29 Ιανουαρίου 2013

«Σαχελιστάν»: παράδεισος για ισλαμιστές, από τη Σενεγάλη ως τη Σομαλία


«Σαχελιστάν»: παράδεισος για ισλαμιστές, από τη Σενεγάλη ως τη Σομαλία
Η αχανής περιοχή που η Δύση ανησυχεί μήπως γίνει το «Αφγανιστάν της ερήμου»ς
Το βόρειο Μάλι, όπου πολεμούν τώρα οι Γάλλοι εναντίον των ισλαμιστών, είναι μόνο ένα μέρος της τεράστιας ενδοχώρας, που αποκαλείται «Σαχελιστάν». Είναι μια έρημος με βράχια και άμμο που εκτείνεται επί 7.500 χλμ. από την Σενεγάλη, στα δυτικά, μέχρι την Σομαλία, στα ανατολικά.Η ζώνη του Σαχέλ είναι μεγαλύτερη από ολόκληρη την Ευρώπη, και τόσο αδιάβατη και άναρχη που καμμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να την ελέγξει απολύτως.

Κινδυνεύουν και οι ελευθερίες των πανεπιστημιακών στην Τουρκία Ανοιχτή επιστολή ακαδημαϊκών- δημοσιογράφων κατά του Ερντογάν


Κινδυνεύουν και οι ελευθερίες των πανεπιστημιακών στην Τουρκία
Υστερα από τους δημοσιογράφους, και οι πανεπιστημιακοί βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης στην Τουρκία. Σε ανοιχτή επιστολή τους κατηγορούν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι προωθεί στα πανεπιστήμια «μια κουλτούρα υποταγής, εκφοβισμού και εξάρτησης από το Κράτος» προκειμένου «να ελέγξει τη γνώση».
Την επιστολή - την οποία έχει στη διάθεσή του το «Βήμα» - υπογράφουν καθηγητές σε τουρκικά, βρετανικά και άλλα πανεπιστήμια καθώς και δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες. Κατηγορούν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ότι, από τότε που ανέβηκε στην εξουσία πριν από 10 χρόνια, «αυξάνει την πίεση στους πανεπιστημιακούς».

Προς απέλαση οι ριζοσπάστες ιμάμηδες από τη Γαλλία

Φωτογραφία αρχείου Η Γαλλία θα απελάσει τις επόμενες μέρες πολλούς ξένους ριζοσπάστες ιεροκήρυκες και ιμάμηδες, σύμφωνα με δηλώσεις του γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, στη διεθνή διάσκεψη με θέμα τον αγώνα εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού στις Βρυξέλλες.  Σύμφωνα με τον Βαλς το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόληψης της διαδικασίας ριζοσπαστικοποίησης και του αγώνα εναντίον του ριζοσπαστικού ισλαμισμού και του "παγκόσμιου τζιχαντισμού".

Εφ΄όλης της ύλης η συζήτηση Σαμαρά – Ερντογάν στο Κατάρ


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε μία απρογραμμάτιστη, αλλά εφ' όλης της ύλης, 40λεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν και οι δύο, στην πρωτεύουσα Ντόχα του Κατάρ.Συνάντηση σαμαρά - Ερντογάν στο Κατάρ. Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Ντόχα, την Τρίτη και την Τετάρτη, με στόχο να αναθερμάνει τις διμερείς σχέσεις, μετά την απόσυρση από το Κατάρ του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ανάπλαση στο Ελληνικό.

Η επαναχάραξη των συνόρων των κρατών της Ευρώπης είναι απαράδεκτη, δηλώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ


«Σχετικά με την επαναχάραξη των συνόρων της Ευρώπης, θεωρώ απαραίτητο κάθε χώρα να ακολουθεί και να σέβεται τις βασικές αρχές της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι» είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με την κατάσταση στα Βαλκάνια, όπου τις προηγούμενες δεκαετίες χύθηκε πολύ αίμα. Πιστεύω, πως κανένας δεν επιθυμεί την επανάληψη αυτών των γεγονότων, προσέθεσε, απαντώντας την Δευτέρα σε ερώτηση σχετικά με τις πιθανότητες νέας σύρραξης στην περιοχή των Βαλκανίων συνδεδεόμενη με τις βλέψεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, για την δημιουργία «ενιαίου» (υποδηλώνοντας όλες τις συνορεύουσες περιοχές που βρίσκονται σημαντικές αλβανικές μειονότητες) κράτους της Αλβανίας.

Η Αγκυρα θέλει αμοιβαιότητα μεταξύ Χάλκης και ιμάμηδων Ζητεί την ανάκληση της τροπολογίας που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή


Η Αγκυρα θέλει αμοιβαιότητα μεταξύ Χάλκης και ιμάμηδων
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς συνέδεσε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης (φωτογραφία) με την ανάκληση της πρόσφατης τροπολογίας που ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο για τον διορισμό 240 ιμάμηδων

Ο Πούτιν προσέλαβε τη… Goldman Sachs


Vladimir-Putin
Η δεξιοτεχνία με την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν χειρίζεται τις διεθνείς αλλά και τις εσωτερικές ισορροπίες στη Ρωσία, προφανώς και έχει άμεσο αποτέλεσμα στο γεγονός ότι το… εγγονάκι της Σοβιετικής Ένωσης έχει αφήσει μακράν πίσω της την εποχή του Μπορίς Γέλτσιν, και έχει εξελιχθεί και πάλι περίπου σε υπερδύναμη.

Απειλές για το διορισμό των ιμάμηδων


Σε παραλήρημα βρίσκονται διάφοροι μειονοτικοί φορείς της Θράκης, οι οποίοι αδυνατούν να χωνέψουν ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη διάταξη για τον ορισμό από το κράτος ιεροδιδασκάλων στις μειονοτικές περιοχές. Μάλιστα, φτάνουν σε σημείο να εκτοξεύουν απειλές, ενώ αποκάλεσαν «βλακείες» τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ.Σήμερα, διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι και κυρίως παράνομοι σύλλογοι, όπως η «Ένωση “Τουρκικής” Νεολαίας Κομοτηνής», διοργανώνουν εκδήλωση για την… «Ημέρα Μνήμης Εθνικής Αντίστασης» με αφορμή τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου 1989. Φυσικά, κεντρικό ρόλο σε αυτή την προκλητική εκδήλωση θα έχει το θέμα των 240 ιμάμηδων. Η πρόσκληση της Ένωσης είναι γραμμένη στα τουρκικά και ξεχειλίζει από προκλητικότητα.

Ανοιχτή συζήτηση με τις ΗΠΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ Οι αναφορές του κ. Αλέξη Τσίπρα στις πολιτικές του Μπάρακ Ομπάμα -με διάθεση ταύτισης μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ- προκάλεσαν αίσθηση, αν και δεν είναι βέβαιο ότι διακρίνονται από «ειλικρίνεια», υπό την έννοια ότι πρόκειται για τον ηγέτη της Αμερικής, χώρας-ανάθεμα για την πλειονότητα των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούγοντας τα λεγόμενά του στο Ινστιτούτο Brookings και συζητώντας μαζί του, αποκόμισα ότι τον «ιντρικάρει» ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος την επόμενη τετραετία θα δώσει μάχη για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αλβανία: Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου αλιευτικού λιμένα στο Δυρράχιο

Εντός χρονοδιαγράμματος 'κινείται' η κατασκευή του νέου αλιευτικού λιμένα στο Δυρράχιο, έργο ύψους 11,3 εκατομμυρίων ευρώ, από την αυστριακή εταιρεία Strabag SE, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στελέχη της επιχείρησης στο πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

Μετά από σειρά αναβολών, ο Αντ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την Τουρκία Ταξίδι Ελληνα πρωθυπουργού εκκρεμούσε από την εποχή... Λαμπρινίδη

Μετά από σειρά αναβολών, ο Αντ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την Τουρκία

Αθανασόπουλος ΆγγελοςΣτις 4 και 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του κ. Αντ. Σαμαρά στην Τουρκία και η σύγκληση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (High - Level Cooperation Council). Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί τόσο στην Άγκυρα όσο και στην Κωνσταντινούπολη, με την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας να αποτελεί βασικό θέμα - ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.

Τι κοινό σε σχέση με την ΕΕ έχουν οι Τουρκία, Βρετανία

Της Katinka Barysch
Το Συντηρητικό Κόμμα του David Cameron θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τη θέση της Βρετανίας στην ΕΕ, με την ελπίδα να αποκτήσει μια πιο χαλαρή και πιο ευέλικτη σχέση. Η Τουρκία μπορεί επίσης να ζητήσει σύντομα ένα νέο είδος σχέσης «συνδεδεμένου μέλους». Αν και είναι διαφορετικοί και βαθιά ριζωμένοι λόγοι για τον ευρωσκεπτικισμό στην κάθε μία χώρα, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ορισμένα κοινά στοιχεία: ένα αυτοκρατορικό παρελθόν, μεγάλες φιλοδοξίες ισχύος και μια προσκόλληση σε παραδοσιακές έννοιες εθνικής κυριαρχίας, μερικές φορές σε αντίθεση με τις υπεράνω του εθνικισμού αξίες. Επίσης, τυγχάνει να έχουν απηυδήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά οι ομοιότητες σταματούν εκεί.

Ο τελευταίος άσος στο μανίκι του Ερντογάν

http://www.enduringamerica.com/storage/blog-post-images/TURKEY%20OCALAN%20ERDOGAN%20---%20USED%2022-01-13.jpeg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1358841194121Του Νίκου Στέλγια
Την προηγούμενη εβδομάδα, η δολοφονία τριών ακτιβιστριών του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος στην γαλλική πρωτεύουσα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία. Την στιγμή που το αυτονομιστικό κίνημα έβαλλε κατά της τουρκικής κυβέρνησης σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, η τουρκική κυβέρνηση επιχείρησε να συσχετίσει την ένοπλη πτέρυγα του κινήματος με την δολοφονία των ακτιβιστριών.Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της είδησης της δολοφονίας των τριών ακτιβιστριών, τα υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) πραγματοποίησαν δηλώσεις στους Τούρκους δημοσιογράφους και τοποθετήθηκαν για την δολοφονία των ακτιβιστριών καθώς και το μέλλον του Κουρδικού Ζητήματος.

Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αλλαγή πολιτικής

Σκέψεις για αναθεώρηση της στρατηγικής του Σύριζα επικρατούν στην ηγετική του ομάδα, μετά τη σωρεία λαθών της τελευταίας περιόδου και την ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων, την οποία καταγράφουν όλα τα γκάλοπ.Στο επίκεντρο των ζυμώσεων βρίσκεται η αποτυχημένη εκτίμηση για πτώση της κυβέρνησης τον Μάρτιο ως συνέπεια κοινωνικής έκρηξης. Εκτίμηση, στην οποία στηρίχτηκαν όλα τα επιμέρους τακτικά βήματα.

«Εις μνημόσυνον αιώνιον ηρώων»

Αύριο Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 θα γίνει σε μια ξεχωριστή παρουσία το ιστορικό βιβλίο του π. Ανδρέα Βορκά που έχει τίτλο «Εις μνημόσυνον αιώνιον Ηρώων 70 Τ.ΜΧ.». Το όλο έργο είναι αφιε- ρωμένο στην απαστράπτουσα προσφορά του 70 Τ.ΜΧ. που έγινε τα τελευταία 46 χρόνια. Όλα εκείνα τα οποία καταγράφονται στις σελίδες του αποτελούν συνοπτική ανα- φορά στο τεράστιο έργο που αυτό επιτέλεσε και επιτελεί στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, αλλά είναι και παράλληλα μια ευλαβική ανάμνηση των κόπων και των θυσιών που υπέστησαν οι ανδρείοι άνδρες του, για την προάσπιση της πατρίδας και της ελευθερίας. Στην αρχή του βιβλίου προβάλλεται η ιστορία και το πολύπλευρο έργο του Μηχανικού, με μια μικρή αναφορά στη δράση της Διμοιρίας Μηχανικού της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Στη συνέχεια ξετυλίγεται μέσα από τις σελίδες του η πιο λαμπρή περίοδος, που βίωσαν οι σκαπανείς του 1ου Λόχου την 5η και 6η Αυγούστου 1974 και πολέμησαν για την υπεράσπιση της Λαπήθου.

DHW: Αναγκαία μία ευρεία συνταγματική μεταρρύθμιση

Κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις «του απανταχού Ελληνισμού να αναλάβουν πρωτοβουλίες για έναν νέο συνταγματικό πατριωτισμό», απευθύνει ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW, σε υπόμνημα που εξέδωσε με την ευκαιρία της επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών, Κ. Τσιάρα στην Κολωνία.

Νομισματικός πόλεμος που θυμίζει το 1930 Μόσχα: Συστάσεις χωρίς ευθείες βολές στη συνάντηση του G20


Μέλος της ρωσικής αποστολής στο G20 έκανε λόγο για κίνδυνο νομισματικών πολέμων. Στη φωτογραφία, το κτήριο της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας στο Τόκιο.Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας - Τόκιο
REUTERS/YURIKO NAKAO
Οι παρενέργειες της υπερβολικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής που ακολουθούν μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη και οι φόβοι για έναν παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών από τις 20 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη (G20), που θα λάβει χώρα στα μέσα Φεβρουαρίου στη Μόσχα.

Για να γλιτώσει από τα πλεονάσματα, η Κίνα φτιάχνει βιομηχανίες-μαμούθ


A worker sits on a barge loaded with rolls of steel cable at a stockyard in Shanghai
Εργάτης πάνω σε μία φορτηγίδα φορτωμένη με μπομπίνες καλωδίων χάλυβα στο λιμάνι της Σαγκάη. 


Του Dexter Roberts

Η Κίνα στοχεύει σε μεγέθη extra large όταν πρόκειται για τις βιομηχανίες της. Οι κινεζικές κρατικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πρόσφατα την πρόθεσή τους να προωθήσουν τις συγχωνεύσεις σε εννέα βασικούς κλάδους συμπεριλαμβανομένων του χάλυβα, του τσιμέντου, των ναυπηγιών, των αυτοκινήτων και του αλουμινίου, και επίσης έθεσαν τους στόχους για το βάθος που θα προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις αυτές.
Ο στόχος: να συγχωνευτούν οι κατακερματισμένες βιομηχανίες, να σταματήσει η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και οι πόλεμοι των τιμών, και τελικά να δημιουργηθούν διεθνώς ανταγωνιστικές εταιρείες.

Έλληνας στο τιμόνι του Βρετανικού Ναυτικού

Το Βρετανικό Ναυτικό θα έχει από τον Απρίλιο Αρχηγό Έλληνα! Ο Σερ George Zambellas επελέγη για να αναλάβει το τιμόνι του Βασιλικού Ναυτικού, παραλαμβάνοντας από τον Σερ Mark Stanhope.Ο ελληνικής καταγωγής George Zambellas, από την αεροδιαστημική βιομηχανία υπηρετεί στο Βασιλικό Ναυτικό από το 1980 και υπήρξε και πιλότος ελικοπτέρων το 1982.
http://www.sigmalive.com

 

Στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας αναζητούν το χαμένο καταδιωκτικό

http://www.rainews24.it/ran24/immagini/2013/01/F16%20usa_280xFree.jpgΤα ιταλικά στρατιωτικά ελικόπτερα και πλοία αναζητούν εντατικά το καταδιωκτικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ F-16, που εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ το βράδυ της Δευτέρας. Αγνοείται η τύχη του πιλότου. Το αμερικανικό μαχητικό F-16, που απογειώθηκε τη Δευτέρα στη σύνθεση μιας ομάδας μάχης από τη στρατιωτική βάση του Αβιάνο στην βορειοανατολική Ιταλία για την εκπλήρωση εκπαιδευτικού καθηκόντος, εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον ουρανό πάνω από την Αδριατική Θάλασσα. Ο πιλότος του καταδιωκτικού περίπου στις 23,00 ώρα Μόσχας μετέδωσε στη Γη για την ύπαρξη βλαβών του αεροσκάφους και στη συνέχεια η ασύρματη επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε.

Το Πεντάγωνο αυξάνει στο πενταπλάσιο τις δαπάνες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

Пентагон США Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε την αύξηση των δαπανών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.Οι δαπάνες στον τομέα αυτό τα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν κατά πέντε φορές, γράφει η εφημερίδα Washington Post. Με αυτόν το τρόπο το Πεντάγωνο ελπίζει να ασφαλίσει το σύστημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών της κυβέρνησης των ΗΠΑ από τις επιθέσεις των χάκερ. Εκτός από αυτό θα αυξηθεί σημαντικά το προσωπικό του τμήματος πληροφορικής του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.Αυτή τη στιγμή εργάζονται εκεί 900 άτομα αλλά ο αριθμός των υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων θα είναι και στρατιωτικοί αλλά και πολίτες, υπολογίζεται να φτάσει τα 4000 άτομα.http://greek.ruvr.ru/

Οι ιδιώτες θα απειλήσουν το μονοπώλιο της Gazprom;

Οι ιδιώτες θα απειλήσουν το μονοπώλιο της Gazprom;
28 Ιανουαρίου 2013 Πολίνα Στρογκάνοβα, RBC Daily
Σκέψεις για να δοθεί σε ρωσικές ιδιωτικές εταιρείες η δυνατότητα για εξαγωγές φυσικού αερίου, αναπτύσσονται στη ρωσική κυβέρνηση. Ως γνωστόν, το αποκλειστικό δικαίωμα γι' αυτό, το έχει η κρατική Gazprom.

Έρευνα και Διάσωση στην Ελλάδα:Πρώτα πληρώστε και μετά στέλνουμε ελικόπτερο!

Κανένα ίχνος δεν βρέθηκε από τον 30άχρονο ορειβάτη από τα Γιάννινα που το πρωί σήμερα γλίστρησε και κατακρημνίστηκε σε χαράδρα βάθους περισσοτέρων των 500 μέτρων, στην ορεινή περιοχή Λάπατο στο Πάπιγκο των Ιωαννίνων. Στις 5 το απόγευμα σταμάτησαν οι έρευνες και οι μεν διασώστες θα διανυκτερεύσουν σε καταφύγιο της περιοχής το δε ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» επέστρεψε στην βάση του. Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη, το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα δύο μέτρα και η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας κατεβαίνει στους -15 βαθμούς Κελσίου.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΑΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣΓια το Σχολείο της Κορυτσάς

Δραματική έκκληση ώστε έστω και την έσχατη ώρα να απελευθερωθούν άμεσα τα κονδύλια που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία του ελληνικού σχολείου στην Κορυτσά που απετέλεσε και αποτελεί φάρο της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού στην περιοχή, απευθύνει η ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης.
Πράγματι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, οι δάσκαλοι παραμένουν απλήρωτοι για 18 μήνες και το πρόβλημα συνέχισης της λειτουργίας του σχολείου έχει φθάσει σε αδιέξοδο.

Τα φαντάσματα των Σκοπιανών ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Τηλέμαχος Κόκκος
 «Οι Έλληνες χρηματοδοτούν ιδιωτικά φροντιστήρια του Μοναστηρίου(Bitola) της FYROM και όχι μόνο με αποκλειστικό σκοπό την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και όλα αυτά με κονδύλια υπόπτου προέλευσης από Μ.Κ.Ο που οι ελληνικές αρχές ουδέποτε αποκαλύπτουν».
«Οι Έλληνες προσφέρουν δωρεάν διακοπές σε κατοίκους από διάφορες περιοχές της FYROM,  αλλά και τους παρέχουν διάφορες διευκολύνσεις όπως πρόσβαση σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, υποτροφίες κ.α.».