι αποτέλεσμα των αρχών και της στρατηγικής που θα συνεχίσουν να καθοδηγούν τη γερμανική ηγεσία στην Ευρώπη.

Όπως προκύπτει από αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα, στις 19 Μαρτίου η Μέρκελ δέχθηκε τηλεφώνημα από τον απεγνωσμένο πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. «Χρειάζομαι περισσότερη αλληλεγγύη», παρακάλεσε εκείνος, λίγο πριν από την απόρριψη της συμφωνίας διάσωσης της Κύπρου από το κυπριακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.«Δεν θα διαπραγματευτώ μαζί σου», του απάντησε η Μέρκελ. «Πρέπει να μιλήσεις με την τρόικα».